• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • sisley

    Igår tog jag fram torsken ( ) ur frysen, panerade och stekte som fiskpinnar. Serverades med potatismos, morotsstavar och hemgjord remouladsås. Det var mkt gott och t o m vår kräsna 4-åring åt 3 fiskpinnar. Ett gott betyg! Fisken kostade 29.90 och det blev 4 portioner. Med alla tillbehör skulle jag ändå tro att rätten hamnade runt 10 kronor. Visst är det lite dyrare med fisk men jag kom ändå hyfsat billigt undan. Det var flera år sedan jag köpte torsk eftersom jag rättat mig efter rekommendationerna att bojkotta den fisken. Jag fortsätter med att undvika torsk fr o m nu.

    Lunch idag blev resterna av grytan från förra veckan. Till middag får 4-åringen resterna från fisken. Jag hittade en trist påse med någon indisk kryddblandning till kyckling som jag tänkte laga till. Vet inte ens vad en sådan påse gör i mitt skafferi, jag tycker inte om sån mat. Men, inget får slängas så jag lagar till den och serverar det med ris, yoghurt och mango chutney. (Och ja, jag ska kolla igenom kycklingen noga för lite oroar jag mig allt för glaslarmet.)

  • Licens To Kiss

    Har gjort budget nu för april och de ser inte nådigt ut. Jag ska spara till semestern så här kommer då 2 månader utav BARA matmånader. Pengar som blir över måste jag glömma för ett tag och överföra fort som attan. Billig mat dessutom behöver jag tips på. URK!!

  • 5 barnsmamman
    Himmelkropp skrev 2009-03-31 12:03:39 följande:
    Har gjort budget nu för april och de ser inte nådigt ut. Jag ska spara till semestern så här kommer då 2 månader utav BARA matmånader. Pengar som blir över måste jag glömma för ett tag och överföra fort som attan. Billig mat dessutom behöver jag tips på. URK!!
    hemlag ost/skink paj
    risotto
    pankakor eller våfflor
    pasta med ostsås (gjord på gräddfil och ost)
    ja det några biliga rätter
  • sisley

    Jag efterlyser bra recept på vad göra med falukorv? Har två ringar i kylen som jag inte ens vet varför jag köpte... *är så trött på korv*

  • Licens To Kiss
    pyret11 skrev 2009-03-31 12:06:54 följande:
    hemlag ost/skink paj risotto pankakor eller våfflor pasta med ostsås (gjord på gräddfil och ost) ja det några biliga rätter
    Tack!!
  • 5 barnsmamman
    sisley skrev 2009-03-31 12:12:22 följande:
    Jag efterlyser bra recept på vad göra med falukorv? Har två ringar i kylen som jag inte ens vet varför jag köpte... *är så trött på korv*
    jag brukar gör korvstroganof eller köra den ungnen med ost på
  • 5 barnsmamman
    Himmelkropp skrev 2009-03-31 12:15:08 följande:
    Jag gillar inte korv *isch*
    lägg dom i frysen så ta upp dom när det tryter med mat

    jag brukar göra så ibland
  • misstristess

    sisley

    Här är en sida där jag hittade lite udda falukorvsrecept. Klicka på rubriken recept och där hittar du en liten meny där du kan välja lite olika recept. Jag har också tröttnat på korven, men den är ju så billig.

    www.melkers.se/

  • SMARAGD

    Falukorv

    Lägg i skivad falu i en ugnsfast form... På med burkmajs o strimlad purjolök. Blanda Curry o ev andra kryddor i matgrädde, häll på korver o sen in i ugnen. serveras till bandspaghetti.  Går även att göra dteta i kastrull som en variant av korvstroganoff. En vän till mig gjorde denna ett par ggr, blir gott=)

    Ugnsbakad falukorv..
    Variant 1
    Snitta korven,lägg i lök i varje snitt. I en ugnasfast form lägger ni grönsaker vilka man nu föredrar, på med lite tomat o grädde och ev kryddor, på med korven, senap o ketchup. In i ugnen låt vara till den nästan e klar, sen på med smältost. serevras till potmos

    Variant2
    Gör en lång skåra i korven, skär gärna ut en skåra, ganska djup, i med pepparot (finns på tub)  på med den utskurna delen. lägg korven på en bädd av grönsaker in i ugn,.. Vill du ha rotfrukter så ställ in den ugnsfasta formen med dem salt peppa o lite olja innan du lägger på korven, när rotisarna nästan är klara lägg då på korven ställ in i ugnen.

    korvpyttipanna, tärnad potatis,kålrot,morot,korv, lök, timjan,salt o peppar.

    När jag gör korvstroganoff har jag alltid timjan  oregano till, blir supergott... Iof e jag mkt förtjust i timjan:)

    Korvgryta
    grovskär korven, stek en fin yta. Stek sen lök, plus valfria grönsaker, håll på buljong, krydda, i med bönor och kokt potatis, servera till bröd

    Hmm måste tänka, har säkert fler på lager, gör sällan korv, så dem ligger långt inne i minnet.....

    O just, en mindre rätt jag fick som liten hos en vän. Vitt skivat bröd, på med lite smör, skivade (tunna) falukorvsbitar, senap ketchup o ost o sen in i ugnen..

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget