• sasssyy

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    det kan vara lite olika det där... har hört att de kan bedöma som så att ni ska få pengarna utöver normen men det är ju så att man får stöd från soc när man inte själv kan försörja sig.. Nu får ni pengar och därmed klarar ni utgifterna, det är skitsurt att inte använda pengarna till "nöjen" och roliga saker som du abslut förtjänar efter en sån grej, men tyvärr är det nog så att de kan dra in understödet eftersom du nu fått pengar från annat håll

  • sasssyy

    Anonym (S) skrev 2009-02-25 18:56:41 följande:


    Men kan soc verkligen få reda på att man har fått pengar och behållt dem själv omd e inte ser dem på kontot? Kan man inte ta ut dem och ha dem hemma och säga att man var skyldig någon pengar som man behövde betala tillbaks?
    det står ju fortfarnde att pengarna kommit in och ut från kontot på kontobeskedet... att man är skyldig någon pengar får ingå i n ormen, det är inget som soc står för och därmed har du fel
  • sasssyy

    Anonym skrev 2009-02-25 18:57:09 följande:


    Ja dom har rätt till det ! :S Ska oxå få skadestånd på 82000 .. men ska öppna ett konto som soc inte ska veta om !
    har du tänkt på att myndigheter samarbetar så soc kan få beslutet att du har rätt till skadestånd sänt till sig ???

    Är du villig att riskera fängelse för det? Blir så jäkla sur på folk som blåser staten, för varje person som lurar soc, blir det svårare för nästa som verkligen behöver hjälpen.
  • sasssyy

    Anonym (S) skrev 2009-02-25 19:00:41 följande:


    sasssyy skrev 2009-02-25 18:58:01 följande:
    Förresten så vet jag inte om ditt svar svarade på det jag skrev, eller så har jag missuppfattat ditt svar. Jag menade att om man säger till soc att man ska betala en skuld med de 12tusen kr men sen behåller de själv, då kan de väl inte bevisa motsattsen?
    Men... att du ska betala en skuld funkar inte...

    Skulder får du betala med de pengar du får från soc helt enkelt
  • sasssyy

    Anonym (S) skrev 2009-02-25 19:04:16 följande:


    sasssyy skrev 2009-02-25 19:01:48 följande:
    Okej, även fast man får en större summa så? Borde de inte tycka att de är bättre att man tar från de pengarna man fått då och blir skuldfri? Påså sätt slipper ju soc stå för skuldbetalningen. Eller är de så att man måste uppge när man ansöker om stöd från soc att man står i skuld till någon? Fast o andra sidan kan ju denna skulden uppkommit under tiden som gått då man har socstöd.
    Okej.. så här funkar det... om man går på understöd från soc så får man inga extra pengar att betala skulder och lån, detta innebär att ganska många hamnar hos KF när det går på soc, för de klarar inte att betala skulder med den norm de får.. Men så är det.

    Om du får in pengar.. säg 10.000 på ett konto så SKA dessa användas till ditt uppehälle och därmed är du INTE berättigad till socialt understöd. Uppehälle såsom hyra mat och el ska ALLTID gå före skulder.

    Det är INTE socialtjänstens uppgift att se till att du blir skuldfri, det är inte deras uppgift att betala dina skulder eller stå för ditt uppehälle om du har pengar (som du då i detta fallet iaf påstår att du lägger på skulder).

    Skulder är DITT ansvar, inte socialtjänstens.
Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!