• Irma77

    40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!

    Är också familjehem, men under nr 1. Inkomst/tjänst, står kostnadsersättning. Det får du dra av. Skriv HELA den summan på nr 2 Avdrag/tjänst, i ruta 06. Sen drar DE av 5000:-, och du får tillbaka 30% av det som är kvar. Sen kan du kanske dra av på milersättning om du har bil och åkt runt mycket med pojken.

    Hoppas du hängde med på vad jag menar. Det är första året jag deklarerar som familjehem också.
    Lycka till.

  • Irma77

    När vi blev familjehem fick vi info om att vi skulle få restskatt, men att de betalade ut 85:- extra i månaden för att täcka upp det. Men jag har alltid dragit 400:- extra i månaden just för att jag ibland dubbeljobbar. Kan vara ett tips till dig TS.

  • Irma77
    Anonym skrev 2009-04-01 16:13:57 följande:
    Du behöver inte berätta något för mig angående familjehem då jag arbetar med bland annat detta.Men det sista du skriver stämmer inte alls - "Inget barn som familjehemsplaceras mår bra för då skulle de inte bli placerade."Många barn mår bra INNAN de placeras i familjehem! Därefter mår däremot inget barn bra.
    Vilket rent skitsnack. Jag jobbar som släkt- familjehem, och det barnet mår 10 ggr bättre just nu hos oss. Sen tror jag att barnet kommer må toppen när mamma blir frisk och kan ta hem sitt barn igen. Men detta gör att detta barn slipper se massa saker som inte är ämnade för barns ögon.
    Aldrig att du jobbar inom detta. Möjligen som städare på ett socialkontor. Du är inte lite fräck att påstå att TS skulle göra detta för pengarna. Du som jobbar med detta borde väl i så fall veta vad det betalar sig. Och många månader lägger man mer pengar på barnet än bara mat och omkostnadspengar. Inte för att man måste, utan för att man vill, för att man bryr sig om detta barn så enormt.
Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!