• Missy Cat

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Phil & Ted syskonvagn del 14


    Välkommen till 14:e Phil and Ted´s tråden!


    OBS OBS OBS! Läs denna FAQ innan du ställer din fråga OBS OBS OBS!

    www.familjeliv.se/Forum-3-141/m38661776.html

    Hur funkar Phil and Ted´s?

    När man ska ha en nyfödd/baby och ett större barn i vagnen fäller man ner ryggstödet på huvudsätet i fullt liggläge vilket skapar ”babypositionen” där man ställer liften eller lägger babyn. Man lyfter i och ur babyn från baksidan av vagnen, där det är öppet mellan handtag och sufflett. Med vagnen får man ett genomskinlig plaststycke som man fäster med kardborre och kan fälla ner/för öppningen som skydd.

    Då man har en baby och ett större barn i vagnen sätter man fast syskonsitsen/extrasätet framtill på vagnen så att det äldre barnet sitter ovanför den liggande babyn.När babyn blir stor nog att sitta tar man bort syskonsitsen, fäller upp ryggstödet på huvudsitsen och placerar syskonsitsen baktill. I de flesta fall placeras det äldre syskonet fram och det yngre bak men det varierar lite efter tycke och smak. Det viktiga är att placera det tyngre barnet fram och det lättare bak så att vagnen inte blir baktung.

    Gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40914001.html

    Kortfattad beskrivning om vad som skiljer de olika modellerna åt:

    E3: /classic: (rätt lika) standard modell skulle jag säga

    Sport: Vinkelbart styre, viloläge på syskonsittsen, liten designskillnad.

    Dash: Vinklebart styre, steglöst reglerbart liggläge på huvudsittsen, viloläge på sykonsitts, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, fotstöd i tyg men med "plastbricka" ditsatt

    Vibe: Vinkelbart styre, plastfotstöd, steglöst reglerbart liggläge i huvudsittsen, viloläge på syskonsittsen, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, 2 cm bredare (64cm bred) lite rymligare

    Demofilm av en sport V1

    " target="_blank">



    Bild och text jämförelse mellan de snarlika modellerna Sport V2 och första modellen av Dash familjen-axelsson.blogspot.com/2009/02/sport-...

    Lägg ut era bilder på vagnen, tillbehör och tips och trix 

    BILDTRÅD 1: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m36968524.html

    BILDTRÅD 2: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40276206.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova 060612 - Saga 080609 ♥¸.?°´¯) ♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-29 00:47
    BILDTRÅD 3: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m43496899.html
  • Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14
  • Fiansess

    Ullabella: Men har syskonsitsen fungerat innan, eller har du inte använt den förrän nu?
    Ja det känns ju trist om ngt skulle börja krabba, så vi får väl fundera på det där.

    Är det annars ngt man ska tänka på när man köper en begagnad vagn? Några vanliga fel eller så man ska titta efter??

  • UllaBella

    Syskonsitsen har hon bara provsuttit i en gång tidigare. Bebisen har inte tittat ut ännu.

    Det verkar som att P&T har lite fel/krångel beroende på vilken modell det är. Vi har en Vibe.
    Men det som kan vara lite vanskligt är ju att det kan vara fel på en vagn man kanske inte upptäcker när man åker och tittar på en beg. vagn. I såfall kanske det kan vara svårt att få lämna tillbaka den efter köp eftersom man inte kan bevisa att det var fel på den vid tillfället ni köpte den.
    Är det dessutom flera ägare på den verkar det lite skumt att de båda säljer den efter så¨pass kort tid.

  • Hallonfrossa

    e det någon av er som haft problem med att sufletten inte går över huvudet på era stora barn??

    jag fick sälja min då min dotter på 1 år var för lång, hon fick inte den över huvudet
    :(


    Nu e dom här: MOLLY 071123,NEILA 090327
  • Fiansess

    Det med suffletten har jag oxå hört tidigare. Är det då syskonet sitter ovanpå bebisen som den går i huvudet? Min dotter är visserligen liten av sig, men vet vem när hon tar ett språng på sin längdkurva...

    Ullabella: Vad menar du med att PTn brukar ha för fel och krångel? Gällande Sport då eftersom det är en sådan jag är ute efter.

  • norgesessan

    Min snart 4 åring slår huvudet upp i sufletten (i extrasitsen), men drar över den själv, så det är inget som plågar honom..(sport). Nu sitter han oftast i stora sitsen (på väg till vissa saker, annars går han)


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • Hallonfrossa
    babyfia skrev 2009-07-22 16:03:20 följande:
    Det med suffletten har jag oxå hört tidigare. Är det då syskonet sitter ovanpå bebisen som den går i huvudet? Min dotter är visserligen liten av sig, men vet vem när hon tar ett språng på sin längdkurva...Ullabella: Vad menar du med att PTn brukar ha för fel och krångel? Gällande Sport då eftersom det är en sådan jag är ute efter.
    ja precis, annars e det ingen fara.
    Nu e dom här: MOLLY 071123,NEILA 090327
  • UllaBella
    Hallonfrossa skrev 2009-07-22 15:48:48 följande:
    e det någon av er som haft problem med att sufletten inte går över huvudet på era stora barn??jag fick sälja min då min dotter på 1 år var för lång, hon fick inte den över huvudet :(
    På vibe funkar de när hon provsatt syskonsitsen. Hon är 88 cm lång har jag för mig... Hon har iallafall stl.98/104 i kläder så hon är inte direkt kort. Vi har en vibe. Men det är allt tur att bebisen ska ha syskonsitsen sen för det kommer nog inte att gå hur länge som helst.
  • UllaBella
    babyfia skrev 2009-07-22 16:03:20 följande:
    Det med suffletten har jag oxå hört tidigare. Är det då syskonet sitter ovanpå bebisen som den går i huvudet? Min dotter är visserligen liten av sig, men vet vem när hon tar ett språng på sin längdkurva...Ullabella: Vad menar du med att PTn brukar ha för fel och krångel? Gällande Sport då eftersom det är en sådan jag är ute efter.
    Jag har för mig att jag läst tidigare i tråden att modellerna har sånt som de är bättre resp.sämre på. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av sport. Vet bara att den är lite mindre än Vibe och sen så är väl bromsen annorlunda. Hoppas någon som har mer info och kunskap kan hjälpa dig.
  • zasata
    babyfia skrev 2009-07-22 12:37:58 följande:
    Hej!Jag tittar in här med ett par snabba frågor om det är okej Har fått nys om en begagnad PT Sport från 08 och kan få den med syskonsits för 4000kr. Inga tillbehör och inget kvitto då hon köpt en begagnad. Lite skeptsk är jag att den bara är 1 år och haft 2 ägare redan....Är det ett bra pris? Man kan ju få en ny för 5600 från köp barnvagn menar jag.Vår bebis kommer inte förrän i vinter så vi kommer använda den som enkelvagn nu först. Hur funkar ett dubbelt regnskydd då? Eller måste man köpa ett enkelt oxå?
    nej det hade jag inte betalt.
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14