Inlägg från: Mum of love |Visa alla inlägg
  • Mum of love

    Veckomatsedel à la budget

    MrsQuitaz skrev 2009-02-01 21:37:43 följande:
    en billig variat på tzaziki (förutom med morötter) är att bara ha grekisk youghurt (tycker bäst om den) lite olivolja, vitlök, salt och lite torkad smulad mynta... en annorlunda men ack så god touch! igår morse tog jag ut köttfärs ur frysen och la i kylen, hade tänkt laga mat men det blev inte så, inte idag heller så den har stått kvar där. vågar jag laga den eller ska jag kasta? tror jag slänger den, är lite orolig för hemskheter hehe.
    stek upp den i dag, har den bara varit i kylskåpet är det nog ingen fara värre om den varit framme på bänken..
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    ingra skrev 2009-02-15 12:31:04 följande:
    SWE Maria skrev 2009-02-14 19:23:51 följande: Detta var inte soppan jag gjorde. Men ska testa denna med. Min var lite enlkare recept på men mkt god ändå. // Ingela
    Hur löd ditt recept??
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    Svar på #487
    tack ska pröva och se va familjen säger  
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    CharmingGirl skrev 2009-02-20 12:34:18 följande:
    Misstristess: Ja, middagen var över men jag ska prova fylla kycklingen nästa gång! Låter ju riktigt gott! Och smart också att bara göra ett litet håll och peta in fyllningen. En helt annan fråga: Jag tänkte göra pizzasallad men brukar aldrig få min sallad så mjuk och saftig som många får. Har provat olika recept, men blir ändå "torrt" liksom. Har för mig jag löst att man kan förvälla eller vad det heter, en kort kort stund, så den på så sätt blir lite mjukare och saftigare. Ngn som vet hur man gör?
    Salladen behöver stå ett tag för att safta sig och bli god, sen om man hr brottom kan man koka lagen och slå den över då mjuknar kålen...
    Ha gärna mcke lag (ja när den stått ett tag kan man ju hälla av lite)
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    Karlsson skrev 2009-03-01 21:13:50 följande:
    Jo, blöta är när man kokar sånt där hårt tunnbröd (som man köper i kartong)i mjölk med lite salt i. När brödet är mjukt slevar man upp den med hålslev på tallriken, lägger på en klick smör som smälter. Serverar med stekt falukorv och ketchup Har inte ätit det på säkert 15 år och blev grymt sugen då jag kom på det! Mannen har dock fått testa det då den gången för 15 år sen och ja....det är väl en av anledningarna till att det inte blivit fler gånger..... Men nu ska ungarna få testa också och vaddå, falukorven går ju annars att äta!!!! Vi får reklambladen på måndagar men jag har köpt ikapp nu i frysen så jag kan basera min veckas matlista med gamla fynd Så då är jag inte beroende av vad de säljer billigt just den veckan.
    Mjölk blöta är rätt okay men godast är skink blöta (spadet från julskinkan) ja oxh så ska man ha julskinka och extra saltat smör  och smörgåsgurka till om man vill...
    Äter vi alltid dagen inan julafton... så gott
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    misstristess skrev 2009-03-20 15:42:11 följande:
    Hmmm...alltså, bröd doppat i varm mjölk... kryddburken.wordpress.com/2007/12/22/tunnbrod.../
    skink blöta är godare än mjölk blöta    äts alltid dagen innan julaffton   ska va extra saltat smör (de röda smöret) och så julskinka till mums
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    misstristess skrev 2009-03-21 09:24:24 följande:
    Det här med lingonsylt. Här nere i Skåne växer inga lingon direkt och lingonsylten de äter är oftast mer äpple än bär. Mitt ex fick smaka äkta hemlagad sylt en gång och oj vad han tyckte illa om det. Stor skillnad på den billiga köpta och den hemlagade. Tycker Skåningar överlag föredrar väldigt mycket socker i all mat. :-/ Och Norrland igen... har inte ni både salt och fett i kaffet??? Eller är det Samerna som har det?
    bor i norrland och vet då ingen som har salt elkler fett i kaffet
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love

    www.kokaihop.se/recept/bullar-i-langpanna-2


    misstristess skrev 2009-04-06 14:24:59 följande:
    Någon som har något billigt, gott och lättbakat som man kan bjuda en präst på? Sonen ska döpas på söndag så prästen ska komma hit i morgon för att prata om det. Vill gärna bjuda på något, men vad? Är hopplös på att baka. Vill inte ha kladdkaka, men gärna något liknande.
    Detta är gott   vet inta om det är billigt nog men gott är det..
    (har inte provat just detta recept , hitta inte de jag brukar följa)
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    Einstein skrev 2009-04-12 22:02:00 följande:
    Hur mycket potatis ska man räkna per person? ja i vikt, för jag kan ju inte öppna påsen och räkna antalet potatisar!
    Hur mena du , när vi gär portioner på jobbet så ger vi mellan 150g och 170g men ja alla äter ju olika
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    Einstein skrev 2009-04-12 22:22:47 följande:
    Mum of love skrev 2009-04-12 22:11:10 följande: Jo, men på ett ungefär. Nu i min månadsmeny så ska vi ha potatis 14 gånger á 6 portioner. Det blir en hel del potatis och då är det bra att veta ungefär hur mycket en portion väger. Med din hjälp så räknade jag ut att det går åt lite över 15 kilo om varje portion väger 180 gram.
    150 g potatis ger vi till en normalportion (på jobbet) jag tycker de måttet räcker men när vi gör portioner till dom som kräver mer (med kropps arbete)  så ger vi 170-180 g sen äter ju alla oloka vi äter inte allt för mycke potatis.
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    misstristess skrev 2009-04-12 22:24:09 följande:
    En medelpotatis i min påse är ca 8 cm hög och mäter 16 cm runt midjan. Den urgamla vågen påstår att den väger ca 100 g. Här äter vi mellan 1 och 1½ potatis per person beroende på hur god resten av maten är.
    men då håller ju mina mått rät bra
    Lyckligast i världen!!!
  • Mum of love
    Einstein skrev 2009-04-13 09:16:44 följande:
    Mum of love skrev 2009-04-13 09:12:41 följande: Jag räknade med 180 gram eftersom jag vill ha lite råge. Det är ju inte alltid som alla potatisar är ätbara och speciellt inte om köper de lite större och billigare säckarna.
    låter rätt rimligt och ja du ser ju rätt fort om de måttet funkar för er..
    Lyckligast i världen!!!
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget