• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • PerG

    Om man lyxar till det lite kan man göra havets wallenbergare. Då blir det inte lika mycket budget, men gott! Då ska man ha ägg och grädde i smeten och panera med bröd. Mums!


    Kime skrev 2009-02-12 22:23:55 följande:
    misstristess:Fiskburgare? Jag känner mig halvskeptisk Vegetarisk ärtsoppa gillar jag, mamma brukar göra med lök och morötter ibland, det blir jättegott. Senap och timjan är två "måsten" till, förstås
  • Zenobia

    Karlsson

    Även om det är en falsk lax så är den god iallafall, vi brukar köpa den till och från Vi brukar folieinbaka den med lite lök och det.

  • Karlsson

    Jag blev nyfiken nu på denn 'lax'. Ska leta efter den framöver

    Idag ändrades matsedeln, broccolisoppan uteblev och förlorade mot spagetti med supergod tomatsås. Pastan uteblev i tisdags när vi blev bortbjudna på mat.

  • kariba

    Karlsson skrev 2009-02-12 11:12:39 följande:


    Det är skönt när man fått klart med A-kassa Själv har jag ringt 3 gånger om en lön som inte tycks komma ändå...Börjar bli lätt irriterad! Här hemma är det också svårt med hembakt Det är mest mannen och jag som uppskattar det. Sonen tycker det är gott alldeles nybakt men sen spelar ingen roll om jag värmer i micron för att få det lite varmt. Dottern tar en tugga sen är det stopp. Jag har slutat försöka göra grova deger utan tänkte att det kanske är lättare med ljust bröd för dom men det tycks inte spela någon roll vad jag än gör
    Jag bakar alltid tekakor till barnen, fryser ner och tinar efter behov i micron. Ibland smyger jag ner havregryn i degen, det sys inte
  • Karlsson

    Hallå, hur går det med alla extrapriser?

    Idag hittade jag rimmad oxbringa för 64 kr/kg. Jag ville äta det redan i vintras men då kostade den 89kr/kg så jag köpte aldrig någon.

    Så jag tror jag byter ut söndagens köttfärslimpa mot rimmad oxbringa, det här receptet från ica tänkte jag testa, låter väldigt gott.

    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=633547

  • misstristess
    Kime skrev 2009-02-12 22:23:55 följande:
    misstristess: Fiskburgare? Jag känner mig halvskeptisk Vegetarisk ärtsoppa gillar jag, mamma brukar göra med lök och morötter ibland, det blir jättegott. Senap och timjan är två "måsten" till, förstås
    Fiskburgare är väldigt gott! Ät dem med bröd, grönsaker och en god dressing.

    Ikväll vill jag äta köpepizza!!!
  • Kime

    Vi lyxade till det rejält idag, tanken var att vi skulle haft en barnfamilj över på middag, men de blev tyvärr magsjuka, så här satt vi med en massa god mat hemma Så vi gjorde kycklingklubbor i ugnen med gul lök och morötter, kokade basmatiris till och gjorde en god sallad och serverade fetaost blandat med pesto och soltorkade tomater på sidan av. Inte ett endaste dugg budget, men inte så dyrt man hade kunnat tro ändå:

    Kycklingklubbor: 24.90 kr
    Salladsblandning: Ca 7 kr
    Paprika: Ca 6 kr
    Gurka: Ca 5 kr
    Körsbärstomater: Ca 6 kr
    Fetaost: Ca 4 kr

    En tesked pesto som vi hade hemma, en soltorkad tomat som vi hade hemma. Även isbergssallad, lök, morötter och ris fanns hemma. Så kalaset gick på 53 kr, dvs. ungefär 21 spänn var för mig och maken, och några kronor för pojkens räkning. Det är ju mycket mer pengar än vad vi nu för tiden kan lägga per middag, men det var verkligen gott med en härlig sallad!

  • Unprofessional

    SWE Maria skrev 2009-02-12 19:13:20 följande:


    Ingra, Jag tar gärna det där receptet på potatis och purjolökssoppan, har hört innan att den är så god!
    Var nog inte mig du frågade men här får du mitt recept
    Anpassa bara efter hur många personer ni är. (5 dl soppa per person kanske låter mycket men den är suuuupergod!)

    För 1 person

    2 potatisar,

    ca 3msk skivad purjolök

    5dl vatten

    1 kycklingbuljongtärning

    1 vitlöksklyfta

    ½dl mjölk

    ca 3msk cremefraiche

    Börja med at steka purjolöken med vitlöksklyftan i lite olka eller smör. Bara tills purjolöken blivit mjuk. Skala potatisen och skär i bitar, lägg potatisen, purjolöken och vitlöksklyftan i en liten gryta och häll över vattnet och lägg ner buljongtärningen. Koka tills potatisen nästan faller isär. Ta grytan från plattan och vispa soppan slät med elvisp eller mixer, tillsätt tillsist mjölk och creme fraiche. Visoa snabbt ihop
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget