• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • misstristess

    Jag kommer nog också att äta rester idag. Barnen ska iväg hela helgen och jag har inte kommit iväg till affären.
    Men jag är sugen på varma mackor, med ädelost!! Risken finns att det blir en tur till en butik innan kvällen är slut.

    Min mungbönor gror fint!! På ett dygn har de fått svans, man kan nästan se hur de växer. Har dem i en godisburk i plast, sån stor fyrkantig. Funderar på om man inte kan göra en våningsgroddburk av fler godisburkar.

  • Licens To Kiss

    De blir rester utav veckans mat som ska ätas. Ons-Tisda. Är det smart att lägga upp nästa veckas matlista på sånt som finns färdigt (rester) i frysen? De är ju trist att äta varje mat 2 gånger efter varandra.

    Hur länge håller mat i frysen?

  • Licens To Kiss
    misstristess skrev 2009-03-20 13:05:28 följande:
    Jag kommer nog också att äta rester idag. Barnen ska iväg hela helgen och jag har inte kommit iväg till affären. Men jag är sugen på varma mackor, med ädelost!! Risken finns att det blir en tur till en butik innan kvällen är slut. Min mungbönor gror fint!! På ett dygn har de fått svans, man kan nästan se hur de växer. Har dem i en godisburk i plast, sån stor fyrkantig. Funderar på om man inte kan göra en våningsgroddburk av fler godisburkar.
    Varma mackor är mums!!
  • Zenobia

    Åhh vi åt varma mackor igår ist för pastanm det är så gott Hittade på lidl att dom säljer champinjonstuvningen där för 10kr. Så en så inhandlades och sen fann ja lite mozarella ost i frysen. Vart riktigt goa mackor
    Men ädelost på lät inte så dumt heller

  • Karlsson

    Nu tycker jag inte du ska fega ur Med en klick smör och lite ketchup till så är det mums!


    misstristess skrev 2009-03-20 12:38:18 följande:
    Himmelkropp:Visst är det kul när man lyckas i köket! Var det svårt? Recept? Eller på ett ungefär hur du gjorde.Själv funderar jag på att nästa vecka bara laga mat som vi aldrig har ätit innan. Tänkte innan på Karlssons kokta tunnbröd, men vet inte om jag är så lockad.
  • Ronjas mamma
    Himmelkropp skrev 2009-03-20 13:15:16 följande:
    De blir rester utav veckans mat som ska ätas. Ons-Tisda. Är det smart att lägga upp nästa veckas matlista på sånt som finns färdigt (rester) i frysen? De är ju trist att äta varje mat 2 gånger efter varandra. Hur länge håller mat i frysen?
    Väldigt olika efter hvad det är för mat men om du sätter dig en regel på tre månader så blir det i varje fall inte fel..
  • misstristess
    Himmelkropp skrev 2009-03-20 13:15:16 följande:
    De blir rester utav veckans mat som ska ätas. Ons-Tisda. Är det smart att lägga upp nästa veckas matlista på sånt som finns färdigt (rester) i frysen? De är ju trist att äta varje mat 2 gånger efter varandra. Hur länge håller mat i frysen?
    Du kan kanske variera resterna, göra något nytt av dem. De behöver inte ätas i samma form som innan.
    Pannbiff/köttbullar kan bli goda matiga mackor, köttfärssåsrester kan bli lasagne eller sheperds pie, kanske ha som pizzafyllning.

    Karlsson!
    Kommer nog koka tunnbrödet en dag bara för att testa, men inte just nu. Hade rätten ett namn? Kan man googla på den eller är det bara hittepå?
  • misstristess

    Varma mackor med stuvade champinjoner och bacon.
    Men favoriten här är annars en tomat, ost och skinkmacka.

    Vi brukar blanda passerade tomater, riven ost och strimlad skinka i en skål. "Smeten" brer vi sen direkt på mackorna och toppar med ev extra så som ädelost, bacon, tomatskiva eller vad man nu hittar i kylen.

    Blir lite som minipizza. Helt klart den godaste varianten på varma mackor vi gjort.

  • Karlsson

    Blöta heter det visst! För mig var den namnlös ända till för några veckor sedan. FL är fantastiskt ibland Rätten är norrlänsk så du får väl smygäta den där nere i skåne Det går att googla på blöta om du vill veta mer


    misstristess skrev 2009-03-20 15:22:02 följande:
    Du kan kanske variera resterna, göra något nytt av dem. De behöver inte ätas i samma form som innan.Pannbiff/köttbullar kan bli goda matiga mackor, köttfärssåsrester kan bli lasagne eller sheperds pie, kanske ha som pizzafyllning.Karlsson!Kommer nog koka tunnbrödet en dag bara för att testa, men inte just nu. Hade rätten ett namn? Kan man googla på den eller är det bara hittepå?
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget