• Sara78

    Nu är vi alla mammor - Del 3

    ... dags för fortsättning på tråden! Här är tredje delen!

  • Svar på tråden Nu är vi alla mammor - Del 3
  • Sara78

    Vujka: Ja nu så ska vi hålla oss friska! Klart att J ska få gå på sitt första barnkalas!

    Dahlia mfl: Tyvärr verkar det inte passa så bra med M:s arbetstider nästa vecka så vi kommer nog inte åka ner och "hälsa på" honom. Vi blir nog hemma. Lite synd, men vi får väl åka iväg på nåt annat framöver istället.

    Jag shoppade en hel del igår i V-ås istället! De hade rabatt på Lindex (köp för 300 kr och få 100 kr i rabatt). Så jag köpte för 1600 kr och fick 500 kr i rabatt. Inte alls så dumt

    Kikade även in på Strands men jag hittade just ingenting jag ville ha. Lite trist! Hade hoppats på nåt gulligt och färgglatt från Me too till J!

    I kväll har vi barnvakt till K så vi har bara J hemma. Det är riktigt lugnt här! Nu märker man hur stor skillnad det faktiskt är på att bara ha en bebis och att ha två barn. Det är ett helt annat lugn, så tyst! Men jag saknar ju K redan!!!

    J fortsätter att krångla massor på nätterna och hon vaknar mest hela tiden. Små gnäller och vrider och vänder på sig. Inte så hon direkt gallskriker eller är klarvaken men det är ändå sådär bökigt och hon vill inte riktigt komma till ro. Inte alltid det hjälper med mat heller. Och ibland vill hon inte ens ha mat, blir bara förbannad! Så drygt! Och det blir ju intressant nu när jag ska vara själv med dem hela veckan. Undrar om jag kommer få sova just nånting alls?!?! Får lägga mig kl 19 på kvällarna Vi lär ju gå upp tidigt eftersom K ska till dagis. TUR att vi har bilen säger jag bara!!

    Nej nu ska jag slänga ut lite urväxta kläder på Tradera. Lika bra att få det gjort... även om det är lite småjobbigt att fixa allting med bilder och sådär... Men får jag in lite pengar kan jag ju shoppa desto mer nytt sen

  • Sara78

    Syltkaka: Haha näää, det blev inget alls till mig. Bara till tjejerna! Omöjligt nästan att shoppa till sig själv när man har dem båda med. Fast det blev ju några enkla vanliga tråkiga linnen till mig bara Fast på HM! Sånt där man slipper prova.... Men jag ska ta mig en barnfri shoppinglördag i Stockholm snart med en kompis. Då ska jag försöka handla lite till mig själv också. Det behövs!! Handla lite i lugn och ro.

    Låter som vi har det ungefär lika med sömnen. Brukar bli ca 4 timmar här med och oftast inte mer än 1 timme i sträck. Det är ju påfrestande... Fast vi behöver i alla fall inte gå upp med henne och det är jag glad för. Alltid något...

    Men igår natt tog M henne hela natten och jag fick sova helt själv! Det var så himla skönt!!! Jag sov tio timmar! Fast han ska ju få bo på hotell en hel vecka och vila upp sig så en natt kan väl jag få!

    Tråkigt att ni varit sjuka! Förhoppningsvis kryar ni på er ordentligt tills nästa fredag

  • Sara78

    Vujka: Trist att ni också har problem med sömnen. J sover också bra de första timmarna när hon sover. Eller hon kan skrika till lite men hon somnar om av sig själv igen eller så räcker det att man kommer och lägger en hand på hennes kind eller mage Men så fort klockan passerar midnatt så är det som om det är helt hopplöst! Hon gnäll-pratar på nåt sätt och det märks att hon är missnöjd med något. Det är inte så hon blir hysterisk och skriker massor så man måste gå upp och vagga henne eller sådär, det är mer bara att hon inte somnar och då somnar ju inte jag heller.

    Vi sparade ju alla K:s kläder och jag har insett nu att jag använder ju nästan inget av de kläderna till J så därför spar jag inte alls lika mycket av J:s kläder nu. Det är roligare att köpa nytt ifall man får fler bebisar! Sen är det klart att vissa enstaka plagg behåller jag (om de är för fula för att sälja, kanske fläckar eller så eller om de är speciella och fina så jag vill ha dem kvar). Men visst tar det lite tid med Tradera och jag brukar oftast lägga ut ca 15-20 auktioner åt gången lite då och då när jag känner att jag "måste".

