• hemlighetsfull 84

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Hej
    Tänkte höra om det är okej att hoppa in här hos er? Känns skönt att få ha lite mer likasinnade här på fl.

    Vi har försökt att bli gravida nu i 20 månader så snart får vi söka hjälp. Känns hopplöst och med alla dess i vår närhet som plussar stup i kvarten. När man tror att det lugnat sig så ringer nästa med deras glada nyhet. Och ja jag är glad för deras skull men ändå så ledsen för våran skull. Jag tror ni förstår vad jag menar...

  • hemlighetsfull 84

    kvinna79 skrev 2009-02-01 20:42:30 följande:


    hemlighetsfull: Välkommen! Jag tror att de flesta här begriper exakt vad du menar. Men jag måste fråga.. Varför har ni inte sökt hjälp redan nu? Det är 12 månader som gäller för att söka hjälp och starta utredning, sen vet jag att vissa landsting har en 24 månaders gräns innan man skriver remiss för IVF, men utredningen får man starta redan vid 12 månader och hittar de en orsak till infertiliteten får man remiss till IVF innan 24 månader har gått även i de landstingen.
    Jag ringde i somras till kvinnokliniken för att höra och hon sa att de hade 24 månader här i kronoberg. Men jag kanske har fattat fel. Vart ska man vända sig om inte dit?
  • hemlighetsfull 84

    kvinna79 skrev 2009-02-01 21:06:18 följande:


    Privat gynekolog som är ansluten till landstinget kan funka att i varjefall göra den inledande utredningen hos. Ta blodprover och göra vanligt VUL etc. men testa att ringa KK en gång till. SÄg att du har hört att det är 12 månader som gäller (men jag har hört att något landsting ska vara hårda på 2 år, men minns tyvärr inte vilket). Går de inte med på det så gå till en privatgynekolog för en första sväng i varje fall. Och håller de på 24 månader skulle du ju kunna ringa till kk och försöka ställa dig i kö redan om 1 månad eftersom väntetiden på första besöket ofta är tre månader och hinner du bli gravid kan du ju bara ringa dit och avboka det. Det är inte alls säkert att de går med på det, men det skadar ju inte att försöka.
    Ja jag tänkte att jag skulle ringa dit imorgon och höra. Annars får jag vända mig till en gynekolog. De privata här är inte bra och det är lite strul efter vad jag har förstått i en annan tråd jag hittade ikväll. Men jag ska ringa imån och höra i alla fall.
  • hemlighetsfull 84

    Moviefreak skrev 2009-02-03 20:46:27 följande:


    Helena: Har du testat eller fått mens? Såg att din BIM var igår... Vet nån hur det gått för alaanna? Hemlighetsfull 84: Välkommen! Även om jag numera kan räkna mig till den lyckliga skaran av gravida, så vet jag precis vad du menar.... Kände också så lääänge.
    Hej moviefreak! Grattis till graviditeten. Jag minns dig ifrån de första bim trådarna jag var med i... Kul att höra att det äntligen har tatt sig för dig. Ger en lite hopp!
  • hemlighetsfull 84

    Ja jag ringde till kvinnokliniken igår Jag är uppskriven på kö nu i alla fall. Men det är 6 månaders väntetid för utredning så det är bara vänta och hoppas att det tar sig innan så vi slipper gå dit.

  • hemlighetsfull 84

    Jisses vad bra att jag kom med här i denna tråden :) Vad gulliga ni är och hjälper till... Hade ingen aning om vårdgarantin och så. Ja det får jag nog kolla upp då...

    Det finns bara två privata i växjö vad jag har hört och läst. Visst man kan ju höra av sig till dem. Den ena har ingen läkare just nu så de tar nog inte in nya och den andra verkar de inte följa upp så mycket som de önskar. Kanske är löjlig men man vill hamna hos någon bra som inte bara kör över en direkt...

  • hemlighetsfull 84

    Hej allihopa
    Vi har nu i alla fall beslutat att vänta börja ringa runt till privata i hopp om att den klinik jag i så fall vill gå till får tag i en bra fertilitets specialist. Vi står ju ialla fall i kö till kvinnokliniken och självklart så hoppas vi ju fortfarande på att ens slippa gå dit... Konstigt att hoppet fortfarande finns kvar

  • hemlighetsfull 84

    Inte för att jag har skrivit här så mycket men jag har läst en del i denna tråden. Sökte mig till denna tråden just för att man ville ha en tråd där alla låg någorlunda på samma plan och en tråd där den inte bara handlade om stressen om BIM och ÄL. Skönt att läsa diskussioner som t.ex. det här med vad gör man om man inte kan få barn och man har tänkt på det eller inte o.s.v.

