• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • Tidvis
    pyret11 skrev 2009-03-31 17:41:32 följande:
    vi åt tacko kycklings lasang hittde det på ica sidan och gud vad gott barnen sa direkt detta vill vi ha ofta
    Hittade inget recept på det?
  • Tidvis
    JoiPoi skrev 2009-03-31 18:03:38 följande:
    Har nån nåt billigt tips på vad jag kan bjuda på i helgen på min 25års fest!?
    Kanske inte det allra billigaste du kan hitta, men väldigt gott och lättlagad, och inte så dyrt heller om man hittar billig kyckling och om man gör tacokryddan själv tar man ju ner priset ytterligare
    Vi bjöd på detta när va hade dop och det var mycket uppskattat!

    Till 4 portioner:

    1 kg kycklingfilé
    5 dl stor creme fraiche
    3 dl matlagningsgrädde
    1/2 påse tacokrydda (jag brukar ta en hel)
    fetaost
    soltorkade tomater (brukar jag skippa helt)
    vitlök

    Dela filéerna i mindre bitar och stek med svartpeppar, vitpeppar, salt och vitlök.
    Blanda ihop creme fraichen, matlagningsgrädden och tacokryddan i en bunke.
    Lägg kycklingen i en ungsform och häll blandningen över.
    Lägg på fetaost och soltorkade tomater och sätt in i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Serveras med ris och grönsallad.
  • sisley

    Tusen tack för alla tips på vad jag ska göra med falukorven! *glad* Jag blev lite inspirerad faktiskt.

    Nu blev det inte kyckling för oss ikväll. Jag bjöd över min systers familj, som renoverar sitt kök, på middag och stekte på en halv ring korv och serverade detta med stuvade makaroner. Ungarna är galna i denna rätt och jublade när jag lade upp maten. Så nu har det gått åt lite falukorv här hemma...

  • JoiPoi

    Tidvis: Faktiskt så har jag köpt hem massa billig kyckling så det hade jag tänkt, men tror det blir nån marinad bara och sen steka dagen innan så kan jag bara köra in dem i ugnen sen.
    Två såser tror jag, en med citrus och en med fetaost.

    Men sen tänkte jag kankse couscous eller bulgursallad!?
    Vad ska jag ha i då!?

    Har även gjort två pajer men vet inte hur bra de blir för de är frysta nu, äggstanningen kanske blir äcklig o grynig då jag tar fram den på tining!?!

    Nåt mer matigt eller ska jag ha bröd och typ brie ost, såg att de sålde billig på willys.. Inte för att jag äter brie men finns väl andra

    Sen blir det dumle creme bruleé till dessert

    Det äts på platstallrikar och plast bestick så det är ingen avancerad fest hahaha

  • TereseA
    JoiPoi skrev 2009-03-31 18:19:01 följande:
    Tidvis: Faktiskt så har jag köpt hem massa billig kyckling så det hade jag tänkt, men tror det blir nån marinad bara och sen steka dagen innan så kan jag bara köra in dem i ugnen sen. Två såser tror jag, en med citrus och en med fetaost. Men sen tänkte jag kankse couscous eller bulgursallad!? Vad ska jag ha i då!? Har även gjort två pajer men vet inte hur bra de blir för de är frysta nu, äggstanningen kanske blir äcklig o grynig då jag tar fram den på tining!?! Nåt mer matigt eller ska jag ha bröd och typ brie ost, såg att de sålde billig på willys.. Inte för att jag äter brie men finns väl andra Sen blir det dumle creme bruleé till dessert Det äts på platstallrikar och plast bestick så det är ingen avancerad fest hahaha
    är nyfiken på den där dumle brulee..hur gör du den?
    Akiim är mitt liv 071004
  • drea

    I dag blev det hemgjord pizza med paprika, lök, burkchampignoner och peperonikorv. Rätt billigt förutom osten... fast jag betalade 49 NOK för en jättepåse, så det var inte så dyrt denna gång.

  • Tidvis
    JoiPoi skrev 2009-03-31 18:19:01 följande:
    Tidvis: Faktiskt så har jag köpt hem massa billig kyckling så det hade jag tänkt, men tror det blir nån marinad bara och sen steka dagen innan så kan jag bara köra in dem i ugnen sen. Två såser tror jag, en med citrus och en med fetaost. Men sen tänkte jag kankse couscous eller bulgursallad!? Vad ska jag ha i då!? Har även gjort två pajer men vet inte hur bra de blir för de är frysta nu, äggstanningen kanske blir äcklig o grynig då jag tar fram den på tining!?! Nåt mer matigt eller ska jag ha bröd och typ brie ost, såg att de sålde billig på willys.. Inte för att jag äter brie men finns väl andra Sen blir det dumle creme bruleé till dessert Det äts på platstallrikar och plast bestick så det är ingen avancerad fest hahaha
    Vi hade papperstallrikar vid dopet också. Haha.
  • sisley
    Tidvis skrev 2009-03-31 17:27:56 följande:
    Tänkte förresten köpa hem helgskinka och frysa in med. De hade för 29,90 denna veckan, men kommer inte ihåg var. Willys var det kanske?
    Ja, den fanns på Willys. Men jag måste fråga vad du planerar att göra med den? Är också lite sugen på att köpa hem den men jag är osäker på vad jag kan göra med en skinkstek. Känns lite juligt.

    Dessutom säljer Hemköp hos mig en fläskstek för 39.90 kr/kg denna vecka och det vet jag att jag gillar. Det priset måste väl ändå räknas som billigt? Har aldrig köpt en fläskstek, bara ätit. Det är roligt att jaga fynd för det tvingar mig att laga rätter som annars inte ingår i min repertoar.
  • Tidvis
    sisley skrev 2009-03-31 19:00:02 följande:
    Ja, den fanns på Willys. Men jag måste fråga vad du planerar att göra med den? Är också lite sugen på att köpa hem den men jag är osäker på vad jag kan göra med en skinkstek. Känns lite juligt. Dessutom säljer Hemköp hos mig en fläskstek för 39.90 kr/kg denna vecka och det vet jag att jag gillar. Det priset måste väl ändå räknas som billigt? Har aldrig köpt en fläskstek, bara ätit. Det är roligt att jaga fynd för det tvingar mig att laga rätter som annars inte ingår i min repertoar.
    Tänkte strimla och kanske ha i gratänger och såser. Vet inte hur det blir för har aldrig provat innan
  • CharmingGirl

    Dom dagarna jag vet att jag ska handla, så brukar jag alltid ta det precis när affären (ICA) öppnar. Då kan man fynda rejält om man har tur! Har inte betalt mer än 20-23 kr / kg för blandfärsen senaste månaden. Kryddkorvar, köttkorvar för 12 kr st, vanliga korvar (typ hotdog) 5-10 kr st. 1 kg Mamma Scans köttbullar för 20 kr (Brukar alltid ha i frysen för "nödfall". ) Annat billigt kött och ja, lite allt möjligt kan man hitta.

    Så vår frys är rätt full för tillfället, det ända jag hoppas på att fynda i veckan är blandfärs. Tänkte göra lasange i veckan, har varit så sjukt sugen på det i flera veckor!

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget