Inlägg från: eilenna78 |Visa alla inlägg
  • eilenna78

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Hur f*n pumpar man däcken på Viben?
    Gick ju inte med cyckelpump.... Dom är typ tomma på luft...

  • eilenna78
    norgesessan skrev 2009-05-04 21:15:21 följande:
    eilenna, bilventil... Har lappat slangen nu, det satt en tagg i däcket...Sambon gick ner för att pumpa det, så ska jonathan sitta lite, sen får vi se imorgon...
    Ok! Tackar!!! Ska testas i morrn!
  • eilenna78

    Är nu så trött på min tröga Vibe och ska byta den till antingen en Sport eller en Dash. Vilken skulle ni rekommendera???

  • eilenna78

    Sorry att jag kommer in och sprider negativa vibbar här men mer fel på en vagn har jag f*n inte hittat!
    Och eftersom blivande ägare till (enligt mig) skitvagnen tittar in här för åsikter så kommer mina här:

    Jag är en fd ägare av en Vibe och har inget positivt att säga om vagnen utom att den är liten och smidig som syskonvagn.

    Funkade inte alls för oss och definitivt inte nu sommartid.

    *Det blev alldeles för varmt inne hos bebisen 39* om man hade en filt för som solskydd. (testade med termometer en av de varma dagarna på en promenad utan bebis i)

    *Plasten i vagnen expanderade av värmen så den knarrade som ett gammalt trähus.

    *Framhjulet var antingen för trögstyrt eller vobblade, aldrig ett mellanting trots 3 servicetillfällen på 2 månader.

    *Syskonsitsen lutade så illa att stora sonen satt som i en rutschkana, inte speciellt bra för deras små växande ryggar.

    *Lilla killen fick panik av att ligga där nere. Om han var vaken så låg han ju och sparkade med fötterna mot syskonsitsen. Det resulterade i att han trycktes upp mot kanten med huvudet så pass att han låg helt snett med huvudet=gallskrikande bebis (Gjorde detta från 1 månad tills vi sålde den 2½ månad gammal)

    *Den är fruktansvärt instabil och har varit på väg att välta 3 ggr om man inte parerar trottoarkanterna rätt.

    *Bromsen, som är superkänslig, sitter fruktansvärt olämpligt placerad, mitt på styret! Så det betyder att man inte kan köra vagnen med en hand på ett smidigt sätt för då blir det tvärnit på tvärnit.

    *Bromsen har även aktiverats vid ett flertalet gånger utan att jag rört vid knappen

    *Bromsen är skittrög att låsa upp och inget du helst gör med en hand utan du behöver båda.

    *Chassit är superkänsligt och det blir massa repor varje gång syskonsitsen ska av och på.

    *Varukorgen är oanvändbar när du använder den som syskonvagn och en skötväska går inte att hänag på styret då den hänger på lilla barnet. Så speciella väskor måste köpas. =Urusel shoppingvagn då du inte kan lasta den med ngt och måste ha båda händerna lediga eftersom den inte kan köras med en hand då bromsen är ivägen...

    Men vad f*n, den är ju liten och smidig!

    Mitt råd: Köp en annan vagn!!!

  • eilenna78
    Rastafairy skrev 2009-07-10 16:33:35 följande:
    har en classic o upplever inte min vagn såsom du upplevt din vibe. Jag Hade dock vinterbebis så hon led inte av nån värme på de viset. Så på den punkten har jag inget att säga. Men att den är liten och smidig väger faktiskt upp MÅNGT o mkt av de du skriver. Jag är inte gnällig. Repor gör mig inget, inte om bromsen är lite trög eller om framhjulet kankse wobblar LITE på något underlag. Har upplevt det YTTERST sällan. Sen får man ju köra försiktigt över trottoarkanter. Jag själv vet ju att den är lite vinglig när den är tungt lastad så de är bara o köra lite försiktigt o parera så går de finemang. Skulle Aldrig ha en på bredden..aldrig.
    Möjligt att Sporten är bättre, vet ej.
    Men för mig så går barnens säkerhet och bekvämlighet iallafall före min egen.
    Så nu kör jag en bred syskonvagn.
    En BT syskonjogger blev det och visst tar den plats, men den är faktiskt mer lättstyrd än PTn och barnen är nöjda.
    Att dom mår bra i vagnen är huvudsaken!
  • eilenna78

    Oj oj oj vilken debatt om säkerheten!!! :-0
    Om ni läser mitt lilla klagomål en gång till så skriver jag något om att vagnen är instabil och hållit på att välta. Det kallar jag en säkerhetsrisk!

    Sen vad gäller syskonsitsen och den dumma lutningen, så tror jag inte att en enda barnläkare eller sakkunnig skulle vara rekommendera att sätta ett barn i den.
    Deras små ryggar växer och kräver en MYCKET bättre sittposition än så!

    Bara att gå till dig själv! Skulle du vilja sitta i en stol som lutade så illa att du var tvungen att vara fastspänd för att kunna sitta kvar???
    Nä, tänkte väl det, men med barnen verkar det inte spela någon roll när man kommer fram lätt och smidigt...

  • eilenna78
    Rastafairy skrev 2009-07-12 19:56:33 följande:
    Det är väl samma lutning som i bilstolar typ? Finns ju många som åker bil långt mkt mer än de har sina ungar i vagn per dag! Tror inte man ska va överdrivet känslig. Barnen överlever att sitta i vagn herregud. Har väl vart värre om man INTE spände fast dem?? Såklart man inte vill ens barn ska kunna tipppa/kana vrida sig ur på nå vis? DET är ju en säkerhetsaspekt. De flesta vagnar har väl knäppen så barnet inte ska ta sig ur?
    Absolut inte som i bilstolar!
    Iaf min syskonsits lutade framåt som en rutschkana och spände jag inte fast sonen åkte han ur. Enligt butiksägaren så var konstruktionen sådan och alltså inget att reklamera. Så enligt mig så är det den mest oergonomiska sitsen jag sett! tom vår 200 kronors-sulky är mer ergonomisk!
  • eilenna78
    Bess skrev 2009-07-14 18:55:54 följande:
    Ang att syskonsitsen lutar framåt då man har den fram, då bebisen ligger där under. Så kan jag tipsa om att en kompis satte en vanliga hink som barnen har i sandlådan...under sitsen. Alltså typ där bebisen har sina ben. Då vinklas sitsen lite, så det äldre barnet sitter lite bekvämare, och hinken hålls bra på plats hela tiden. Men ja, visst e det lite skumt att det ska luta så där. Men det e kanske nåt man får räkna med med en sån vagn? Och sånt borde man väl se och märka i butiken då man e o testar vagnen. Det såg iaf jag direkt. Just därför hade vi en helt annan vagn, då lillasyster var nyfödd. Men nu då båda sitter, så e PT kanon
    Säkert en lösning på ett av alla fel, men jag tycker att en vagn som kostar så mycket inte ska behöva hemmasnickrade lösningar.
    Jag skulle kunna tänka mig att göra sådant på en 2000 kronorsvagn som jag köper begagnad, men på en ny, dyr vagn har jag lite högre förväntningar.

    Och min sits lutade betydligt mer än butiksexemplaret, och i och med att jag inte köpte det exet så fick jag ju inte se det innan...

    Men men, sitsen var bara ETT problem av många så jag är glad att jag blev av med den och inte gick back mer än 300 på den!
  • eilenna78
    Stormis skrev 2009-07-14 20:32:13 följande:
    Sen undrar jag lite om begagnatmarknaden. De som säljs och som är max ett år gamla verkar gå för runt 5500 kr. Det tycker jag är mycket när man kan köpa samma paket för ca 6700 kr, fast NYTT! Eller är det så många som köper och betalar fullpris var del för sig så att detta framstår som ett bra begagnatpris? För mig är det skyhögt och betalar då hellre 1000 kr extra för en sprillans MED garanti... (bra visserligen då med ett sånt högt andrahandsvärde ) Eller har jag fattat fel?
    Jag fick 7500 för min 2 månader gamla vagn... Den blev såld 18 h efter att annonsen kom ut och det var ett sjukt stort intresse för den!
    Köpte hela paketet för 7800 så jag är hyfsat nöjd!
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14