• Mosie

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Ängelii skrev 2009-04-29 17:00:57 följande:
    Jag har en P&T sport och har lyckats få tag i en travel bag till denna, men hur i h*****e får jag ner vagnen i bagen??? Bagen känns för liten hur jag än gör... Någon som kan hjälpa mig????
    Svart att forklara hur man satter in den, det ar lite bangligt tills man far in ratt knyck liksom. Om du tar los framhjulet sa gar det lattare tex. Men se till att den ar ihoptryckt sa mycket som mojligt, om du tex vinklar handtaget sa kan du fa ihop den lite till. Du maste ta los bakre hjulen nar du satter in den, sen om du vill ha dem i for att rulla vaskan sa satter du i dem genom halen pa vaskan efterat, annars tryck ur metallpinnarna (det finns tva holsor pa innsidan pa en sida i vaskan dar man kan forvara navpinnarna) och packa hjulen ovanpa vagnen i vaskan. Du kan enkelt fa ur metallpinnarna om du liksom trycker in det stora mittnavet och drar ut pinnen samtidigt.

    hjalpte det alls, forlat, sa svart att forklara.
  • Mosie
    Solen73 skrev 2009-05-01 13:27:32 följande:
    jag har precis börjat använda min Sport och är i det stora hela nöjd. Kan inte ha nån annan vagn. Men det stör mig lite att barnet ligger så krökt om man inte fäller helt till fullt liggläge. Hela ryggstödet är som en båge. Sen är det ju svårt och fälla upp ryggstödet igen med barnet i. Men man kanske får in snitsen snart....
    har du en bild pa satet i en bage? det later lite fel, later som om du mojligen inte har vikt ut ovre kanten. Den ska inte vara bojd helt enkelt, den ar plat vilket lage man an har den i.

    for att falla upp sa satt barnet upp forst, om barnet kan halla i sig i bumperbaren sa att dem sitter rakt gor det det lattare att putta upp ryggen och knappa spannena.
  • Mosie
    Solen73 skrev 2009-05-03 13:00:26 följande:
    mitt barn är inte så gammalt än, 14 månader så hon ligger ju liksom inte på hela ryggstödet. Ibland vill man ju bara att hon ska typ halvligga för hon sover lika bra då men eftersom ryggstödet är så pass mjukt så blir den ju böjd vilket jag tycker är ett minus.
    Men aven om hon inte ligger pa hela ryggstodet borde den inte boja sig. Det gor definitivt inte min, inte min gamla vagn heller. har du spannena knappta eller uppe och har du dragkedjorna uppe eller nere? Undrar bara om det kanske ar nagot fel pa vagnen din for det later sa knepigt nar du sager att den blir bojd.
  • Mosie
    Solen73 skrev 2009-05-05 07:54:27 följande:
    Funderar på att köpa en Hangbag för att ha nycklar och plånbok lättillgängligt. Ni som har en sån, fyller den sin funktion eller är det ett onödigt köp tycker ni????
    jag kopte en till min forsta P&T och nar jag kopte en ny P&T sa var hangbagen pa inkopslistan igen. Vi bor i ett lite annat klimat an i Sverige visserligen (Sommar 10 manader om aret) och har vattenflaskor med oss overallt, sa for oss ar hanbagen vardefull. I fickan har jag en extra napp, en tuggleksak, en rollon solskyddskram, ett paket russin, nasdukar, mobilen och nycklarna.

    Om du har pannier bags kan man annars anvanda en pannier bag att hanga pa handtaget och anvanda det for att ha istallet for en handvaska tex. Nar jag ska vara ute hela dagen och har mycket grejor med mig och inte vill ta handvaskan tar jag en pannier bag och satter ovanstaende saker, plus solhattar, mer snacks, plangbok etc. och hanger pa handtaget.
  • Mosie
    trolltriss skrev 2009-05-08 21:14:35 följande:
    naj det är ju super mycket skillnad mellan DAsh och VIBE... - Ramen, Vibe har en aluminium ram som är rundad och Dash har P&T s standard ram som är av stål - Sätena är djupare i VIBEN och ben platsen är längre på framsätet. - Dash har sedvanligt regnskydd som man lägger över vagnen, tror att VIBEN har en smidigare lösning???????????????? - Dash är liksom en lite mer ombonad pT i gammal modell medans Viben är deras helt nya koncept. - jag upplever det som att barnet får mer skydd under sufletten i VIBE medans dash har liksom de andra en mer " för syns skull suflett. du borde verkligen kolla in vagnarna innan du köper, modellerna du tänker är inte alls lika
    Tycker du verkligen att sufletten pa en SP bara ar for syns skull och inte anvandbar? Det forvanar mig, for oss ar den hur vardefull som helst, mina barn skulle stekas om vagnen inte hade sufletten.
  • Mosie
    trolltriss skrev 2009-05-09 10:14:35 följande:
    stekas ja, men den skyddar knappast mot vind,,,,,
    vind, asch! vem har vind att oroa sig for ;) inte vi i alla fall, haha.
  • Mosie
    Hannah74 skrev 2009-05-14 21:35:10 följande:
    Tack för svar,menar de svarta piggarna på själva sufletten när man fäster den första gången, de som sitter längst ner. Vi Vill gärna köra utan suflett ibland och vill lätt ta av och på den.
    gar det inte bra att bara vika bak sufletten nar ni vill "kora utan"? Den ar ju praktiskt taget osynlig nar den ar ihopvikt.
  • Mosie
    Hannah74 skrev 2009-05-15 17:08:02 följande:
    Va? osynlig? Våran är/känns jättetsor när man fällt den! Hmm, börjar fundera på om vi fått fel sort
    den kanske inte har blivit monterad korrekt? Kolla pa bildtraden och se hur andras sufletter ser ut nerfalld, eller Lokatt har ju en bild dar uppe ser jag nu ocksa.
  • Mosie
    SandyL skrev 2009-05-16 19:29:27 följande:
    Hej! Känns som jag tjatat om detta, men känns verkligen som syskonsitsen är för långt ner intill liggdelen, sen när dottern sitter där på sjunker den ju ytterligare.... Nån som kan lägga upp nån bild så man ser vinkeln bakifrån, alltså ryggstödet på syskonsitsen.
    har ingen bild, men tankte pa dig tidigare idag nar sonen lag under och dottern satt ovanpa. Dottern ar for lang och slar i huvudet nar den ar i ligglage, men jag knappte upp knapparna uppe i ramen och hasade ner satet och da rymdes hon jattebra, men da fick sonen inte mycket plats for benen dar under... sitter dina knappar fast eller ar dem kanske uppknappta?
  • Mosie

    4 man tror jag sonen var nar han borjade sitta dar bak, men jag anvander fortfarande sitsen ovanpa ibland nar jag vet att han ska sova och dottern sitter da ovanpa igen. Idag sov bada, sonen under i ligglage och dottern ovanpa i lutlage.

Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14