• Dahlia

    Nu är vi alla mammor - Del 3

    Vujka- Bra att ettårskontrollen gick bra. Trist bara att du inte kände dig nöjd med läkaren. Träffar ni inte samma läkare varje gång?

    Om du har alla F´s kläder kan du kanske lämna in det du inte vill spara till klädbytardagar. Då får man ju lite för kläderna och kan lägga det på nya kläder

    Hoppas att ni har det trevligt nu när dina föräldrar är hemma hos er!

    Sara- Härlig shopping Pch vilken bra rabatt.. Då är det ju bara att passa på!
    Lindex ger en faktiskt bra rabatter och det är kul för de har mycket fina kläder.
    Själv väntar jag på check från HM från förra årets shoppande där. Ska få 500 kr därifrån och de borde väl komma snart.. Och jag som inte tyckte att jag handlat så mycket där. Undrar vad jag köpt?

    Imorgon ska jag till Moa & Max och se om de fått in lite av de nya villervalla kläderna. Vill se deras svarta stjärnjacka live och känna lite på den. Tror jag vill ha den till Eddie men är inte helt säker.. Får ibland känslan av att den är tjejig men det är den ju egentligen inte.. Vad tycker ni? Annars blir det en blå från pop... Vi får se!

    Ska på vul imorgon på KL och se om pergon gett nåt resultat. Men jag tror inte det! Tycker inte att pergo var en bra idé. Men det får vi ju se imorgon... Har jag tur har jag fel!

    Syltkaka- Nä vad jobbigt att ni vart sjuka. Hoppas ni snart är bra igen!

    Eddie är ganska okej i magen sen igår nu.. Det är inte vattnigt längre men fortfarande löst. Bvc trodde att det var magsjuka trots att det hållt i sig så länge.. De tyckte bara att vi skulle fortsätta med majsvälling och okryddad mat några dagar till.

    Han hade inte vuxit så mycket sen sist. Var bara 75 cm lång för två månader sen var han 73cm så nu lugnar väl tillväxten ner sig lite.
    Vägde nästan 10,3 kg och det var inte heller så jättestor ökning. Tyder kanske på att han kan ha sina kläder lite längre nu

    Hon berättade att de ska när de fyller ett väga ca 3x födelsevikten.. Haha det har ju Eddie passerat för flera månader sen Det gjorde han nog när han var 7 månader..


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Sara- Åh har du redan fått dina... Jag fick en på 50 kr för ett par veckor sen men det vara bara den som man får när man kommer upp i 2000 kr. Borde få en till sån då jag handlat för 2000 till nu och sen väntar jag ju in den på 500 kr för hela året. Kanske kommer snart då eftersom du redan fått din ;)

    Duktig du är som lägger ut så många auktioner på en gång. Jag lägger nog bara max upp 10 st åt gången. Nu tror jag bara att jag har tre ute eller nåt sånt. Men de går inte ut förrens om en vecka.
    HUr lång tid brukar du lägga upp dem på? Jag tar oftast 14 dagar.. Men ibland kortare också...

    Bra sätt att få in mera klädpengar och bli av med det man inte vill ha kvar, eller behöver ha kvar.

    SKönt att höra at nån till tycker att jackan är unisex! Den är ju så fin! Hoppas att de har den på Moa & Max så man får se den live.

    Bara 10 dagar kvar tills ni ska till bvc. Det är spännande att gå dit och se hur de har vuxit. Tur man inte har sån våg hemma för då skulle man väl väga stup i kvarten.

    Var har K varit i helgen? Blir ju ett helt annat lugn hemma när man bara har ett barn hemma. Felicia har vart borta sen igår och det har vart riktigt skönt faktisk. När Eddie hade somnat igår kändes det som vi var barnlediga.
    Så vi lyxade till det med god mat och vin och lite goda tilltugg på kvällen

    Måste faktisk kolla om födelsevikten x 3 stämde på Felicia!


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Monchichi- Vad kul att du var iväg igår själv en hel em och kväll. Det behövs nog mer än man tror. Jag har ännu inte vart borta från Eddie något men jag känner att det kanske skulle vara bra. Att komma bort och inte bara vara mamma.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Det gick bra på KL i måndags.. Hade då en äggblåsa på 18 mm och skulle börja med LH stickor. Är nästan helt säker på att det visade positivt igår, de digitala på apoteket var slut när jag var där så jag fick ta vanliga och tycker de är liiiite svåra att tyda.
    Men strax ska jag ringa Linné när de öppnar kl 9 och meddela det och få en tid för fet. Nu gäller det bara att den överlever upptingen!

    GRATTIS FILIP PÅ DIN 1-ÅRSDAG!!!!!
    Jättefina födelseannonser i tidningen idag

    Antar att du har maaaaassor att göra idag Vujka.

    Har aldrig sett friends men jag kan nog ändå förstå vad du menar.

    Trist attt du fick träffa läkare som inte var så bra på svenska. Man vill ju gärna förstå vad läkaren säger.
    Hade en polsk för många år sen här i arboga på vårdcentralen en yngre tjej som satt med en svenskordbok när hon skulle förklara. Då hade jag öroninflamation och det var när jag åt pergotime. Frågade henne då om det var lugnt att ta pergo med antibiotikan och då svarade hon att vi bör nog använda kondom till nästa karta för att inte riskera en oönskad graviditet Läkaren trodde att pergotime var p-piller så jag fick föklara vad det var.. Vet inte om hon förstog!

    Monchichi- K är säkert på humör nån kväll kanske efter bad för lite massage. Det kanske till o med kan vara bra innan de ska sova så de blir lugna i kroppen.

