Inlägg från: Einstein |Visa alla inlägg
  • Einstein

    Veckomatsedel à la budget

    misstristess skrev 2009-04-03 09:09:56 följande:
    Ingen stekpanna alls. Jag brukar ibland ha potatis med i ugnen, men jag har de på olika fat för annars blir potatisen blöt av köttsaften. Eller så har vi pressad potatis, bulgur eller mos till. Som sås brukar det bli någon kall variant.
    Har du testat att göra en form av folie som du lägger köttet i? jag brukar göra så när jag tillagar fisk i långpannan tillsammans med potatis och grönsaker, men jag har aldrig testat med kött.
  • Einstein
    Bebs74 skrev 2009-04-03 09:35:20 följande:
    Jag har erfarenheten av att köttet kan upplevas som kokt då, men det kanske är jag som gjort fel och gjort för liten form av folien. Jag tycker det blir bäst när jag lägger mat i större öppna formar.
    Det kan jag tänka mig!
  • Einstein
    misstristess skrev 2009-04-06 09:41:18 följande:
    Nu har jag skummat igenom dagens reklam och jag hittar inget jag vill ha. Tycker att där är mest godis och läsk i alla bladen. Har ingen aning om hur veckans mat kommer att se ut, får återkomma om det.
    Det är ju påskveckan = godisfrossa!

    Som ny i den här tråden, så saknar jag alla veckomenyer! de drunknar i allat annat trevligt och bra matprat. Vore det inte lämpligt med en tråd med bara menyer i? jag har under en längre tid försökt få ihop veckomenyer, man vi fastnar i de vanliga och uttråkade rätterna.
  • Einstein
    misstristess skrev 2009-04-06 10:03:08 följande:
    Håller med dig om att mycket drunknar i allt annat prat. Även alla bra recept som dyker upp. Ska göra en veckomatsedels tråd genast. Kanske kan man lägga in länkar eller skriva in recept i sin matsedel om det är något mer udda man ska laga.
    Låter bra det! Det är ju heller inte helt fel att ha en receptblogg här på fl, då kan man ju hänvisa till den.
  • Einstein
    misstristess skrev 2009-04-06 10:48:14 följande:
    Kan man göra Jansons frestelse med sill?
    Det kan man säkert, men sillen har ju inte lika "stark" smak som ansjovisen har.
  • Einstein
    misstristess skrev 2009-04-06 14:24:59 följande:
    Någon som har något billigt, gott och lättbakat som man kan bjuda en präst på? Sonen ska döpas på söndag så prästen ska komma hit i morgon för att prata om det. Vill gärna bjuda på något, men vad? Är hopplös på att baka. Vill inte ha kladdkaka, men gärna något liknande.
    Köp ett paket kanelknäcke och bjud på. De är jättegoda med lite smör på och alldeles lagom för ett prästbesök tycker jag. Det är Wasa som gör dem och förpackningen är brun och rund.
  • Einstein
    Einstein skrev 2009-04-06 14:50:01 följande:
    Köp ett paket kanelknäcke och bjud på. De är jättegoda med lite smör på och alldeles lagom för ett prästbesök tycker jag. Det är Wasa som gör dem och förpackningen är brun och rund.
    Det beror ju även lite på vilken tid prästen kommer... Har prästen många hembesök samma dag så är det ju inte ens säkert att hon eller han ens vill ha något alls...köp något!
  • Einstein
    misstristess skrev 2009-04-06 15:02:59 följande:
    Kan säga att JAG har inte bjudit hem prästen. Han bjöd hem sig själv. Och har han då varit och ätit kakor hos andra så är ju det hans problem! Kom att tänka på butterkaka när jag såg den i långpannan. Tror nog att det blir en sån. Begriper fortfarande inte varför jag ska bli inblandad, sonen är 14 och har valt själv. Så ska nog sätta honom på att baka.
    Vad jag menade var att du inte ska lägga ner dig för mycket inför prästens besök. Det var därför jag föreslog kanelknäcke. Det blir som ett mellanting mellan fika och mellanmål. Har du inte smakat detta knäckebröd, så råder jag dig till att göra det! Det är mer som en kanelbulle än ett knäckebröd.
  • Einstein

    Är det någon som har något gott och enkelt matbröd som även barn äter? Det får inte vara någon typ av nötter i och inte heller sojamjöl.

  • Einstein

    Hur mycket potatis ska man räkna per person? ja i vikt, för jag kan ju inte öppna påsen och räkna antalet potatisar!

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget