Inlägg från: allfrida |Visa alla inlägg
  • allfrida

    Jämställdhetsbonus

    Bara en liten undran varför den där bonusen skulle vara orättvis mot er som adopterar. Den gäller ju inte för mej heller som har flera barn födda innan och en som är född precis innan den trädde i kraft så jag missar den ju med.

  • allfrida
    chatnoir skrev 2009-03-23 12:26:48 följande:
    Vem har sagt att den skulle vara orättvis mot oss som adopterar? Det är precis samma regler som gäller. Däremot är det givetvis orättvist om FK utgår från barnets födelsedatum istället för datum då man får barnet. För oss som adopterar gäller datumet vi får barnet i vår vård som "födelsedatum", eftersom det är då vi blir föräldrar.
    Menar du den dagen du får beskedet? För det kan ni ju få flera månader innan ni hämtar barnet..
    Jag menar absolut inte ngt illa, bara rent nyf då jag ald ens hört talas om det. Och fk är helluriga. Jag har vårdbidrag och det är oxå en sak som ändrar sig och ALLA har olika förhandlingssätt och ingen säger samma sak.
  • allfrida
    chatnoir skrev 2009-03-23 21:59:50 följande:
    Som "Ann i Eslöv" redan förklarat så är det alltså dagen man får barnet i sin vård som gäller, inte dagen man får barnbesked. Du har rätt i att det kan ta lång tid från besked tills man får barnet i sin famn. I vårt fall kommer det ha tagit 7 månader, men snart är det vår tur att bli föräldrar på riktigt!
    Usch, det är en jobbig väntan.. Men grattis i alla fall till ert lilla barn :)
Svar på tråden Jämställdhetsbonus