• Sara78

    Nu är vi alla mammor - Del 3

    ... dags för fortsättning på tråden! Här är tredje delen!

  • Svar på tråden Nu är vi alla mammor - Del 3
  • Monchichi

    Dahlia: Håller tummarna för ett bra resultat på KL imorgon. Spännande att det snart är äp!

    Sara: Oj har du en heltid som du förväntas hinna med på 60%, förstår att du har det riktigt tufft då! Slit inte ut dig! Kan tänka mig att det är segt när du kommer hem, och det är inte lätt att få tiden att räcka alltid. Kanske därför J vaknar på nätterna så hon får nypa åt sig lite tid med mamma

    Skönt att ni ska ha lite semester tillsammans i sommar iaf!

    Förstår hur ni tänker angående ivf och ta upp det på jobbet och så. Men det är ju faktiskt ingen annan som egentligen ska ha en åsikt om hur många barn man vill ha. Om det är er önskan att försöka med en till så får ju omgivningen köpa det, eller vad ska jag säga. Kanske chefen är tvär till det om denne är i situationen och kämpar själv för första barnet men annars tycker inte jag han/hon behöver lägga någon vikt i om det är första eller tredje barnet. Visst är det ett par gånger man ska på vul och sånt, men på det stora hela så är man ju ändå mest på jobbet. Jaja, som sagt, jag förstår hur du tänker, men det ska ju inte vara någon annans business hur många barn ni önskar. Men om ni sätter igång efter årsskiftet så kanske vi kan samköra igen för jag tror det är först då vi får börja igen, om man ska ha gett kroppen en chans i 6 månader efter avslutad amning.

    Nu har jag nog faktiskt slutat amma. Har inte gjort det sen i söndags iaf. Det blev mer och mer att K inte var så intresserad när han får så mycket annat gott. En flaska välling t.ex. behöver han ju inte jobba så mycket för. Det är med lite blandade känslor jag slutar men om inte K vill längre så är det ju så. Hoppas han kan lära sig mysa ändå, hittills har han mest varit en vilde när jag vill gosa med honom utan att amma.

    Och idag har vi varit till badhuset för första gången. Tror K gillade det, han skrattade Och efteråt var han en slagen man!

  • Sara78

    Dahlia: Jo men oavsett vad andra tycker och tänker så måste man ju göra det som känns rätt och bäst för en själv. Men visst tänker man ändå på vad andra tycker. Speciellt när ens beslut går ut över andra. Eller när man får kommentarer eller "pikar".

    Monchichi: Självklart är det vår ensak hur många barn vi vill ha. Men jag har inte så bråttom att jag måste köra igång nu när det är såhär struligt som det är. Vi har nog med att få vardagen att gå ihop. Jag har ingen som helst ork över till att gå in i hela den där IVF-svängen som det känns nu. All min energi går till annat. Men klart man drömmer om en till bebis.

    Jag som är så lättstimulerad måste kanske åka på VUL varannan dag under 1-2 veckors tid. Och när man då bara jobbar tre dagar i veckan och ska hinna med sin heltidstjänst så kanske det slutar med att man ska göra hela veckans jobb på en dag. Det känns inte hållbart. Vi lär ju åka hela vägen till Falun för varje undersökning också. Då tar varje besök ca tre timmar!! Så det är ju halva dagar som försvinner. Och med min mans struliga jobb också så känns det inte som det är rätt läge nu.

    Vi lär nog även spara lite pengar innan vi kan köra igång Det är svårt det där... om man ska lägga pengarna på annat, göra nånting roligt med de barn man faktiskt har. Eller om man ska lägga dem på ytterligare ett syskon som kanske inte ens kommer bli till. Hur länge man liksom ska köra på och försöka på egen hand innan man tar till IVF igen.

    Ett tag var jag helt inne på att nästan vilja köra igång med IVF nu på en gång, men jag vet inte... nu sen jag började jobba så känner jag bara att näää jag orkar inte! Samtidigt som jag ändå jätte gärna vill bli gravid igen. Men man får väl ta det lite som det kommer, inte planera så mycket. Ska i alla fall kontakta Falun och höra lite ifall vi får köpa ytterligare ett 3-pack eller om vi måste köpa varje försök separat. Det har ju rätt stor betydelse för hur många försök vi kan kosta på oss...

  • Vujka

    Kikar in en snabbis bara och kollar ang kalaset så vi kan planera.
    Kl. 14.00 låter bra, ska bli kul att träffas igen!

  • Monchichi

    Sara: Det är ju en annan sak att det kanske inte är bråttom att köra igång nu, om du känner att du vill satsa på jobbet en tid. Eller om inte orken finns just nu är det ju inte heller läge. Jag läste nog lite snabbt. Och visst är det en kostnadsfråga med ivf. Man får helt enkelt satsa på det som känns bäst just nu.

    Jag känner lite lika angående NÄR vi ska starta igen. På ett sätt vill jag bli gravid NU igen, men så tänker jag att om jag har lyckan att bli gravid en gång till, ska den graviditeten vara precis nu och sen har jag gjort den biten i livet? Jag vill iofs gärna ha fler än två barn men M är inte lika övertygad. Därför kan jag känna att jag ska skjuta på den eventuella karamellen och njuta av K nu istället. Fast samtidigt så ökar ju inte chanserna direkt heller genom att vänta..

    Vad kul det ska bli att ses i eftermiddag tjejer! Synd bara att inte Sara kan komma.

  • Dahlia

    Syltkaka- Tack för igår!!!! Hoppas A var nöjd med dagen.
    Eddie sov när vi åkte förbi Erikslund så han var trött

    Monchichi- Klart K kommer att vilja mysa snart igen. Det brukar alltid komma några mysperioder när de är små. Eddie är ju inne i en sån nu när han kommer fram och slänger armarna runt nacken på en och ska pussas. Även gossedjuren här hemma råkar ut för hans gosattacker lite då o då

    Måste säga att K är såååå duktig på att gå. Han ser så stolt ut, som han förstår att han faktiskt kan gå.

    Sara- Synd att du inte kunde komma igår. Kanske är det lättare för dig om vi planerar in att ses nån helg?

    Tänkte på det du pratade om Monchichi, busborgen... Hette det så?
    Kanske vi kan åka dit tillsammans med barnen nån lördag eller söndag snart?
    Då kanske papporna vill följa med och träffas också?

    Vujka- Hur går det hos KL idag? Hoppas du idag får veta när du ska göra ÄP.

    Läkaren skulle ha ringt mig igår men det gjorde de inte. Riktigt dåligt! Så igår tog jag gonal-f och orgalutran som vanligt. Ska ringa Linné efter 13 idag och höra vad de säger. Fasiken, äggblåsorna är ju stora och borde ju plockas nu. Fattar inte vad de håller på med egentligen.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Helt galet.. Jag ska göra ÄP på måndag.. Men shit då kommer ju äggblåsorna att vara megastora!!! Den ena var ju liskom närmare 26 mm igår, hur stor kommer inte den att vara på måndag?

    Jaja, nu vet jag iaf och det e skönt!


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Monchichi

    Jag vill också tacka så mycket för gårdagen!

    Dahlia: Nä men då att Linné inte ringde igår. Hoppas verkligen det blir bra nu med äp på måndag så blåsorna då har rätt storlek! Är det här också någon del i deras experiment med dig, liksom den där låga startdosen?

    Jo visst heter det Busborgen. Det vore väl skoj om papporna vill hänga på också Vilken helg kan det passa?

    Vujka: Ja hur har det gått idag? Här är vi nyfikna!

    Idag har K ställt sig upp själv utan stöd flera gånger. Han gick runt här hemma i säkert en kvart och satte sig och reste sig igen och skrattade. Han tyckte nog att det var jätteskoj att han klarade det alldeles själv, och det tycker jag också!

  • Dahlia

    Monchichi- Hihi, kan se K framför mig när han med ett stort leende knatar runt själv hemma nu

    Ja vilken helg kan passa.. För oss passar det nästan närsomhelst förutom Power meet

    Vujka- Nu e jag nyfiken.. Hoppas det gått bra idag och att du nu vet när det är dags för äggplock. Kanske du också ska plockas på måndag?

    Jag vet faktiskt inte om det här med att dra ut på det är en del i deras tankar att de skulle göra det lite annorlunda den här gången.
    Men den låga dosen sket sig iaf... Fick ju höja till 300 och från igår har jag tagit 375 ie. SÅ blir det nå fler ivf för oss så blir det nog aldrig mer en startdos på 150 ie.


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Syltkaka

    Tack för senast tjejer! Och tack igen för den fina hunden. När ni hade åkt så fick jag för mig att jag skulle sätta ihop igen, Monchichi tog ju isär den, så min man skulle se hur fin den är och ja.. det var ju lite klurigt hihi... såg på kartongen att den var från 19 mån{#lang_emotions_embarassed} ooops!!

    Dahlia: Knepigt med så sent äp. Å kanske har bytt klinik och börjat där ist och nu är det hon som bestämmer när folk ska äggplockas. Haha gillar verkligen inte henne! Du får nog helt enkelt försöka lita på att din läkare vet vad han pysslar med.

    Vi hänger med till Busborgen, tycker det är kul där. Tyvärr måste vi ju börja betala för oss nu

  • Vujka

    Hej tjejer!

    Tackar för senast, det var trevligt att träffas. Hoppas vi inte blev för mycket för A, hon såg lite trött ut där på slutet. F hade jättekul tror jag, alltid roligt att träffa och umgås med andra barn.

