• Myscho

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    Hallontårta skrev 2009-03-01 11:24:40 följande:


    Jaha? Fortfarande så har du pengar. Om någon jobbar och sliter på ett arbete som de inte trivs med, ska de kunna gå på socialbidrag samtidigt då?Anonym (girl) skrev 2009-03-01 11:23:26 följande:
    Men nu tar du i, råkar sonen ut för en olycka kommer ju pengarna in på mitt konto från försäkringen

    Det är HANS pengar så om det visar sig sedan olyckligtvis att jag måste söka soc, ska jag behöva använda sonens pengar ?!

    Nej nej det är inte rätt :O
  • Myscho

    Hallontårta skrev 2009-03-01 11:29:13 följande:


    Nej, då är det ju inte dina pengar. Han har ju ingen skyldighet att försörja er. Tycker dock att får föräldrarna en summa pengar så ska dessa räknas in i den gemensamma inkomsten som socialbidraget ska räknas utifrån.
    Men principen är
    Hon fick ett skadestånd... det ska tex täcka hennes psykolog besök... större medicinkostnader och om hon banne med ska iväg en helg på spa för att *må bättre* det är hennes pengar att göra dessa saker med inte försörja familjen med...

    Tyvärr vare sig du gillar det elr inte så är det!

    Även om hon går på soc elr inte det är ett skadestånd !
  • Myscho

    Hallontårta skrev 2009-03-01 11:36:26 följande:


    SOm jag skrev tidigare, tycker det är rubbat att man ska kunna få skadestånd och ändå gå på soc. Nu är 12.000:- inte så står summa i sammanhanget, men låt säga att det skulle handla om 50.000:- eller mer.
    Samma sak tycker jag där det är ett skadestånd för för det fysiska och det psykiska lidandet... tror knappast om du råkade ut för något illa hela ditt liv raserade och du skulle behöva använda pengarna för att försörja dig att du skulle göra det med ett leende på läpparna... du skulle ju vilja unna dig något så att mår bättre elr hur ?!

    Visst tycker det är en annan sak om hon sätter dom på banken och dom växer till en mkt störra anseende summa.
Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!