    Sen är det ju självklart att BIM och ÄL härjar och är viktigt i ens liv just nu med allt vad det innebär, väntan och besvikelse m.m.

    Men hallå varför tjafsa alla trådar har ner och uppgångar men tyvärr så är det också lätt att en tråd dör ut om den inte hålls igång på ett bra sätt. Och det hoppas jag inte att tråden dör ut...

  • hemlighetsfull 84

    Måste bara fråga. Jag fick höra av min då nyblivna gravida syster som jag precis berättat för att jag och sambon försökt si och så länge att ska ni verkligen söka hjälp? Det gör ju så ont och är så smärtsamt... och så berättade hon vad hennes vänner gått igenom. Ja sa jag men är det ända vägen vad ska man göra. Strunta i att man vill ha barn? Men gör det så ont att göra testerna och så jobbigt med alla hormoner och så...? Den sidan får man sällan höra om när det gäller utredningar och IVF.

  • hemlighetsfull 84

    Ja det var ingen smart kommentar precis. Men hon är sjukhusrädd och nålrädd så jag tror det grundades i det. De hade väl inte försökt men i alla fall inte skyddat sig på några år så hon tänkte nog mycket ut efter sig själv och hur hon själv funderat eftersom hon är 37 år och inte lyckades bli gravid. Hon ville väl delge mig det fast det kom ut fel. Visst jag var förbannad på henne då men detta var i somras så jag har funderat på det mycket och kommit fram till att det nog var på detta sättet.

    En till kommentar var precis i det tillfället som jag berättade var att det är bättra att ni satsar på att gifta er istället... Jisses vad ledsen jag blev men hon ville nog bara hjälpa och få mig tänka på annat. Men hon formulerar sig fel.

    Vad är det exakt som är smärtsamt (om man får fråga)? Även ifall det är ett halvårs väntetid tills jag får börja med utredning så börjar man ju fundera....

  • hemlighetsfull 84

    Ja jag ska svara på först varför det tar tid. Här i kronoberg är det 2 år innan man får börja en utredning och nu när jag fick ställa mig i kö var det ca ett halv års väntetid till kallelse. Sambon och jag har bestämt att vi tänker avvakta och inte kontakta en privat innan av lite olika anledningar. bland annat så har de privat vad jag har läst inte varit så där bra och den jag ville gå till så dog läkaren i julas så...

    Tack så jätte mycket för att ni delade med er om era erfarenheter. Lugnade mig ju en hel del och dessutom kan jag om diskutionen tas upp igen förklara för syrran att så är det inte för alla :)

  • hemlighetsfull 84

    Hej alla
    Är här inne och läser lite då och då. Lycka till Helenas83 eller ja lite för sent kanske men hoppas att det tog sig rättare sagt

    Här är allt stilltje men det är lugnt . Nu känner man bara att det får gärna vänta en månad till innan det flyttar in en bebbe eftersom då blir det perfekt med mina studier. Är nämligen klar till jul. Fast visst det hade ju inte varit förödande om det nu mot förmodan skulle ta sig denna månaden. Då får jag plugga och föda samtidigt haha Tror ni att det skulle gå? Det är ju ändå en bebis vi önskar oss över allt annat. Men nu har jag i alla fall tryggat framtiden lite genom att ha en utbildning på pappret. Så nu känns det ännu lägligare att skaffa barn. Hoppas det nu inte sätter ännu mer press. Hur som helst så är hjälpen inom räckhåll nu och känner mig redan mer avslappnad.

    Oj oj oj vad jag babblar. Det är en sådan där bra dag idag. Sådär mitt i månaden Det är inte förrens så där i slutet av månaden man är då där nere. Ja ni förstår vad jag menar...

  • hemlighetsfull 84

    usch då cachew det lät inte som någon höjdare att ha konstant ont i sina händer. Hoppas att de vet vad det beror på så att du kan få rätt på det.

    Här har också våren kommit. Gjorde vårfint i trädgården igår i solen. Gisses vad varmt det var. Svettades som en gnu när jag krattade gräsmattan. Underbart med vår och jag vågar nästan säga att det är den härligast årstiden. Då både naturen och alla människor vaknar till liv igen efter att ha varit i ide i flera månader.

    Hoppas att det går bra för dig kotten på tisdag med samtalet med IVF läkaren.

    Håller tummarna för er båda

  • hemlighetsfull 84

    Oj oj oj här händer det grejjer! Grattis alla plussar så kul att höra

    Snart är det väl förhoppningsvis inga kvar här i tråden eller vad säger ni?

Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V