Inlägg från: UllaBella |Visa alla inlägg
  • UllaBella

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    MissLillan skrev 2009-07-20 18:16:33 följande:
    Jag har nu övertalat min sambo att byta till en p&t!!! hihi men vart finns den att köpa på nätet?
    Vi köpte på www.fritidsportalen.se
  • UllaBella
    Annagalenpanna skrev 2009-07-21 19:52:09 följande:
    Hihihi!Nu har jag bestämt mig! Blir en Vibe från fritidsportalen. Samma pris som på kopbarnvagn.nu (skickade en offert).1500 kr billigare än på babyproffsen här i borås och det är ganska mycket pengar tycker jag.Nu e det bara en fråga kvar.....röd eller svart?! Hujedamej va livet kan va svårt ibland;o)
    Vi har beställt därifrån. Snabb lev. Vi köpte ett paket och då fanns bara helsvart, men nu har jag pimpat den med rödvita dynor så nu är den sååå fin.
    Jag är nöjd med vår helsvarta då det känns enklare att piffa till den med filtar och dynor. Men det beror ju på vilka färger man vill ha.
  • UllaBella

    Bonnie Tyler skrev 2009-07-22 11:10:14 följande:


    Men om man ska ha 'bara' åkpåse för bebisen, vad rekommenderar ni då (ska få bebis i september).
    Jag har provat flera olika vagnar OCH åkpåsar.... och den åkpåse jag är mest nöjd med är Teutonias kombiåkpåse. Grymt bra och Den går att använda som sittdyna, sommaråkpåse och vinteråkpåse.

    I mitt galleri har jag lagt i en Brio mjuklift som funkar bra att använda om bebisen ligger med fötterna mot den som kör och då kan du alltså inte ha någon syskonsits ovanpå. Dessutom vet jag inte om det går att vika över sufletten på de andra modellerna utom Vibe.
  • UllaBella

    Problem!!!!!
    Igår när jag skulle prova min nysydda dyna till syskonsitsen och ta bild på den, så gick den inte att sätta fast. De här hakarna på ena sidan har låst sig på något sätt och går inte att låsa upp. Vi har ringt fritidsportalen och de skulle höra av sig nästa vecka då leverantören hade semesterstängt. Är det någon som varit med om detta? Ja,de kan ju inte börja bråka om att vi ska få det åtgärdat eller en ny på garantin för vi har ju inte använt syskonsitsen ännu.

    Tur att vi har en vagn till hemma om bebisen kommer.

    Dynorna är som sagt klara och till sist blev de riktigt bra. Visst är de liiiite sneda och vinda och någon söm är inte helt rak, men det syns ju bara om man synar dem. Jag provade att sy hålen med knapphål och det var ju löjligt simpelt, som att sy två raksömmar och sen sprätta upp hål så man kunde klippa mellan sömmarna.

    Jag struntade i kantband och sydde 1 cm kant raksöm runt istället. Svart undertråd då jag har svart på ena sidan och vit tråd på det rödvita.

    Nu har jag även fixat bakstycket och det var lite krångligt att få till då jag har nät och liksom en ram runtom med svart tyg. Jag använde vanliga runda knappar så det blev inget direkt mellanrum som med knapparna på plastskynket.
    Det som är kvar på det är att klura ut hur jag ska sy dit något att fästa så det ´går att det går att rulla upp det i olika höjder när bebisen ligger där.

