Inlägg från: SaramedM |Visa alla inlägg
  • SaramedM

    Waldorf - bra eller dåligt?

    Om man vill ha sina barn hos en sekt så är det väl bra men det är inget som jag skulle välja

  • SaramedM

    Raz J skrev 2009-04-05 10:26:23 följande:


    Så, du anser att det är en sekt?
    De som ligger bakom ja,

    Men tyvärr vet de flesta inte att detta inte är skolor som alla andra

    Deras lärare får tex inte utbildas på unveristeten längre eftersom undervisningen inte vilar på vetenskaplig grund
  • SaramedM
    minimou skrev 2009-04-05 10:35:05 följande:
    Om man vill höra annat än extremt negativa åsiketer om waldorf får man nog vända sig någon annanstanns än FL och fråga. För de som är kritiska är extremt högljudda och kommer alltid in i alla trådar där frågor om waldorf ställs. Jag tycker att en del av kritiken är berättigad, men vissa skeptiker verkar nästan lite fanatiska...Pedagogoiken kanske inte passar alla helt enkelt??
    Nej håller man med om detta så ....

    Steiner underlät inte att beskriva ödet för dem som hamnar på efterkälken i den andliga och rasmässiga frammarschen. Han lärde att dessa olyckliga skulle ?degenerera? för att till sist dö ut. Som sin läromästare Madame Blavatsky avvisade han t.ex. att USA:s indianer hade utrotats som följd av de europeiska nybyggarnas verksamhet, utan hävdade att de dog ut som en följd av deras ?egen natur?. Han menade också att ?lägre? människoraser mera liknar djur än de liknar ?högre? människoraser. Aboriginerna i Australien är enligt antroposoferna avkomlingar av redan degenererade rester av den tredje rotrasen, lemurianerna, och tillbakabildas gradvis till apor. Steiner omnämnde dessa som ?förkrympta människor vilkas avkomma, de så kallade vilda folkslagen, idag befolkar vissa delar av jorden?
  • SaramedM
    Carbonmamma skrev 2009-04-05 10:30:55 följande:
    Hej!Vi ska sätta lill-killen i Waldorfförskola till årsskiftet. Har läst deras målbeskrivning ocg läroplan, "En väg till frihet" samt Christhild Ritter "Waldorfpedagogik". Utöver det har jag varit på studiebesök på tre Waldorfskolor och har nära kontakt med en lärare. Jag tycker detta passar oss och våran famil. Vi har en kille som mår jättebra av mindre grupper där han blir sedd och uppmuntrad för "HAN" inte jämförde med någon tvåårsgrupp där man ska kunna utföra vissa saker hit och dit bara för att man råkar vara si eller så gammal. Att kalla detta för en sekt tycker jag är fel, det är väl mer ett sätt att leva, att annamma en viss pedagogik. Men jag trort det är viktigt att man läser på innan, men de länkar som fanns här skulle jag knappast kalla för trovärdiga källor. Det är bla EN persons upplevelse, och visst, det finns säkert Waldorfskolor som är mindre bra och de som är jättebra, precis som med vilken kommunal skola som helst. Att sedan någon är missnöjd och bitter över att ha gått i Waldorfskola står ju för den personen och den personens erfarenhet från just DEN skolan.Nä, vill man ha mindre förekoleklass, här pratar vi om högst 8 barn på två lärare, med en närhet till natur och lugn så är nog Waldorf jättebra. Vi ska dessutom säöka till ett Waldorfkooperativ där man själv får vara delaktig i verksamheten och har stort inflytande på verksamheten. Det känns jättebra för mig iaf!
    Fakta vilka som ligger bakom och deras åsikter är fakta och inte upplevelser

    Vill man ha sina barn hos en sekt så får man väl det men man ska veta vad man utsätter dem för
  • SaramedM
    minimou skrev 2009-04-05 10:50:10 följande:
    Jag antar att du hittat denna tolkning hos de sk "Humanisterna"?
    Nope det är citat av grundan Rudlof Steiner....

    Men du har ju helt rätt i att detta passar inte alla....
  • SaramedM
    Carbonmamma skrev 2009-04-05 10:56:43 följande:
    Waldorf är ingen sekt, skulle jag INTE säga, det är mer en pedagogik. Sedan är ju pedagogiken anpassad efter 2000-talet, så läs gärna årsplaneringen mm, och prata med personalen, de är jättebra att prata med. Kolla också om det kan finnas ett föräldrakooperativ, då har du ju eget inflytande på verksamheten!
    De som ligger bakom waldorf är en sekt !
Svar på tråden Waldorf - bra eller dåligt?