Inlägg från: Schnooglewookiemush |Visa alla inlägg
  • Schnooglewookiemush

    Är det ok att dom har stökigt på rummet?

    Mina föräldrar la sig inte i hur jag hade det på mitt rum, så länge det verkligen inte såg illa ut. Då sa de att de tyckte att jag skulle städa, och då gjorde jag det.
    De var klara med att det var mitt ansvar att hålla det rent på mitt egna rum, och jag såg det som så.
    Ibland var det stökigt, men ofta städade jag upp. Jag tyckte det var jätteskönt att slippa ett par tjatande föräldrar, och det var skönt att jag fick ta ansvar för mitt egna rum.


  • Schnooglewookiemush
    LykkeLee skrev 2009-04-12 11:01:30 följande:
    Fast grejen är att SER för jävligt ut!! Det är inte lite stökigt! Om du städade när dom sa till så var det ju inget problem. Om han bara kunde röja undan det allra jävligaste, men alltså det är grejjer och skit och skräp under hans säng ända upp till sängbottnen. Jag menar allvar!
    Säg till att idag ska ni städa! Hjälp honom att storstäda rummet, så att det är riktigt fräsht och snyggt när ni är klara. När ni är färdiga så kräver ni att han håller det rent, annars blir det avdrag på månadspengen.
  • Schnooglewookiemush
    LykkeLee skrev 2009-04-12 11:13:04 följande:
    Frågan är hur jag ska få honom till det?? Han skriker bara åt mig när jag säger ngt.. Jag sa vänligt till honom "Nu vill jag att du städar ditt rum" då skrek han "Men vafan.. ORKA!!!!! Jag är trött för helvete!!" Känns inte direkt som en bra öppning...
    Låt honom skrika, så börjar ni städa utan honom. Antagligen så kommer han hjälpa till efter en stund, eftersom det är hans grejer. Det är inte kul för en tonåring när föräldrarna går in och vänder upp och ner på alla grejer. Det är hans saker, han vill inte att ni ska röra dem.
Svar på tråden Är det ok att dom har stökigt på rummet?