  • UllaBella
    Annagalenpanna skrev 2009-07-21 22:45:29 följande:
    Hmmm blir nog svarta dynor.Får försöka få min mamma att sy dynor i nått häftigt tyg. Ni som sytt egna. Har ni trätt de på de befintliga dynorna eller gjort helt nya???
    Jag har bilder i galleriet på mina icke färdiga dynor. Kommer snart nya nu när de är klara. Men jag sydde lösa som ligger ovanpå de. Lätt att ta av och tvätta. Jag har tunn vadd i som jag sydde i hop med tyget.
    Vadd,tyg med rätsidan uppåt, nästa tyg med rätsidan neråt, så tyget ligger räta mot räta. Sen sickzackade jag ihop allt utom en öppning så jag kunde vända det rätt. Sen sydde jag ihop hålet efter att ha sickzackat de tygbitarna för sig. Jag använde inga kantband utan sydde 1 cm in runt dynorna.
  • UllaBella
    babyfia skrev 2009-07-22 12:37:58 följande:
    Hej!Jag tittar in här med ett par snabba frågor om det är okej Har fått nys om en begagnad PT Sport från 08 och kan få den med syskonsits för 4000kr. Inga tillbehör och inget kvitto då hon köpt en begagnad. Lite skeptsk är jag att den bara är 1 år och haft 2 ägare redan....Är det ett bra pris? Man kan ju få en ny för 5600 från köp barnvagn menar jag.Vår bebis kommer inte förrän i vinter så vi kommer använda den som enkelvagn nu först. Hur funkar ett dubbelt regnskydd då? Eller måste man köpa ett enkelt oxå?
    Vi använder vårt dubbla regnskydd till vagnen med ett barn. Funkar bra, men det tar plats under vagnen när det inte används så jag funderar på att köpa ett tullsa för trehjulingar att ha fastsatt på vagnen.
    Jag ångrar inte att vi köpte en ny vagn nu när syskonsitsen krånglar. Känns skönt att kunna reklamera. Visst är 1600:- mycket pengar som det skiljer i pris för er om ni köper en ny eller beg. men samtidigt kan det nog vara värt de pengarna ändå känns det som, då 4000:- också är mkt speciellt om det blir problem med vagnen.
    En vagn för hälften av de pengarna skulle jag kunna tänka mig köpa beg. men ja, det är svårt.
  • UllaBella

    Syskonsitsen har hon bara provsuttit i en gång tidigare. Bebisen har inte tittat ut ännu.

    Det verkar som att P&T har lite fel/krångel beroende på vilken modell det är. Vi har en Vibe.
    Men det som kan vara lite vanskligt är ju att det kan vara fel på en vagn man kanske inte upptäcker när man åker och tittar på en beg. vagn. I såfall kanske det kan vara svårt att få lämna tillbaka den efter köp eftersom man inte kan bevisa att det var fel på den vid tillfället ni köpte den.
    Är det dessutom flera ägare på den verkar det lite skumt att de båda säljer den efter så¨pass kort tid.

  • UllaBella
    Hallonfrossa skrev 2009-07-22 15:48:48 följande:
    e det någon av er som haft problem med att sufletten inte går över huvudet på era stora barn??jag fick sälja min då min dotter på 1 år var för lång, hon fick inte den över huvudet :(
    På vibe funkar de när hon provsatt syskonsitsen. Hon är 88 cm lång har jag för mig... Hon har iallafall stl.98/104 i kläder så hon är inte direkt kort. Vi har en vibe. Men det är allt tur att bebisen ska ha syskonsitsen sen för det kommer nog inte att gå hur länge som helst.
  • UllaBella
    babyfia skrev 2009-07-22 16:03:20 följande:
    Det med suffletten har jag oxå hört tidigare. Är det då syskonet sitter ovanpå bebisen som den går i huvudet? Min dotter är visserligen liten av sig, men vet vem när hon tar ett språng på sin längdkurva...Ullabella: Vad menar du med att PTn brukar ha för fel och krångel? Gällande Sport då eftersom det är en sådan jag är ute efter.
    Jag har för mig att jag läst tidigare i tråden att modellerna har sånt som de är bättre resp.sämre på. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av sport. Vet bara att den är lite mindre än Vibe och sen så är väl bromsen annorlunda. Hoppas någon som har mer info och kunskap kan hjälpa dig.
  • UllaBella

    Nu har jag lagt in en bild på mitt nysydda bakstycke. På bilden är det inte helt klart, så det ser lite snett och vint ut, men det blev bra till sist. Jag har svart tyg med infällt nät.

Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14