• TuSSen09

    Da Mamas, planerar 3 årskalas och fikar i vårsolen :-)

    Så var det dags och planera 3 årskalasen tjejer.. det är väl en hel del 1 årskalas med som ska planeras.. Mys..

    Vi får försöka ses lite mera tycker jag.. Nu när det börjar bli vår så kan vi snart ta våra filtar och sätta oss i parken, kanske inte riktigt nu då, men i nästa trådstart iaf och i slutet av denna... *mys*

    Annars är vi ett glatt gäng som delar det mesta av våra erfarenheter, frågor, fundering och mysterium. Det pratas om allt mellan himmel och jord Vi har fikat och umgåtts sedan oktober 2005. Helt otroligt. tänk att tråden lever än

    Här har det babblats graviditeter under snart 3 års tid, blöjexem, sjukdommar och alltmänt prat som karlar inte står ut med. Det är tur att vi har varandra! Tycker vi är ett sånt härligt gäng och jag är glad idag att jag startade den första tråden för lite mer än 2 år sedan :-9 Tiden går fort, våra små blir stora, syskon kommer till världen, och dom växer så det knakar också!

    Hoppas vi kan fortsätta hålla tråden vid liv, ses lite mera och fika

    Glad påsk! Haha

    kram på er

  • Svar på tråden Da Mamas, planerar 3 årskalas och fikar i vårsolen :-)
  • solstraalen

    Åh jag har tenta den 12e juni, 09-14 i juridik.
    Sämsta datumet då skolorna har skolavslutningar då.
    Vet inte hur många evenemang jag missat för Anton i skolan. Den här gången är det hans skolavslutning.
    Har missat hans första luciatåg i skolan ( då låg jag inne på sjukhus med en illa livmoderinfektion ( efter sags förlossning )
    Missade skolavslutningen för 2år sen, för då låg jag och gastade på förlossningen med Josef.
    osv osv osv, listan kan göras lång.

    Jag bara SKA fixa tentan, så lär nog få sitta de 5 timmarna som erbjuds.


    *Anton 9½, Saga 3½ och Josef nästan 2*
  • Min familj

    Solstraalen:

    Det är svårt att inte låta bli och tänka på vad man har missat. Speciellt när ett barn också är så stort och medvetet. Men försök och tänk på vad du kommer att kunna erbjuda framöver när det lugnar ner sig med studierna m.m.


    Stolt mamma till 2 jordbarn och 1 ängel!
  • solstraalen

    Åh jag måste få min uppgift klar som ska in idag, men motivationen finns för stunden inte. *sucka*


    *Anton 9½, Saga 3½ och Josef nästan 2*
  • Yollis
    Min familj skrev 2009-06-01 22:40:57 följande:
    Tentorna är inte roliga. Jag har en som börjar på måndag och håller på i en hel vecka + att jag har en mindre tenta samtidigt Ska bli skönt när de är klara. Då lugnar det ner sig för mig Är du ledig i sommar?
    Nu är tentan skriven, satt 1,5 h av 6 h som bjöds.... hoppas jag klarar godkändnivån nu, det är det enda jag bryr mig om
    I morgon är det dags för 3års födelsedag och lite kalas.

    Jag har tagit en sommarkurs i sommar för att inte bli helt utblottad och pank...

    Sol, det är bättre att tänka på allt man faktisk varit med på.
    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • Yollis

    på tal om inget... Tuva lärde sig att gunga själv (ta fart) för nån månad sen, fasen vad skönt det är! Nu kan jag bara vara tjock och sitta som en pacha när vi är på lekparken och gungar....i timtal...