    Ses imorgon!!!!


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Monchichi- Stickorna, eller alla ägglossningstest visar positivt när kroppen utsöndar LH hormon. Sen ca 36-48 timmar efter att man fått LH stegring så sker ju ägglossningen.
    Sen sätter man tillbaka frysisien tre dagar efter att man fått LH stegring. Så på söndag blir det FET för oss.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Sara- Så är det för mig också att de hela tiden visar lite svag stegring och då blir man sååå osäker. Visst det står på paketet att det är negativt om det visar svag stegring men osökerheten finns ändå.

    Som i måndags kväll visade det jättesvag stegring, onsdags morse lite starkare stegring och onsdag kväll full stegring.. Det skulle ju vara bra mycket lättare att det inte visade nåt alls om det inte är full LH stegring.

    Kan det bero på att vi har PCOS kanske???

    Jag försökte tjata att jag skulle ta en äggmognadsspruta men de höll inte med mig.. Försökte även tjata till mig progesteron men fick nej där med
    Men jag har progesteron hemma som räcker i 15 dgr som de inte vet om Det tänker jag ta efter återförandet iaf!

    Skönt att inte båda barnen vaknar exakt samtidigt iaf. Då får du ju lite lugno ro innan K kommer upp. Sover K fortfarande med er?

    Hihi, ser framför mig hur J får flaskan på magen när du somnar

    Japp, ses i eftermiddag


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Det står ju tom på förpackningen att man inte ska använda dem om man har pcos.. Undrar varför vissa läkare envisas med att man ska ta det egentligen, som nu....
    Had evart mycket tryggare med ovitrelle eller pregnyl.
    Synd vi inte är läkare då kunde vi behandla oss själva Haha vi som vet bättre än läkarna

    Vissa fördelar när de är sjuka De sover mer och det är lugn o ro hemma...

    Skönt att K sover i eget rum nu, för visst sov hon med er innan J kom till världen?

    Nu önskar jag att Eddie ville sova lite för den här morgonen har han hållit på att testa sin röst och hur höga toner han kommer upp i.. Tror snart att glasen spricker här hemma... Mitt huvud o trummhinnor är på goooooood väg just nu.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Tusen tack för idag Vujka och Filip
    Jättegod kaka! Skulle fråg aom recept men missade det när vi var kvar.. Vet inte vad den heter men den jag menar var den stora biten, inte den med choklad i.
    Den var suuupergod!

    Eddie somnade på vägen hem så jag körde runt lite så han fick sova en liten stund extra.
    Å det var så fint så när vi kom hem. Magnus hade städat och tänt en massa ljus. Händer inte ofta att han gör sånt åt en. Men glad blev jag

    När Eddie har somnat ska vi beställa pizza och dricka lite rödvin till... Förhoppningsvis det sista glas rödvin jag dricker på läääääänge.

    Det har iaf löst sig så vi inte behöver ta med henne till Linné på söndag. Det stora problemet har ju vart att vi ska till stocholm på kalas på söndag eftermiddag och då ska ju hon med och då måste hon med till uppsala innan. Och det vill vi inet eftersom hon inte vet vad vi gör och vi vill inte berätta.
    Men vi sätter henne på tåget imorgon så åker hon till stockholm en dag innan oss Skönt att det löste sig nu tillslut.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Det gick bra igår Den var lika fin när de tinade upp den som när de frös ner den!
    Inga celler dog vid upptingen heller!

    Men stackars Eddie åkte bil förmycket igår så han var riktigt riktigt ledsen
    Han var ju med till uppsala- från uppsala till stockholm och sen från stockholm till arboga. När vi passerade eskilstuna då ledsnade han. Och det förstår jag! Tyckte sååååå synd om han.

    Och Felicia klarade tågresan till sthlm jättebra. Hon var lite nervös ibörjan på tåget sa hon men sen gick det bra. Så nu kanske hon kan åka själv till morfar ibland och mormor ibland så får jag och Magnus kanske mer egentind än vad vi har haft de sista fem åren.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Monchichi- Åh guuud vad roligt att Kasper hasar sig framåt! Och att han tagit några steg med lära-gå-vagnen
    Man får ju nästan ha ögon i nacken när de tar sig fram själv.. För allt de inte får är ju väääldigt intressant.

    När Felicia är borta så är det som vi är barnlediga... Går inte att förklara rikigt men man slipper tjafs, läxor, tjata om allt osv.. Eddie är ju så liten så han är ju fruktansvärt lätt att ha jämfört med en blivande tonåring. När han somnat på kvällen och det bara är vi hemma är det så härligt!!!! Då vet vi att det bara är vi och det är ganska skönt

    Fast det  e kul när hon är hemma med såklart... Men man behöver koppla bort ett tag för att ladda om batterierna.

    Jag tror nog att alla barn som äter lite ibland iaf får i sig det som de behöver..
    Kanske han äter mer vissa mål än andra?
    Jag har märkt på Eddie sista tiden att han äter mycket bättre till lunch än till middagen tex.

    Idag har vi vart på träff med folktandvården, väldigt intressant. De gick igenom vad man ska tänka på. Tex inte sött i nappflaska, fem mål mat om dagen, inget småätande, frukt i samband med målid än emellan eftersom det fräter på tänderna osv... Om de somnar med välling att man ger dem lite vatten i flaska efter så det sköljer bort vällingen så det inte ligger och blir en massa bakterier under natten.

    Hihi, sen sa de att det var viktigt att inte ge dem saft och oboy på natten... Men gör folk verkligen det så det måste tas upp på en träff???


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
Svar på tråden Nu är vi alla mammor - Del 3