    Dahlia: Jag fick mina HM checkar för någon vecka sen. Jag fick totalt 3 st på 350 kr så det var ju en finfin rabatt! Det är för att jag köpte en del mammakläder där som jag kom upp i så mycket! Sen handlar jag en del till K där för deras kläder passar bra på henne som är så lång och smal.

    Jag tycker stjärnjackan är fin, i alla fall på bild. Har ju inte sett den på riktigt. Tycker inte alls den är tjejig utan väldigt unisex

    Spännande att se hur pergon har funkat på dig den här gången!

    Ok så det är 3 gånger födelsevikten ungefär vid 1 års ålder... Det stämde nog ganska bra på K, får väl se om det stämmer på J också då. Vi ska inte till BVC förrän nu 18:e men det ska bli riktigt kul att se hur mycket hon har vuxit på två månader!!

    Nu ska vi snart och hämta hem stortjejen igen! Blir skönt! Då är allt som det ska igen

  • Sara78

    Monchichi: Jo det blir Tradera ibland... Vi har sååå många kartonger kvar med grejer efter K och man kan ju inte spara på allt. Det går inte! Speciellt inte om man ska ha fler barn och ska spara då också. Blir ju hur mycket som helst som bara ligger där och "samlar damm" i onödan. Då är det bättre att sälja det snabbt så man kanske har en chans att få nånting för det

    Jo jag ska försöka lägga mig tidigt nu i veckan, jag har ju inte så mycket val

    Och det där med egentid är ju jätte viktigt. Så skönt att bara komma iväg och göra nånting annat ibland. Det är såklart enklare sen när du inte alls ammar längre. Jag har varit ifrån J som mest ca 12 timmar och det var när jag jobbade Sen har jag varit iväg en dag och shoppat med en kompis så då var jag ju ifrån henne några timmar... men det är ju inte så att det är läge ännu för barnvakt så jag och maken kan göra nånting på tu man hand. Det får vänta! J är lite känslig för "främlingar" och det är hon även inför mina föräldrar fast hon träffar dem minst en gång i veckan Det går lite bättre nu i alla fall. Hon gallskriker inte så fort hon ser dem. Men kommer de för nära och för snabbt så blir hon rädd och ledsen. Lilla stumpan... Och hon vill bara vara i mormors famn om hon ser mig el. M. Det går alltså bara kortare stunder. Så hon är ju inte alls redo för barnvakt! Det är lite synd för det vore ju mysigt att bara gå på bio eller gå ut och äta en kväll eller nåt sånt.

  • Sara78

    Monchichi: jo men får man fler barn tätt är ju chansen säkert större att kläderna används igen. Men det ska ju även passa med årstid då... För oss har det ju varit totala motsatsen. K:s kläder nu i 74 och 80 är ju höst och vinterkläder. J behöver ju sommarkläder i den strl! Sen skiljer det ju 3½ år och modet har ändrats massor.

    Vi hade barnvakt till båda en timme när J var 2 mån eller så, men då sov hon ju bara så det gick bra Men att ha barnvakt på kvällen flera timmar är ju avlägset. Minns ej hur gammal K var när hon hade barnvakt på kvällen första gången.... strax över 1 år kanske? Sov borta gjorde hon när hon var närmare 1½ om jag inte minns fel.

  • Sara78

    Vujka: Jodå jag mår väl bra, även om jag är ganska trött Jag har ju mina föräldrar i närheten så igår hämtade mamma K på dagis och sen var hon där en stund. Jag var dit också och fick i mig lite middag Fast dagarna är ju egentligen inte något problem det är ju nätterna och då är det ju svårt att få någon hjälp. Men M har lovat mig ordentlig sovmorgon i helgen så jag ser fram emot det
    J sov hyfsat första natten vi var själva och sov till kl 2, men nu två nätter har hon börjat krångla redan vid 23-tiden. Fast hon har inte vaknat för morgonen förrän runt 6-tiden så det är ju ändå OK. Kunde vara värre

    K hade perioder när hon var bebis också som hon var rädd för främlingar men det var mer kortare perioder och det kunde variera lite från gång till gång. Ibland var hon väldigt mammig. Men J är ju lite så hela tiden. Fast igår gick det bra hos mina föräldrar. Hon blev inte rädd alls och båda mina föräldrar fick hålla henne kortare stunder utan att hon blev nervös Det kanske tar sig... haha!!

