• lokisse

    Får soc neka en mat-pengar?

    tror att ts ville gnälla pa dumma soc och inte få några råd på riktigt.


    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Cherry666 skrev 2009-03-04 14:33:31 följande:
    Det kan vara bra att faktiskt tänka sig in i andras situation. Det är alltid den ensamma människan som ska stå till svars mot en hel myndighet. Det är lätt att spotta på dem som ligger men sedan så har vi betydligt större summor som betalas ut till företag och privatpersoner som redan har pengar. Miljöbilspremier, rotavdrag, bonusar osv.. Lagen är förändligt samt tolkningsbar och börjar man dra alla över samma kam så handlar man positivistiskt och det är väl inte alltid så humant.
    staten har manga saker som den maste betala det betyder att den maste ha regler även om den betalar ut större summor till firmor än till privat personer
    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Anonym skrev 2009-03-04 19:08:03 följande:
    Mmmm vilket skulle betyda att jag kan åka in till stan 1 (!!!) gång i månaden för att gå p bibblan, sen har jag gjort en förlust!Så kan alla ge fan i att gnälla om att man ska säga upp tele o BB för lokaltrafiken är fan dyrare i längden!!!
    jag antar att du aldrig är i stan annars och kan kika in pa biblan...
    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse

    reglerna säger att man inte far erbjuda eller tigga pengar här pa forumet.

    om det var din som dotter hade hon säkerligen kunnat komma till dig och fat mat eller pengar till mat varje manad.
    att ge rad över var man kan spara är ju inte hjärtlöst och att soc inte ger pengar till dom som anses ha tilräkligt för att klara sig är inte hjärtlöst och inte nagot som nagon här kan för.


    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Handla som om maximen för din handling genom din vilja skulle kunna bli allmän naturlag. Handla så att du aldrig behandlar mänskligheten i [vare sig] din egen [eller någon] annan person bara som ett medel utan alltid tillika som ett ändamål. Handla enligt maximerna tillhörande en allmänt lagstiftande medlem i ett blott möjligt ändamålens rike.

     


    ja vi gjör som vi skulle vilja att andra gjorde mot oss


    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Tingelinga skrev 2009-03-05 19:04:21 följande:
    Hjärtlös---kritisera en nödställd, t.ex. "Du har dig själv att skylla."Ställa upp sig själv som "norm".Oförmåga att leva sig i andra människors situation.Madlin---beklagar!
    vem borde vi skylla pa? vem är ansvarig för ts situation om inte ts?
    att sätta sig själv som norm är det enda man kan gjöra man  kan enbart utag fran sig själv om man inte vill dikta ihop nagot som är helt taget ur det bla. Altsa för att kunna svara maste man ta en nornm för att dena norm inte ska vara en lögn maste man utga fran sig själv och sina egna erfarenheter.
    var är här oförmaga att leva sig in i en anna person?
    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse

    att visa empati är inte det samma som att tycka synd om eller stryka medhars utan att kunna leva sig in i situationen. dom flästa som skriver har ju själva varit i liknande situationer och vet att det inte hjälper att man tycks synd om., da sitter man i samma sits igen nästa manad 


    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Tingelingtinga skrev 2009-03-06 17:23:04 följande:
    ..reggade av? Jag gör ett föresök att svara, även om samma svar blev bortplockad tidigare i dag: jag är här för att kunna bevaka att de inlägg jag skrivit tas bort. Och för att det tydligen fungerar så att  någon/några fortsätter svara en avregistrerad medlem.Jag blev illa åtgången igår, jag vill helt enkelt bara avsluta det hela och se  till att "det" försvinner.

    Pa vilket sätt blev du hart atgangen? att man inte far gjöra vissa saker star i reglerna dessa regler gäller för alla här att man kan raka pa en varning eller bli av med sin anonymitet  eller inte fa svara i tradarna pa en vis tid är helt normalt och jag tror att alla rakar ut för det nagon gang. att inläg blir bortplockat är väll inget hämskt.


    och om du skriver nya saker hela tiden sa maste du ju vaka över dom och sa vidare i all evighet


    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • lokisse
    Tingelingtinga skrev 2009-03-06 18:18:06 följande:
    Jag menar: här kommer väldigt snabbt väldigt generaliserande omdömen--- nu är t.ex min arbetsplats  "arbetsplats".Och amatörmässigt--- tja. Jag brukar säga att alla är vi amatörer i levandets konst, (amatör har ju med älska att göra)---Jag menar: just precis!Du har aldrig träffat mig men du vet att jag är.....?????Det är det jag menar.
    nej men man ser vad du skrivigt innan att du är här för at testa sidan at dina klienter..
    De omnibus rebus et nonullis aliis
Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?