Inlägg från: Rottis77 |Visa alla inlägg
  • Rottis77

    Ni som har hundar som äter korticon!

    Det beror ju på hunden, fungerar det inte med 1 varannan dag så får man ju ge dagligen.


    SnipSnapSnut skrev 2009-05-01 17:52:47 följande:
    Det beror ju på vilken styrka. Det rekomenderas att man ger kortison varannan dag. När vi började åt han ju mycket men sedan har vi trappat ner och nu äter han bara 5mg varannan dag. Man ska vara försiktig med kortioson.
    Varför ska man vara försiktig med kortison?
  • Rottis77
    SnipSnapSnut skrev 2009-05-02 16:16:47 följande:
    Du ska bara ge varannan dag om det är på längre sikt!
    Jag vill veta varför! Och varför man ska vara försiktig med kortison.

    Båda mina rottisar går på kortison och har gjort i många många år och kommer att få göra det livet ut.

    Den ena fungerar jätte bra med varannan dag, men inte alltid den andra, och då går hon på 5mg varje dag under en lång period, och ibland får vi gå upp till 2 X 5 mg/dag, och det går också jätte bra, ingen av mina hundar samlar på sig vätska.
  • Rottis77
    SnipSnapSnut skrev 2009-05-02 20:14:58 följande:
    Därför att det är väldigt vanligt att kroppen samlar på sig vätska av kortison. Medicinen påverkar ju inte heller bara det ställe i kroppen där det ska göra nytta, utan påverkar även andra organ som kanske inte mår lika bra av kortison. En väldigt vanlig biverkning är också benskörhet. Människor som äter kortison länge får ju kalcium och d-vitamin som tillskott. Min veterinär sa också att om man ger det varje dag så var det något som behövdes i kroppen som inte hann bildas då kortisonet tog bort detta. Hon sa att man så långt det går ska ge varannan dag. Och hon är en av Sverigest bästa magspecialister på hund. Kortison är en medicin som är jättebra för det den ska påverka, ex tarmarna som i min hunds fall....men det är en medicin med mycket biverkning.
    Är det Linda Toresson du går till?

    Kortison påverkar INTE hundar som det påverkar människor! Människor är MYCKET känsligar mot kortison och där är benskörhet en vanlig biverkning, det är det INTE på hund!

    Det är verkligen inte i alla fall det rekommenderas kortison varannan dag, utan kanske just i din hund fall.

    Jobbar som djursjukvårdare och veterinärerna där jag jobbar tycker det är väldigt tråkigt att det finns veterinärer, menar inte den du går till, finns andra, som säger att kortison inte är bra för hunden, för oftast är det fel.

    Min ena rottis har gått på kortison i över 7 år, också pga tarmproblem,  det första året fick han 5 mg X 2, därefter 5mg/dag i 3-4 år, sen kunde vi gå ner till 5 mg varannan dag och det fungerar hittills bra, och han kommer alltid att få gå på detta annars har han inget bra liv. Tar regelbundet prover på honom och aldrig har det varit något dåligt med proverna, och han har aldrig svullnat eller kissat mer, skulle i så fall varit dom första veckorna, men inte sen.

    Min andra rottis har gått på kortison i ca 3,5 år pga kronisk ledinflammation och reumatisk värk och oftast behöver hon 5mg/dag för att fungera, men visa bra perioder kan vi gå ner till 5mg varannan dag, tar prover på henne också med utmärkta svar och ingen svullnad eller mer kissande.

    Tycker det är lite tråkigt att folk är så rädda för kortison, för visa hundar måste ha det för att fungera, utan kortison hade inte mina rottisar levt idag, men det gör dom och dom mår jätte bra nu.

    Sen finns det ju självklart hundar det inte fungerar på lika bra, men man får inte vara rädd för att prova för det påverkar ju som sagt inte hundar lika negativt som människor.
  • Rottis77
    drea skrev 2009-05-03 16:20:37 följande:
    Vilken sorts kortison äter era hundar?Vi ger prednisolon, 5 mg men enl veterinären börjar det bli allt vanligare att man ger medrol, 4 mg, istället eftersom den inte gör att hundarna blir så kissnödiga. Den är dock tre gånger så dyr, så vi fortsätter med prednisolon eftersom jag inte tycker vår hund blir så väldigt kissnödig.
    Det sägs att det ska vara mindre biverkningar just med kisseriet och svullnaden med medrol, men vi har testat på jobb och har inte märkt nån direkt skillnad.

    Båda mina går på prednisolon, även jag {#lang_emotions_laughing}
  • Rottis77
    Monica 81 skrev 2009-05-03 21:57:49 följande:
    ja som hittat dom hade höjt här med 100:- nu kostar en stor säck 875:- inte klokt tur vi älskar vår skrutt
    Ja, det är dyrt, ger Hill´s till mina hundar.

    Men jag hade sån tur att jag fick köpa 10 st 14 kg säckar för 2000 kr, ett riktigt kap.
  • Rottis77
    Mistys Daisy skrev 2009-05-03 22:05:35 följande:
    Kan det varit så att dom höjt den?!!!Hos min vet kostade den 775 och på det andra 875.....lär ju märka det nästa gång..... Men helt klart att dom är värda det!!!
    Ja, dom har nyligen höjt sina priser.
  • Rottis77
    Mistys Daisy skrev 2009-05-03 22:06:26 följande:
    Hur lyckades du med det?!
    Jobbar som djursjukvårdare och kom över ett bra kap.
Svar på tråden Ni som har hundar som äter korticon!