    Men visst ska vi orka komma till Köping i morgon! Jag ska försöka komma i säng tidigt i kväll. Vi försöker komma iväg strax före ett tänkte jag. Det är ju alltid lite svårt att passa tider när man har två små som ska med. Jag brukar snarare vara för tidig än för sen Men vi dyker väl upp runt två-tiden i alla fall.

    Grattis till Filip på 1-års dagen och hoppas ni får ett trevligt kalas idag!! Tänk så fort det har gått ändå! Snart är vi väl där med...

  • Sara78

    Egentligen vore det väl bättre att ta en äggmodnadsspruta så vet man mer exakt? Jag menar.... för mig funkar ju inte såna ägglossningstester nåt vidare alls De visar ju svag stegring lite då och då, lite hela tiden liksom... utan att det betyder något. Jag fick ju stegring då när jag åt pergo men när de kollade sen med blodprov så hade jag ju inte fått ÄL.

    Nåja håller tummarna för er lilla eskimå Måste ju finnas en anledning till att just den klarade sig, eller hur?

    Tjejerna är som små väckarklockor här. J vaknar kl 6 och K vaknar 6.30. Nästan på minuten Jag har börjat tappa räkningen nu på hur många gånger J vaknar. Jag matar henne halvt i sömnen och har noll koll på nånting. Jag har till och med somnat när jag matat henne så flaskan ramlat i magen på henne. Men i natt ska jag sova!!! Åh vad jag längtar!!

    Ses i eftermiddag! Det blir lite tokigt för min man kommer hem precis innan vi ska åka. Hoppas jag ändå kan få med mig K! men det tror jag väl... Får väl se om J känner igen honom

  • Sara78

    Dahlia: Skönt att du har progesteron hemma. Det hade jag också velat haft

    Jag fick höra av nån läkare, minns ej vem, att just ÄL-stickor sällan fungerar på dem som har PCOS. Det kan göra det för vissa, men inte alla. Sen är det ju så svårt att se tycker jag.... om det är full stegring, eller bara lite grann...

    Haha, nja jag ligger mest och drar mig i sängen tills K vaknar. Nu när M är borta har ju hon sovit i hans säng så vi sover allihop tillsammans. Så det blir ju inte så mycket lugn ändå. Det var bättre när hon var sjuk och sov till 8 Då hann man ju få en lugn stund innan hon kom upp.

    Fast i vanliga fall sover K inte med oss nej. Hon sover i sitt rum. Det var hon själv som ville det och det har funkat jätte bra. Hon blir inte störd på samma sätt av J.

    Nä nu ska jag väl ta och bada lite med tjejerna

  • Sara78

    Ja Tack för idag! Roligt att ses igen!

    Dahlia: Ja visst är det synd att man inte kan behandla sig själv... vid det här laget känns det nästan som det vore det bästa Hade man bara en VUL-apparat skulle man ju fixa det lätt (Eller inte...)

    Jo nu sover K i eget rum, hon har väl gjort det i någon månad eller så. I början sov ju jag med K och M sov med J. Men nu sover alltså jag och M tillsammans med J och K sover ensam i sitt rum. Det går bra.

    J däckade i bilen på vägen hem på en gång och även K somnade till en stund när vi hade ca 10 min kvar hem. Ändå somnade hon före kl 20 precis som vanligt. Bara J som varit lite seg här... hon är lite småvaken fortfarande Verkar i alla fall som hon känner igen M! Haha!

    Mysigt med lite pizza och vin i kväll. Här blev det tacos....

    Skönt att det löste sig på söndag! Hoppas det går bra för henne att åka tåg själv. Det gör det säkert!

    Nu ser jag fram emot en lång och skön natts sömn! Äntligen!

    Förresten kollade jag igenom korten lite snabbt från idag, men de blev inget vidare. Hade lite fel inställningar i kameran och alla bilderna blev helt brusiga. Men, men... jag skickar ändå över några sen. Ska väl förminska dem lite först.

Svar på tråden Nu är vi alla mammor - Del 3