Inlägg från: fipa |Visa alla inlägg
  • fipa

    Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?

    jag gillar inte vänster. jag är inte speciellt insatt i sveriges vänsterparti eftersom jag inte bor i sverige, men vänster är nästan samma som kommunism och det tål jag inte. jag tycker var och en ska göra sig förtjänt av sina pengar, man skall inte kunna leva ett gott liv utan att nånsin lyfta på arslet. vänsterregeringar skulle bidra till lättja bland folket, varför skall en med mycket krävande jobb få samma lön som en som har ett mycket lätt jobb?

    jag gillar inte det att vänsterpartien vill att man skall förbjuda utfärder i skolorna, eftersom alla inte har råd att delta. jag minns när jag var i skola själv, utflykterna var det roligaste, skitsamma om man var tvungen att betala en slant för dt, dt var kul för alla. men sen kommer nån kommunist och säger att nu är det slut på detta eftersom man inte kan kräva att alla ska betala själv för alla kanske inte har råd. så för att lille Jonas föräldrar inte har råd att undvara en 50-lapp så får hela klassen stanna hemma. bara därför att man inte vill göra Jonas ledsen.

  • fipa

    en vänsterpartist kom för några år sedan med ett föreslag här i min kommun:

    att skolan ska bjuda på, förutom lunch, också frukost till alla barnen. vi har det otroligt bra här i norden, det är inte på många håll man får nån mat alls i skolan, och dessutom har vi bra skolor, gratis universitet till och med. det är DYRT för staten med detta, så inte tycker jag skolorna (staden) ska betala för frukost också. det skulle ha orsakat ett ännu större hål i budgeten och det hade varit för skattebetalarna att bekosta. frukost är faktiskt inte så dyrt så man inte har råd att ge det till sina barn. de måste ju faktiskt inte få de dyraste frukostflingorna, och mjölet är så billigt att man kan baka bröd själv nästan gratis.

    jag tycker vänsterpartiet brukar komma med de dummaste och löjligaste förslagen. och sen ska naturligtvis vänsterpartiets riksdagsledamöter ändå åka taxi över allt och det skall staten bekosta, istället för att åka kommunalt. dubbelmoral.

  • fipa

    det är intressant att "jonas" föräldrar ofta är rökare som brukar köpa färdiga pizzor eller skräpmat hem till barnen. märk väl att jag sa OFTA, inte alltid.

  • fipa

    barnen talade helt öppt om det själva, jag var kompis till några Jonas:ar, har flera gånger sett hur Jonas mamma följer honom till skolan med cigg i munnen, innan hon beger sig till socialen för att lyfta bidrag

  • fipa

    obs att ofta inte betyder att majoriteten var sådana, bara att allt för många var sådana.

  • fipa

    utfärderna var ju int direkt i 1000kronors klassen utan det kunde handla om busspngar plus matsäck. 50-100 kronor kanske. jag tycker inte de andra barnen ska gå miste om något kul därför att ett barns föräldrar valt att prioritera pengarna på nåt annat.

  • fipa

    jag fattar inte varför allt ska vara lika för alla? jag tycker alla ska få det de förtjänar, men vänstern tycker ju att en del skall jobba massvis och ändå få lika mycket som en annan som ligger hemma i soffan och äter chips.

Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?