• Nekka

    Stockholmare med sommarbebisar

    Här finns vi som fick våra underbara småttingar sommaren 08!

    Tidigare trådar
    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-263/m25802882.html
    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-229/m28556946.html
    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-229/m31592379.html
    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-271/m40328439.html

    Fikalistan: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m43014717.html

    Välkommna!


    vissa säger sig ha sett en ängel, jag har hållit en i min famn....
  • Svar på tråden Stockholmare med sommarbebisar
  • Nettan1

    Cleos mamma: En till som har krupp, inte roligt.
    Vad skönt att det hjälpte med att vara ute för eran del.
    Vi försökte men det hade inte tillräckligt stor effekt.
    HAmpus sov ute i vagnen så mycke det gick och då sov han bättre än i sängen men det var ju inte så lätt hela tiden då vi bor i lägenhet.
    Jobbigt att du också har blivit sjuk, hoppas ni båda blir friska snart.

    Magnus skulle ha varit pappaledig nu under sommaren men så blev det inte.
    Hans jobb stänger pga. ombygnad så nu börjar han nytt jobb efter semestern.

    Måste försöka få hampus att somna så jag kan komma in i duschen.
    Jag måste till arbetsförmedlingen idag, fick veta att jag tydligen är arbetslös

  • Nettan1

    oj, vet inte varför det postades. var ju inte ens färdig.

    JAg har iallfall varit arbetslös sen jag blev sjukskriven under graviditeten.
    I och med att jag jobbar på ett bemanningsföretag så är jag bara anstäld de dagar jag har ett jobb att göra.
    Har pratat med FK nu också och det var inga problem så länge jag går och anmäler mig till arbetsförmedlingen innan hampus fyller 1 år.
    Så det är lika bra att göra det med en gång, hampus fyller 1 år den 19:e.
    Vet inte riktigt vad jag ska göra där, jag kan ju inte söka jobb då hampus inte har någon förskoleplatas förrän i augusti.

  • Nettan1

    NU är jag här igen och skriver

    Vi har nog inte riktigt fattat att hampus fyller år om 2 veckor.
    Jag trode det var 3 veckor kvar men insåg nu att det bara är 2!! veckor.
    Vi ska ha kalas för han den 17 maj och har nu fått frågor om vilken tid och vad han önskar sig. Vi har inte hunnit planera nåt, känns som om det är jätte avlägset.
    Får väl ta och inse att vi faktiskt snart har en 1 åring hemma .
    La iallfall in en garttis annons i Mitt i nu. Skulle ha gjort det förra veckan men eftersom hampus blev sjuk så glömde jag helt bort det.
    Hoppas annonsen kommer med i rätt tidning iallfall.

  • Lejån

    men är detta krupp-tråden eller? Fick de med nåt virus när de föddes tro? Jag fasar för när A ska börja på förskolan, det lär knappast bli bättre då. *suck* Nu borde han ju iofs bli lite härdad då storasyster kommer hem med bacillerna men ändå. Tycker inte man gjorde annat än VABade då hon började fsk.

    Cleos mamma;
    kul med nytt jobb med såna fördelar! *avis* Jag vill också ha nytt jobb känner jag, både pga lön och avstånd. Vill ju verkligen inte att lilleman ska gå låååånga dagar på fsk när han är en liten plutt. Jag klurar på om vi skulle klara oss på att jag jobbade halvtid, men då har jag ju ändå så långt pendlingsavstånd och knasiga busstider så det vetekatten om det lönar sig.

    Träffade en mamma på fsk idag som tyckte att vi skulle vara hemma länge med A när jag sa att han ska börja i januari. Jag tycker inte alls det är särskilt länge... Hade man bara haft föräldradagar så hade jag nog helst sett att han fick vara hemma ännu längre.


    längtar efter sommar & sol
  • Nettan1

    Lejån: om han ska börja i januari så är det ganska länge.
    Jag var hemma så länge med Jennifer och tyckte det var jätte bra men det verkar vara vanligast att barnen börjar vid närmare 1 år.

