• E L I

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    jag behöver hjälp!
    är inte alls nöjd med min P&T nu. JAag var jättenöjd när lillkillen var alldeles nyfödd men ju större han blir desto mindre nöjd blir jag!
    Nu när han ibland vill ligga o ibland vill sitta så funkar inte att ha honom sittades i syskonsitsen bak för han kan inte alls komma till ro och sova så utan då blir han gnällig o tjurig.. men har jag honom i liggläge o han vaknar så blir han också tjurig.
    Måste ju ta ut båda barnen om jag ska skifta mellan ligg o sittläge för den lille (alltså sätta syskonsitsen bak  eller fram beroende på...)

    En annan sak jag inte gillar är att sufletten är såååå liten. Den skyddar ju inte alls mot solen!! Något råd?? Suflett bak på syskonsitsen har jag hört o sett i bildtråden att man kan sätta på en, men hur fäster ni den???

    Funderar nästan på att byta ut P&T mot en enkelvagn med ståbräda, men samtidigt gillar jag att kunna gå ut o gå när båda barnen ska sova middag...
    Någon som haft samma "problem"? Hur har ni löst det? Har ni bytt vagn?

  • E L I

    föresten, någon som vet om vilket solparaply som helst passar P&T, funderar på att köpa ett sånt o testa...

  • E L I

    haha kom på en sak till. jag har en vanlig väska från stadium som jag bara sätter runt handtaget o fram till bumbelbaren o knäpper den på så sätt...tror jag sett bild på nån annan som gjort så också MEN den stör sufletten samt att den är svårt att få dit o ta bort när jag har syskonsitsen på i stället för bumbelbaren... har ni nån annan idé hur man fäster väskan på ett smidigt sätt?

  • E L I
    norgesessan skrev 2009-05-01 10:34:38 följande:
    HAr en brio parasoll på min sport, jättebra, för det är bara att trycka in en knapp så kan man flytta den bakåt, man kan också trycka in en liten plastknapp så lossnar den utan att fästet måste skruvas loss..När jag använder staduimväskan använder jag den till syskonsitsen med, det går bra att putta in "klämman" där. Just nu har jag en annan väska som är en ryggsäck. Hänger i en karbinhaka. (en Ergo rygga till Ergo selen). Ändrar mig ofta
    hur fäster du karbinhakarna?
    jo det går att pillra in fästet under syskonsitsen, har det ju så nu, men jag tycker den trycker ner sufletten o jag vill inte förstöra det
    sedan har jag ett spännband under syskonsitsen för att den lutar så annars o då blir det ännu mer trångt
  • E L I
    Trakka skrev 2009-05-01 11:17:57 följande:
    Jag börjar också ha lite av det problemet, men igår gjorde jag som man inte ska och hade lillebror (7 månader) fram och storasyster (2½ år) bak. Fungerade fint. Det skiljer dessutom bara tre kg i vikt mellan dem. Fick tipset av en kompis som känner en tjej med en P&T som brukar göra så och mellan hennes barn är det större viktskillnad.ja
    ja jag funderade på det först men sedan så märkte jag att den blir så baktung bara jag har den lille i bak... han väger 7.5 kg och den stora 15 kg så jag vågar inte ha dem tvärtom för jag tycker den blir så baktung!
    jag skulle även vilja ha en större suflett på vagnen men det går väl inte att ordna antar jag

    norgesessan: jo det går att ha remmen över sufletten men jag vill inte att det ska vikas så att det går sönder. är så trist om man ska sälja vagnen sen
  • E L I
    SandyL skrev 2009-05-01 17:17:55 följande:
    HAr köpt en mjuklift begagnad som jag fick idag, jättefin o bra, MEN tycker ändå syckonsätet är väldigt långt ner... Ser trångt ut.... Nån som har nån bra bild på eran liggdel där man kan se syskonryggstödet...?
    har ingen bild men syskonsitsen går ju långt ner. Det är precis så mjukliften får plats,...
  • E L I
    SandyL skrev 2009-05-01 18:04:51 följande:
    E L I skrev 2009-05-01 17:40:38 följande: Okej, det ska väl vara så då... e ju mkt plats för överkroppen iaf, det e ju huvudsaken ;)
    ja o  det är ju inget problem för benen är ju inte så tjocka
    min 2.5 åring får ju rum där också...
  • E L I
    Solen73 skrev 2009-05-03 13:00:26 följande:
    mitt barn är inte så gammalt än, 14 månader så hon ligger ju liksom inte på hela ryggstödet. Ibland vill man ju bara att hon ska typ halvligga för hon sover lika bra då men eftersom ryggstödet är så pass mjukt så blir den ju böjd vilket jag tycker är ett minus.
    fast jag uppfattade det också så när min 2 åring sov där innan han började sitta i syskonsitsen... att det blev som en "gunga" i stället för en rak linje...
  • E L I

    trolltriss: en fråga bara, lägger du barnet MOT dig i vagnen?? alltså har du huvudet mot hjulen?? är det lite lätt att barnet ramlar ut då? trodde att man alltid hade barnet med huvudet MOT sig?! Men det kanske bara är när man har syskonsitsen på?
    Är det någon mer som lägger barnet så?

  • E L I
    trolltriss skrev 2009-05-04 13:56:28 följande:
    E L I skrev 2009-05-04 07:46:30 följande: bebisen ramlar inte ur,,, benen ligger innanför huvudskyddet så klart!
    ja det förstår jag, men åt andra hållet menar jag där huvudet ligger... har du någon bild på det?
    blir det inte uppförsbacke vid huvudet eftersom sitsen går upp lite där?
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14