Inlägg från: paloma84 |Visa alla inlägg
  • paloma84

    Waldorf - bra eller dåligt?

    Eh, fattade inte riktigt vad det var för länkar.. eller rättare sagt, jag orkar inte läsa =)

    Mina småsyskon gick på Waldorfförskola och det passade verkligen dem!
    Min syster gick först på vanlig förskola, men där var hon helt tyst, introvert, blyg, gömde sig, satt helt paralyserad och förvirrad bland de andra barnen. Så min mamma bytte till waldorf. De var en liten grupp på 4-5 barn + en pedagog. Där började min syster att lysa och få ta plats o synas. Min yngre bror gick också där, det passade dem båda två.
    De fortsatte även i år 1-3 i skolan, i en ålders integrerad klass. Det passade min syster, då hon är väldigt driven själv, vill lära sig och har lätt att lära. Min bror däremot "försvann" lite i klassen, han behövde egentligen mer hjälp än vad han fick. De passa de inte honom att gå i en sådan klass, där man måste ta så mycket ansvar själv.

    Även jag började i Waldorf i år 1 och det passade inte mig. Jag hade sett fram emot skolan så mycket, att lära mig saker, läsa o skriva. När jag hamna där fattade jag ingenting, vi bara ritade, sjöng o lekte.. jag blev knäckt! När vi väl skulle lära oss alfabetet så skulle man skriva en bokstav på en hel sida. Jag gjorde en gång fel då jag tyckte den bokstaven blev ful så jag vill sudda och göra om. Nä, då fick jag inte det då man ska acceptera att man kan göra fel...
    Mamma lät mig byta klass och vips så hade jag gjort ut hela 1:ans mattebok på 2 veckor =)

    Det jag vill säga.. är att man måste se till Barnet, vad som passar!
    Se till barngruppens storlek, pedagogerna, barnsyn mm.
    Be att få komma dit o hälsa på.

    Jo, nu kom jag på en grej jag själv hade sån problem med på Waldorf förskolan.. Det var att varje gång jag skulle hämta mina syskon så skulle man ta pedagogen i handen och se henne i ögonen.. Det hade jag svårt för. Mamma tyckte det var trevligt, då damen faktiskt hade tagit hand om barnen. Sen de mamma tyckte var bra var den ekologiska livstilen, de sov på fårskinn, lärde sig att värna om liv o natur osv. De var ödmjuka, lugna, visade hänsyn osv. Inget stim o stök där inte.

    Lycka till

  • paloma84

    Oj, vad vissa går igång.. Sekt hit o dit, vem f*n bryr sig nu, kan man inte tänka längre än vad näsan räcker!? Det är nog mycket som inte har en schysst grund.. men aja..

    Alla förskolepedagogiker har för o nackdelar!
    Jag föredrar en förskola som vet var dem står för!

    Annat än vad som står när man läser stockholmstads hemsida om förskolor.

    Ex. Denna förskola bedriver traditionell svensk förskolepedagogik.
    Eh.. Va? Är den någon som har någon aning om vad "traditionell svensk pedagogik" är?????

    Jag blir mörkrädd för sådana trådar där trångsynta människor håller hus, så tack och hej nu drar jag!

Svar på tråden Waldorf - bra eller dåligt?