Inlägg från: TereseA |Visa alla inlägg
  • TereseA

    Veckomatsedel à la budget

    här blir det:

    mån:indiska laxspet med ris o sås.

    tis:korv o pommes

    ons:tonfiskgratäng

    tors:linssoppa med brytbröd

    fre:fetaosrfylld kyckling med rotfruktsgratäng

    lör:hemmagjord pizza

    sön:stuvade makaroner o köttbullar


    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    HemmaHosSofi skrev 2009-03-17 17:45:19 följande:
    Här är en tjuvläsare i tråden  Blev väldigt nyfiken på tonfiskgratäng, har du något smarrig recept på det?
    haha..tror jag snodde receptet härifrån..några sidor bak tror ja
    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    Hedebris skrev 2009-03-17 19:04:47 följande:
    måste bara säga att gud ler mot oss. idag fick vi 6 påsar fulla av mat (värde 1500kr) av min mans bror. det var en underbar överraskning! gjorde en kycklinghrisotto innan idag som jag dock kan tipsa om! 6dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 1kycklingfile 1morot 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1msk olja havssalt med lime och peppar koka riset med buljongen långsamt hacka lök, vitlök dela kycklingen i småbitar använd potatisskalaren och strimla moroten. Hacka den sedan i centimeterstora bitar. Stek det i ett stekjärn (morot,vitlök,lök och kyckling) när riset kokt i 15 minuter så släng de övriga ingredienserna. Krydda och efter 5 minuter släng i lite riven ost. Klart och jättegott
    gott..ska göras här en dag..
    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    JoiPoi skrev 2009-03-31 18:19:01 följande:
    Tidvis: Faktiskt så har jag köpt hem massa billig kyckling så det hade jag tänkt, men tror det blir nån marinad bara och sen steka dagen innan så kan jag bara köra in dem i ugnen sen. Två såser tror jag, en med citrus och en med fetaost. Men sen tänkte jag kankse couscous eller bulgursallad!? Vad ska jag ha i då!? Har även gjort två pajer men vet inte hur bra de blir för de är frysta nu, äggstanningen kanske blir äcklig o grynig då jag tar fram den på tining!?! Nåt mer matigt eller ska jag ha bröd och typ brie ost, såg att de sålde billig på willys.. Inte för att jag äter brie men finns väl andra Sen blir det dumle creme bruleé till dessert Det äts på platstallrikar och plast bestick så det är ingen avancerad fest hahaha
    är nyfiken på den där dumle brulee..hur gör du den?
    Akiim är mitt liv 071004
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget