Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Vi äter pirogerna istället för macka eller som mellanmål.
    Hade du rågdeg? Hur gjorde du dem med köttfärs?

  • misstristess

    Är här någon som brukar köpa halv gris och är det värt pengarna?
    Har gjort det för evigheter sen, men då hade jag lite dålig koll på läget och malde ner det mesta till färs.

    Funderar på att göra det och fylla frysen.

  • misstristess

    Vad jag precis läste om rullen så är den en ganska hård och fettfattig styckdetalj och gör sig bäst som kokt.
    Men det var svårt att hitta recept.

  • misstristess

    Själv måste jag under helgen planera och handla maten till nästa vecka. Ska försöka laga till så mycket som möjligt på söndag för jag orkar verkligen inte under veckan.

    Färsen är slut och i frysen ligger det mest grönsaker, en bit falukorv och den jäkla älgen.
    Funderar faktiskt på att frosta av frysen nu när den ändå är nästan tom.

    Kan man stuva alla frysta grönsaker? Har blandade påsar av olika slag där det bara är en liten skvätt kvar i. Blir fryst blomkål för vattnig?

    Brukar nog aldrig stuva grönsaker när jag tänker efter, men visst kan man äta det till stekt falukorv?

  • misstristess

    Jag skulle kunna dra mina söner i örat... jag la mig tidigt igår och de var uppe lite senare. Under natten har de knaprat i sig allt brödet och hällt i sig all mjölk! Hade en lite idé igår att jag skulle baka piroger idag, men mjölken är borta!

    Samma sak hände med vårrullarna, de gick åt under veckan som mellanmål, var inte många kvar i frysen igår.

  • misstristess

    Karlsson: har du provat att blanda tärnad skinka i köttfärslimpa? Sätter en fin smak! Brukar själv blanda ner skivspill, men det borde gå bra med julskinka.

  • misstristess

    Nästa veckas mat måste bli riktigt billig! Har haft en del oväntade utgifter och kassan tryter.

  • misstristess

    Vi gör vår fläskpannkaka i muffinsplåtar, alltså de i metall och den större varianten. Perfekt för oss, då kan var och en välja sin fyllning själv.

  • misstristess

    Billig vegetarisk "köttfärs"sås kan man göra med sojabönor på burk.
    Skölj av bönorna och hacka dem i mindre bitar, för hand eller i mixer några sekunder. Laga till som vanlig köttfärssås.

    Och vill du fylla frysen åt dem så kan du laga en stor matpaj, bra att dela i bitar och ta direkt från frysen till micron.

    Och ska ni ändå laga mat så laga ordentligt.
    Är man två vid spisen och har allt framme så är det inte så jobbigt. Gör en stor gryta tomatsås som ni sen kan ha i lasagnen, äta som soppa och till pastasås, kanske spara en skvätt till varma mackor eller pizza.

    Gör en laddning kycklingklubbor, spara lite kött. Några strimlor purjolök som du sparar från soppkoket och kycklingköttet blir en bra bas till pajen.

    Och ska ni göra ostsås till lasagnen så gör lite extra, kan man ha till pasta med lite laxrester eller feta/ädelost. Smakrik ost behöver man inte ta så mycket av och om man smular den över så behövs det ännu mindre.

  • misstristess

    Zenobia: kan man göra gratäng med frysta grönsaker? Tycker att de kan vara ganska vattniga.

    Ska i alla fall göra en stor plåt paj på lite av varje som jag hittar. Till lunch blir det korv med bröd idag, har fortfarande kvar i frysen.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget