• Missy Cat

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Phil & Ted syskonvagn del 14


    Välkommen till 14:e Phil and Ted´s tråden!


    OBS OBS OBS! Läs denna FAQ innan du ställer din fråga OBS OBS OBS!

    www.familjeliv.se/Forum-3-141/m38661776.html

    Hur funkar Phil and Ted´s?

    När man ska ha en nyfödd/baby och ett större barn i vagnen fäller man ner ryggstödet på huvudsätet i fullt liggläge vilket skapar ”babypositionen” där man ställer liften eller lägger babyn. Man lyfter i och ur babyn från baksidan av vagnen, där det är öppet mellan handtag och sufflett. Med vagnen får man ett genomskinlig plaststycke som man fäster med kardborre och kan fälla ner/för öppningen som skydd.

    Då man har en baby och ett större barn i vagnen sätter man fast syskonsitsen/extrasätet framtill på vagnen så att det äldre barnet sitter ovanför den liggande babyn.När babyn blir stor nog att sitta tar man bort syskonsitsen, fäller upp ryggstödet på huvudsitsen och placerar syskonsitsen baktill. I de flesta fall placeras det äldre syskonet fram och det yngre bak men det varierar lite efter tycke och smak. Det viktiga är att placera det tyngre barnet fram och det lättare bak så att vagnen inte blir baktung.

    Gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40914001.html

    Kortfattad beskrivning om vad som skiljer de olika modellerna åt:

    E3: /classic: (rätt lika) standard modell skulle jag säga

    Sport: Vinkelbart styre, viloläge på syskonsittsen, liten designskillnad.

    Dash: Vinklebart styre, steglöst reglerbart liggläge på huvudsittsen, viloläge på sykonsitts, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, fotstöd i tyg men med "plastbricka" ditsatt

    Vibe: Vinkelbart styre, plastfotstöd, steglöst reglerbart liggläge i huvudsittsen, viloläge på syskonsittsen, ombonade uttagbara dynor, broms i styret, 2 cm bredare (64cm bred) lite rymligare

    Demofilm av en sport V1

    " target="_blank">



    Bild och text jämförelse mellan de snarlika modellerna Sport V2 och första modellen av Dash familjen-axelsson.blogspot.com/2009/02/sport-...

    Lägg ut era bilder på vagnen, tillbehör och tips och trix 

    BILDTRÅD 1: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m36968524.html

    BILDTRÅD 2: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m40276206.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova 060612 - Saga 080609 ♥¸.?°´¯) ♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-29 00:47
    BILDTRÅD 3: www.familjeliv.se/Forum-3-141/m43496899.html
  • Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14
  • Kreativ
    norgesessan skrev 2009-05-08 17:08:46 följande:
    JAg tycker det är hur lätt som hälst att lägga in barnet..Väntar fortfarande på när det ska bli jobbigt...(3 månader är tösen)i briodynan är det hål til bälterna..(Iallafall i vår)
    jo fast jag såg på bild en som köpte briodynan på gekås i ullared o det såginte ut att vara hål i den. De kanske säljer en annan variant.. hm.. struntsamma, jag ska köpa ändå
    Melvin 060609, Ida 080426
  • trolltriss
    UllaBella skrev 2009-05-08 15:26:51 följande:
    Är verkligen den enda skillnaden att Dash är 2 cm smalare än Vibe och det med fotstödet att det inte var med tyg? Kan det verkligen skilja så mkt i pris och varför har de gjort två så liknande vagnar? Nyfiken då jag vill veta ALLT innan jag bestämmer mig. Det är ju trots allt en del pengar..
    naj det är ju super mycket skillnad mellan DAsh och VIBE...
    - Ramen, Vibe har en aluminium ram som är rundad och Dash har P&T s standard ram som är av stål
    - Sätena är djupare i VIBEN och ben platsen är längre på framsätet.
    - Dash har sedvanligt regnskydd som man lägger över vagnen, tror att VIBEN har en smidigare lösning????????????????
    - Dash är liksom en lite mer ombonad pT i gammal modell medans Viben är deras
    helt nya koncept.
    - jag upplever det som att barnet får mer skydd under sufletten i VIBE medans dash har liksom de andra en mer " för syns skull suflett.

    du borde verkligen kolla in vagnarna innan du köper, modellerna du tänker är inte alls lika
  • trolltriss
    Aamamman skrev 2009-05-08 21:01:11 följande:
    Jag lägger alltid ner lilla tjejen innan jag sätter dit syskonsitsen - det är ju lätt som en plätt!
    har du alltid av syskonsitsen då? det hade inte jag....
  • trolltriss
    UllaBella skrev 2009-05-08 15:53:06 följande:
    En till fråga jag kom på... Är det inte krångligt att lägga en nyfödd i vagnen? Eftersom man ska lägga den med fötterna först liksom.
    Vagnen blir "roligare" när man har två barn som sitter tycker jag, MEN det är ganska simpelt att lära sej trixa till det.,. Jag satte alltid dit stora syster uppe på först, och sen höll jag tag med ena handen i huvudskyddet när jag tryckte in liften.

    skall man få in en nyfödd utan lift får man liksom köra in hela huvudet i hålet ( he he he ) DET är krångligt,,,,
  • norgesessan

    Jag måste vara en naturtalent...Har tänkt på det helt sen jag läste i den bloggen om hon som nästan tappade sitt barn när hon skulle lägga i barnet...


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • Malo

    Angående Dash och Vibe så är det ganska stora skillnader men kanske främst i utseende. Funktionen är ju lika. Dash är ju en uppdaterad variant av Sporten medan Vibe har en annorlunda och ny design.

    Jag har inte själv ägt någon Vibe men har haft både Sport och Dash.

    Både Dash och Vibe har bromsen i styret. Dashen genom att trycka in två knappar på vardera sidan om handtaget och vika ner hela handtaget och Viben genom en knapp mitt på styret.

    Dash och Vibe har båda plastskydd på fotstödet. Viben har lite större.

    Både Dash och Vibe har dragkedja till enkelregnskyddet och UV-skyddet. Dubbelregnskyddet sätter man över hela vagnen inklusive suffletten på båda modellerna.

    Båda har avtagbara dynor till sitsarna.

  • Mosie
    trolltriss skrev 2009-05-08 21:14:35 följande:
    naj det är ju super mycket skillnad mellan DAsh och VIBE... - Ramen, Vibe har en aluminium ram som är rundad och Dash har P&T s standard ram som är av stål - Sätena är djupare i VIBEN och ben platsen är längre på framsätet. - Dash har sedvanligt regnskydd som man lägger över vagnen, tror att VIBEN har en smidigare lösning???????????????? - Dash är liksom en lite mer ombonad pT i gammal modell medans Viben är deras helt nya koncept. - jag upplever det som att barnet får mer skydd under sufletten i VIBE medans dash har liksom de andra en mer " för syns skull suflett. du borde verkligen kolla in vagnarna innan du köper, modellerna du tänker är inte alls lika
    Tycker du verkligen att sufletten pa en SP bara ar for syns skull och inte anvandbar? Det forvanar mig, for oss ar den hur vardefull som helst, mina barn skulle stekas om vagnen inte hade sufletten.
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14