  • Lejån
    Nettan1 skrev 2009-05-05 11:56:38 följande:
    Lejån: om han ska börja i januari så är det ganska länge.Jag var hemma så länge med Jennifer och tyckte det var jätte bra men det verkar vara vanligast att barnen börjar vid närmare 1 år.
    Men han kommer ju bara vara 1½...
    längtar efter sommar & sol
  • Nettan1
    Lejån skrev 2009-05-05 12:08:53 följande:
    Men han kommer ju bara vara 1½...
    Ja precis.
    Jennifer var väl till och med 20 månader när hon började och hampus kommer vara 15 månader.
    När jag jobbat på förskola så har det vanligaste varit inskolningar vid ca. 13-16 månader. Väldigt få barn som börjat vid 18 månader och äldre.
  • Lejån
    Nettan1 skrev 2009-05-05 12:55:56 följande:
    Ja precis.Jennifer var väl till och med 20 månader när hon började och hampus kommer vara 15 månader. När jag jobbat på förskola så har det vanligaste varit inskolningar vid ca. 13-16 månader. Väldigt få barn som börjat vid 18 månader och äldre.
    jaha, vad olika det kan vara. M var nog yngst när hon började vid 16 mån. :)
    längtar efter sommar & sol
  • LillaMiss Piggy

    Meeeeeeeen!!! Idag hatar jag min bärbara!! Så lätt att komma åt fel tangent så mitt inlägg har raderats 2 ggr...tredje gången gillt heter det ju.

    Krupp låter inte bra. Nu vet jag inte hur det yttrar sig *skäms* men sjukhusbesök och medicin låter allvarligt. Hoppas dom kryar på sig!

    KAn ni fatta att våra små snart fyller 1 år. Det har gått såååå snabbt! För exakt 1 år sen gick vi och kånkade på våra stora magar. Jag gick iof bara upp 4 kg men magen var STOR och tung.

    Sessan min har blivit så stor!!! Idag gick hon till hyllan där hon har sina böcker ,tog en bok, ropade på mig, gick mot mig och satte sig till rätta hos mig så jag kunde läsa boken

    Hur har det här året varit varit för er? Blev det så som ni trodde?

  • Mamma till Cleo och Abbe

    Det är nog jätteolika vad man anser som tidigt eller sent att börja på förskola, Sverige är nog det enda land där barnen börjar så "sent". I de flesta andra länder i Europa har man några månaders föräldraledighet på sin höjd. De flesta barn jag har skolat in är runt året (12-16 månader skulle jag tippa på är det vanligaste). De som varit äldre än 18 månader har varit svårare att skola in medan de som varit yngre har varit lättare sett ur barnets perspektiv (för oss pedagoger är det ju klart att ett äldre barn som kan gå och klara sig mer själv är "lättare" medan ett "klängigt" barn som har svårare separatironsångest är jobbigt på sitt sätt, återigen mest ur barnets synvinkel). Vi har valt att Cleo ska börja på förskola när hon är dryga 14 månader, men jag är kanske arbetsskadad och anser att förskola bara är bra för barnet. Inte minst för att utveckla sin självständighet, självkänsla och det egna "jaget". Däremot kommer jag att gå ner i tid plus att min mamma kommer att hjälpa till så dagarna kommer nog inte bli så långa första åren. Det ett barn lär sig på förskola kan vi som föräldrar aldrig ersätta, anser jag, inte ens vi som är utbildade. Både jag och min man är ju lärarutbildade men hemma är vi ju "bara" Cleos mamma och pappa. Visst kanske vi för andra diskussioner kring uppfostran, konsekvens och verkan, samspel med andra barn osv. kring middagsbordet men vi är ju inte Cleos pedagoger.

    LillaMiss Piggy: Visst är det märkligt! Kan inte fatta hur snabbt tiden kan gå:9 Jag måste nog säga att det här året har varit bättre än väntat. Cleo har ju sovit bra från dag ett och jag var helt inställd på att INTE få sova bra som småbarnsförälder. Men under det här första året kan jag nog räkna "vaknätterna" på ena handen... Dessutom trodde jag nog att min man och jag skulle ha vilda diskussioner och bråk till följd av sömnbristen men dessa har helt uteblivit och tvärtom fört oss närmre varandra. Så året har blivit som jag tänkt fast bättre:) Hur har det varit för dig???


    Vårt underverk är här, Cleo kom 080604!
Svar på tråden Stockholmare med sommarbebisar