    Dahlia: Dåligt att de inte ringer när de förväntas det. Man går ju och hoppas och lämnar inte mobilen ifrån sig och så händer det inget. Man blir nervös att de ska missa något viktigt och att man ska göra fel?men du gjorde rätt då när du tog gonal-f samt orgalutran?antar att du nu tagit äl-sprutan?

    Ååh vad spännande med äp på måndag! Jag förstår din oro att blåsorna kan bli lite stora, men kan det inte vara så att det bara var en som var runt 26 mm stor och de flesta mindre så de tänker ?offra? en för att de andra ska hinna bli fina och rätt mogna när de är fler? Jag vet inte, håller mina tummar för er på måndag i alla fall.

    Monchichi: Vad duktigt av K att ställa sig upp själv, det är ett viktigt steg och visar att han blir starkare och starkare i benen?snart är det full fart hemma!

    Busborgen låter kul, vi kommer gärna men vet inte om M kan tänka sig följa med nu när vi dragit igång med badrummet..
    Jag har precis besökt deras hemsida, det ser riktigt roligt ut! Vi kan när som helst utom nästa vecka?

    Allt såg bra ut på mitt besök hos KL igår men dr C kunde inte lämna några besked utan sa att hon skulle faxa Falun så kommer de ringa mig under dagen?fredagen?och bestämma hur vi fortsätter, hur länge jag ska spruta osv..men det blev som med Dahlia, de ringde aldrig och jag blev riktigt orolig för idag är det ju röd dag och sen är det söndag och så började jag måla fan på väggen och tänka att hela min ivf kan gå åt helsike?pga helgen så vi missar sprut-slut och äl-spruta?
    Men så idag em ringer en läkare från Falun upprörd över att de fått fax så sent som på en fredag kl. 16.30, de får väl skylla på varandra, jag ska i alla fall äggplockas på onsdag och det känns skönt att veta det nu så man kan koppla av?

  • Dahlia

    Vujka- Åh så typiskt at du inte heller fick det samtal du blivit lovad. Och det är ju lite som Falun sa till dig att KL behöver ju inte faxe kl 16,30 en fredag. De borde ha bokat in din tid tidigare på dagen så Falun skulle ha haft en chans till att titta på faxet. Jaja. vad säger man om KL egentligen!
    Men skönt iaf att du nu vet att äggplock blir på onsdag Guuuud så spännande att vi plockas med bara två dagars mellanrum...

    Jag tog min ovitrelle igår kväll men jag höll på att glömma den
    Skulle ta den prick 20,30 men det blev typ 20,40-20,45 nånting.. Satt o letade molokläder till Eddie på nätet så jag glömde helt bort. Men 10-15 minuter hoppas jag inte gör så stor skillnad.

    Dte var 4 äggblåsor som var så stora (över 20 mm) på vul i torsdags men en som var några mm större än de stora om man säger. Den är ju körd på måndag garanterat.
    Sen var det en del till som nästan var 20 mm i torsdags och de lär ju vara riktigt stora nu och imorgon.
    Det känns rejält i magen också så det märks att det är många stora därinne nu.

    Åh har busbogen en hemisida... Måste in o kika då


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Dahlia

    Ett förslag till dag till busborgen...

    Söndagen den 21 juni eller den 27 juni?

    Lördagen den 26 kan inte vi för då är det arboga meet i stan och Magnus vill nog inte missa det


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
  • Syltkaka

    Vujka: Jo, A var helt slut, hon somnade fort när det blev läggdags. Det är jobbigt att fika och öppna paket
    Vad segt att dom inte ringde i fredags men som tur var så blev ju inte äggen lidande iaf. Hade ju varit värre om dom hade ringt och sagt att du behövdes plockas igår så nu får ni börja om från början igen.

    Kan ni inte ställa lite krav på KL, eller era kliniker kan kanske det? Ni betalar ju ändå tonvis med pengar och då borde det ju åtminstone fungera från deras sida kan man tycka.

    Ville ni till busborgen på en helg för att killarna ska kunna följa med eller hur var det? Det är ju ganska mycket mer folk där på helgerna... Som det ser ut nu så kan vi båda datumen, fast den 26:e är en fredag.

  • Dahlia

    Syltkaka- Hihi har jag kollat fel på datumen.. Men den helgen menade jag iaf

    Ska vi ta det en vardag då ist om det är mycket folk där på helgerna?

    Ikväll blir det ingen uppestittarkväll för mig.. Jag som vant mig vid att sitta uppe och uggla nu på nätterna. Det är så lugnt o skönt när barnen sover och man kan bara vara.
    Äggplock imorgon så då vill jag ju vara pigg. Ska vara där på Linnékliniken kl 8,30 så det blir att åka hemifrån ganska tidigt.

    Har förresten skapat en ny tråd för oss nu för den här stängs idag.

    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m44614852.html


    Felicia 1996 och Eddie 2008... Tack för att ivf finns
Svar på tråden Nu är vi alla mammor - Del 3