• 02Smulan

    Bolån, vilken bank är bäst?

    Hej, jag skulle vilja höra era erfarenheter från när ni ansökt/skaffat bolån!
    Vi fick nej från vår bank (Swedbank) eftersom dom kräver en kontantinsats och det har vi inte. Vi har billån hos dem redan så dom tyckte väl risken var för stor (annars kan man ju förhandla bort kontantinsatsen).
    Summan är inte så stor, 750 000 kr. Ja den är ju stor för oss såklart men inte om man ser till vad hus brukar gå loss på.

    Nu funderar vi över att testa med en annan bank, Länets ligger närmast till hands då vi har alla försäkringar där.
    Det borde ju fungera bättre då vi inte har några lån där sen tidigare.
    Vad har ni för rekommendationer, vart har ni mött motstånd och vart har ni blivit bra bemötta?

  • Svar på tråden Bolån, vilken bank är bäst?
  • 02Smulan

    Gjorde en jämförelse nu på pricerunner på bolån, och det är bara länsförsäkringar som belånar till 100 %.
    Så det kännns ju som att det är dem man ska gå till först, vi har ju även hem- och bilförsäkringarna där.

  • yumaa

    Men om man kollar den sidan som gavs här ovanför.. DnB Nor... där står det ju att man kan låna till Handpenningen.. så då blir det väl 100% du kan låna där.. eller har jag fel.
    Ni som lånat därifrån.. hur tycker ni om att ha lånet där... positivt alt negativt...

  • L i n n

    Mirris skrev 2009-02-17 13:43:49 följande:


    Jag fick också nej från Swedbank (hade oxå billån hos dom)Ringde Handelsbanken och där var det inga problem. Har fått världens BÄSTA bankkvinna där.Man får ju såklart byta bank helt, dom vill ju ha mera kunder.Så nu har jag alla lån hos dom. Fick lånelöfte på 750 000... men har "bara" behövt låna 640000 och så billånet då såklart!
    Ungefär samma som för oss. Fick nej hos Swedbank (billån där) men fick låna hela summan hon Handelsbanken (1,7). Men jag behövde inte byta bank, det räckte tydligen med att min sambo hade sina affärer hos dem.
  • Majsan71

    Kolla runt och diskutera/förhandla. Det kan gå att få ned både räntan och lägga större del i bottenlån beroende på vem du pratar med.

  • gagge

    vi e nöjda med dnb nor än så länge, har ju bara haft dom ett år, men allt sköts smidigt, via autogiro och e det något man undrar över är det bara att ringa sin kontakt som sitter i sthlm.


    Mina älskade två prinsessor!
  • sommar2001

    Vi har vårt bolån hos Länsförsäkringar.
    Inte nog med att de är den absolut bästa banken när det gäller kundservice så har de även försäkringar.
    När du är helkund, dvs har dina försäkringar, bolån, lönekonton, sparande m.m hos dem så får du väldigt förmånliga priser/rabatter på försäkringar och även andra erbjudanden som lönar sig ekonomiskt för dig som kund och därmed är svåra att tacka nej till.

    Har dock förstått att kundservicedelen kan skilja väldigt mycket mellan de olika kontoren..

  • skåne tjej

    Jag har hört gott om både länsförskringar och SEB. jag har själv SEB och är mkt nöjda med dem. Band min bolåneränta där igår och fick bra rabatter och mkt trevligt bemötande. vi gick igenom hela min ekonomi vad gäller fonder, sparande, lån osv.


    Så länge min tanke är fri är jag okränkbar!!
  • Savanna555

    Vi fick lånelöfte från Länsförsäkringar härom veckan, men de kräver 10 procent i kontantinsats. Det kanske varierar från fall till fall, men vi får inte låna mer än 90%.

  • 02Smulan

    Savanna555 skrev 2009-02-18 17:49:37 följande:


    Vi fick lånelöfte från Länsförsäkringar härom veckan, men de kräver 10 procent i kontantinsats. Det kanske varierar från fall till fall, men vi får inte låna mer än 90%.
    Var förbi dem idag, samma fick jag höra, 10%.
    Så det var ju inte så bra. Nu har huset dessutom gått upp i pris för det ska installeras bergvärme. De andra spekulanterna har dragit sig ur så bara vi kvar, men får vi inget lån så är det ju kört ändå. Och vi vill inte betala 865 heller, inte värt så mkt.
    (Huset är från 1948 och stinker rök, samt ganska litet.)

    Yumaa: Handpenning är en annan sak än kontantinsats.
Svar på tråden Bolån, vilken bank är bäst?