• Kjell2

    Hur farligt är det att ta studielån egentligen?

    Att ta studielån har på många sätt varit bland det bästa jag någonsin gjort. Ekonomiskt har det gått på pluss. Har fått riktigt bra jobb som med mycket god margional räcker för att betala lånet och ändå bli väldigt mycket kvar.

    Sen har jag tack var min utbildnig får roliga, stimularnde och utvecklande jobb.

    /Kjell

  • Kjell2

    TS
    Min fru, som är en smart och ambitiös person, har föräldrar med ungefär samma åsikt som dina. Att studielån är det värsta man kan ge sig in och bara på gränsen bättre än prostitution. Så efter gymnasiet med mycket fina betyg fortsatte hon på sitt lågavlönade extrajobb och slet hårt för lite pengar.

    När hon sen blev äldre insåg hon att det fanns mer i världen en ett skitjobb och hoppade på universitet med studielån. Idag är hon jurist på affärsbyrå, trivs utmärkt, och tjänar stora pengar. Pengarna kanske inte är det viktigaste utan det att hon har ett jobb där hon verklighen kan bidra, där hon får utmaningar, lär sig mycket, kan utvecklas och styra mycket över sin arbetssituation själv.

    /Kjell

  • Kjell2

    Även om inte alltid studier och studielån är ekonomsikt försvarbara och kan bli en ekonomisk förlustaffär finns det andra fördelar som kan göra att det är en bra investering. T ex:

    Lättare att få jobb
    Roligare jobb
    Större möjlighet att få andra jobb
    Allmänbildning
    Bättre karriärsmöjligheter

    /Kjell

  • Kjell2

    TS:
    En lite varning bara. Se till att du pluggar det du vill och som leder någon vart. Finns en del som har hoppat runt på olika skolor och sedan står utan vettig utbildnig eller en utbildning inom ett yrke de inte vill ha. Då är det surt med stora studielån.

    /Kjell

Svar på tråden Hur farligt är det att ta studielån egentligen?