Inlägg från: Anonym (soc.familjehemsp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (soc.familjehemsp)

    40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!

    TS: Först vill jag bara ge dig en stor eloge för att ni varit familjehem. Jag har själv varit familjehemsplacerad och tackar gudarna för att det finns människor som vill öppna sina hem för barn som av en eller fler anledningar behöver det. För det andra så tycker jag också att det är relativt orimligt att en familj väljer att ta familjehemsuppdrag för att tjäna pengar på det, man tjänar inte mycket pengar OM barnen får de som de behöver (vilket ska kollas upp av socialtjänsten). Då tjänar man INTE mkt pengar utan snarare alltför lite för som många redan har sagt man arbetar 24 h om dygnet. Någon har tidigare skrivit att att familjehem inte jobbar hela tiden de har egna fritidsysselsättningar, andra jobb etc. Ja men herregud precis som när man har egna barn så är även familjehemsbarn en del av familjen och man är "förälder" till dem dygnet om.

    Nu till ts huvudämne i tråden. Mitt familjehem fick också alltid mycket restskatt men lärde sig med åren vilka avdrag etc man fick och skulle göra vilket gjorde att det kunde börja på restskatt 60.000 och gå ner till 5000. SÅ ta hjälp och kolla nu vad ni kan dra av för etc.

    Jag arbetar idag inom socialtjänsten och vet hur svårt det är att rekrytera jourhem, och familjehem vilket också tydliggör att det är inget man tjänar stora pengar på för DÅ kan jag lova er att många många snikna människor skulle visa sitt intresse för att bli familjehem. Så ser ju inte verkligheten ut, snarare tvärtom att man är underbetalda. Samtidigt finns det en vinst i det att det faktiskt är människor som verkligen vill och känner för dessa barn. Verkar som ni ser det så, gud braatt ni finns!

    Stå på dig ts, tråkigt med påhopp i tråden.

  • Anonym (soc.familjehemsp)

    30.000 det får INTE familjehem i "lön".

    Däremot beror det ju på hur många familjehemsplacerade barn man har hos sig etc.

    Men man brukar säga att om man har fyra familjehemsplaceradebarn hos sig behöver man inte arbeta utan får en "normallön" ut mellan 17-20.000 kronor. Men som sagt var om man har fyra familjehemsplaceradebarn (vilket är ovanligt) så hinner man inte med att arbeta vanligt oftast då det tar tid med bar nsom kommer från socialt utsatta miljöer, möten etc.

    När jag var familjehemsplacerad fick mina familjehemsföräldrar ca. 5000 kronor i månaden i lön för att ha mig så att säga. Tycker det är LITE med tanke på engagemanget det la ner på mig. Vi hade sedan en tjej med funktionshinder placerad hos oss hon krävde mer än mig på många vis vilket gjorde att ersättningen var något högre och även omkostnadsdelen inget konstigt med det. Det är ett jobb och betalt ska man ha för det. Men som jag sagt tidigare inte så mycket att "fel" människor väljer att bli familjehem för att bara tjäna pengar. Att familjehem tjänar "så lite" visar attdet faktiskt är människor med hjärta för detta som tar sig an uppdraget.

Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!