    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • Min familj
    Yollis skrev 2009-06-02 16:18:01 följande:
    på tal om inget... Tuva lärde sig att gunga själv (ta fart) för nån månad sen, fasen vad skönt det är! Nu kan jag bara vara tjock och sitta som en pacha när vi är på lekparken och gungar....i timtal...
    Stolt mamma till 2 jordbarn och 1 ängel!
  • solstraalen

    Vad tycker ni om följande:

    Mars 2008 - Saga börjar på dagis. Nyöppnad avdelning med massinskolning av 15 barn samtidigt, hos 3 fröknar som aldrig träffats innan ( förutom i 15min ).
    Trots de skötte fröknarna det bra, även om det var en tuff start.

    Efter nån månad slutade en fröken. Personen som skulle hitta en ny var på semester. SÅ det gick en bra tid innan en ny kom, så de kom å gick vikarier, tror det var iaf 4 olika, minst. Sen kom nya fröken på hösten.
    Då började Saga slappna av och trivas på dagis. Innan grät hon alltid vid lämningarna och hämtningarna, hon ville inte va där. Men nya fröken föll Saga i smaken eftersom hon var en mysfröken.

    Januari - byte av förskola, till en tätt intill den gamla ( dit bytr man när man blivit 3år. ). En av Sagas fröknar flyttade med upp och jobbar idag på Sagas avdelning.
    Hon jobbar 75% bara så är sällan där vid hämtning/lämning.

    Första 3månaderna nu på nya dagiset har vart lite jobbiga då Saga inte haft någon fröken som hon trivts med, så jag har sett henne stå å gråta i fönstret såååå många ggr på dagis.. Nu har hon hittat fröknar hon litar på, som jobbar i samma block. ( 2 avdelningar jobbar ihop och de e fröknarna från den andra avdelningen i hennes block som hon föredrar att bl lämnad till på morgonen ).

    Idag fick jag veta att den fröken som ser Saga bäst på hennes avdelning byter ner till andra förskolan i höst ( där josef går ) och likaså en av de som ser saga bäst från den andra avdelning ska flyttas ner dit.

    Så det kommer nya personal. Plus att det blir en annan avdelning som kommer jobba i block med Sagas avdelning i höst ( det blir en avdelning som oxå har barn i samma ålder som Saga ), Alla på Sagas avdelning är idag jämngamla medans de som tillhör blocket idag är 5år.

    Visst det är en fördel att det blir ett block som har jämngamla barn, men varför gjorde inte detta från början isf??

    Sen i Okt nu i höst så flyttar hela Sagas förskola ut i baracker för att spendera 1½ - 2år medans heidenstamsskolan ska renoveras.

    Alltså, ge mig er ärliga uppfattning.

    Är jag och Sagas pappa för mesiga när vi tycker att det är alldeles för mkt förändringar som sker hela tiden??

    EN del föräldrar verkar bara tycka de e bra med förändringar. Men för mig med en försiktig dotter så tyckr jag att det är värdelöst.

    Det är först nu sista månaden som hon inte gråter vid lämningarna längre å då har hon ändå gått på dagis i 14månader nu.

    Sista veckan vill hon verkligen inte gå dit ens, hon nästan gråter på morgonen då vi ska gå till dagis. Hon vill inte leka med nån, bara va med fröknarna.
    HOn har kompisar på dagis, men nej. HOn vill inte leka med någon.

    Är jag för mesig?

    JAg bara känner att "JÄVLA DAGIS", de har vart nått hela tiden sen hon började där..


    *Anton 9½, Saga 3½ och Josef nästan 2*
  • Lallan

    I morgon är det dax för Linus operation. Melvin får njuta av en heldag med mormor under tiden istället!

  • HEL

    sol - Jag förstår dig!! Måste vara jättejobbigt för Saga. Är man osäker så behöver man ju tid att vänja sig, och hur ska hon hinna göra det om det ändras hela tiden?!

    Lallan - Vad för op? Hoppas alt går bra!

    Yollis - Verkar som vi blir några som ska ses 15 juni. Kan du?

Svar på tråden Da Mamas, planerar 3 årskalas och fikar i vårsolen :-)