Inlägg från: minimou |Visa alla inlägg
  • minimou

    Waldorf - bra eller dåligt?

    Om man vill höra annat än extremt negativa åsiketer om waldorf får man nog vända sig någon annanstanns än FL och fråga. För de som är kritiska är extremt högljudda och kommer alltid in i alla trådar där frågor om waldorf ställs. Jag tycker att en del av kritiken är berättigad, men vissa skeptiker verkar nästan lite fanatiska...
    Pedagogoiken kanske inte passar alla helt enkelt??

  • minimou

    Personen


    SaramedM skrev 2009-04-05 10:48:35 följande:
    Nej håller man med om detta så ....Steiner underlät inte att beskriva ödet för dem som hamnar på efterkälken i den andliga och rasmässiga frammarschen. Han lärde att dessa olyckliga skulle ?degenerera? för att till sist dö ut. Som sin läromästare Madame Blavatsky avvisade han t.ex. att USA:s indianer hade utrotats som följd av de europeiska nybyggarnas verksamhet, utan hävdade att de dog ut som en följd av deras ?egen natur?. Han menade också att ?lägre? människoraser mera liknar djur än de liknar ?högre? människoraser. Aboriginerna i Australien är enligt antroposoferna avkomlingar av redan degenererade rester av den tredje rotrasen, lemurianerna, och tillbakabildas gradvis till apor. Steiner omnämnde dessa som ?förkrympta människor vilkas avkomma, de så kallade vilda folkslagen, idag befolkar vissa delar av jorden?
    Nu har jag funnit ursprunget till ditt inlägg. Personen bakom har tydligen gjort sin egna lilla tolkning av Steiners verk och lagt till och missförstått lite som han vill:
    www.defendingsteiner.com/refutations/Top_10_Things_Wrong.php
    www.americans4waldorf.org/MrStaudenmaier.html
Svar på tråden Waldorf - bra eller dåligt?