Inlägg från: RingRing |Visa alla inlägg
  • RingRing

    Nya vi som försöker få syskon till våra änglar

    Välkommen alla gamla och nya till fortsättningen!



    Här får man tycka och känna och säga vad man vill utan att det blir fel.
    Ingen här inne klandrar någon annan för dess tankar.
    Alla har vi gått igenom samma hemska öde som gjort att vi kommit hit till denna tråd...



    Men nu är det dags för våra underbara änglar däruppe att få bli storasystrar/storebröder

    Så nu kör vi så det ryker



    + PLUS ÅT OSS ALLA +



    Tidigare trådar
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26901686.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29786350.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35155057.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m38102012.html


    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m41097915.html
    BIM lista så vi har koll på varandra
    www.familjeliv.se/Forum-10-20/m41187392.html


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar
  • RingRing

    Kikar in och hälsar sapy och ennna välkomna hit till denna fina tråd, jag beklagar dock att ni har en anledning till att vara här eftersom denna tråden igentligen inte borde få existera. Hoppas på att er resa till syskon kommer att gå bra. Mina varmaste kramar till er


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Änlamamma javisst är det jobbigt men det går inte hålla sig ifrån. Jag läste nyligen en bok som heter flickan med de röda skorna. Det är en berättelse om en liten flicka som går bort i cancer. Det är mamman som har skrivit boken och efter att Hannah dör (flickan) så förstätter hon att skiva om sorgen osv. En väldigt gripande bok och det är så mycket som man känner igen sig själv i.


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Ennna: Isak var också vårt första barn, vi har försökt att skaffa syskon nu i ca 15 månader. Isak gick bort i dec 07 och i feb 08 började vi att försöka igen.
    Vi kände också att vi ville försöka skaffa syskon snabbt efter att vi förlorat Isak, och jag håller med om att man trodde inte att man skulle känna så om det värsta skulle hända med det gjorde vi, i början kände jag mig nästan dum över att vi ville försöka så snabbt inpå. Jag var rädd över vad andra skulle tro, att dom skulle tro att vi försökte ersätta Isak. Men jag övervann den rädslan för vi visste att det inte var så. Isak är vårt 1a barn och ingen kommer någonsin att kunna ersätta honom, han kommer föralltid att finnas med oss, och han kommer att vara stolt storebror till sina små syskon.
    Självklart är rädd för att skaffa syskon, men rädslan över att kanske aldrig kunna ge Isak ett syskon är större.


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Ennna: Isak hade en obalanserad translokation mellan kromosom 12 och 16, vilket inte är förenat med liv. Hans lilla hjärta slutade att slå i samband med förlossningen, det blev för stor påfresting för hans lilla kropp.
    Ja livet blir inte alltid som man tänkt/föreställt sig.
    Kram


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Cat79: Hälsar dig välkommen hit och jag beklagar er stora förlust. Hoppas på att du kommer att trivas här hos oss.

    Tummeliten: Kramar om. Tänker på er!

    SofiaL: Jag hoppas att ni kommer få en utmärkt beh plan nu när ni vet exakt varför du inte fått äl. Håller min tummar för ett lyckat pergo knapprande. Kram

    Xweronika: Åh vad glad jag blir för er skull, det måste kännas underbart. Önskar er lycka till och jag hoppas att vi kommer att ses i väntar tråden Kram

    Ennna: För vår del så har det inte varit det lättaste att bli gravid tidigare. Jag har varit utan preventiv medel i 5 år nu, och det har resulterat i 2 graviditeter. Först ett mf i v 11 och sedan Isak. Jag håller med SofiaL att jag inte tycker att du ska oroa dig, utan ta det som det kommer. Kram

    Fossing: Jag kan inte annat än hålla med det vad änlamamma och sofiaL skrivit. Kramar

    Ego: Jaha nu har jag äntligen tagit tag i mina studier. På måndag ska jag börja läsa upp min gymnasie betyg på distans. Jag var ju dum någ att hoppa av skolan så jag har ingen grundbehörighet alls. Jag läste sedan till uska på komvux men jag har som dröm att bli sjuksköterska. Så nu har jag börjat att ta tag i det. Sv A och Eng A börjar jag med.

    Kram och go natt!


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    SofiaL: Japp käkar pergo för 3:e och sista ggn nu. Tog min 1:a tabl i går. Man får väl inte annat än att hoppas på 3:e ggn gillt.


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    SofiaL: Jo jag har egen. Min läkare skrev ut pergo för hon sa att det skulle förstärkta min äl. En del som har haft svårt att bli gravida har lyckats lättare med pergo trots egen äl sa hon.  Jag vet inte vad jag ska tro men jag tänker som så att det kan ju inte skada dessutom har min cykel varit lite oregelbunden det senaste. Nej vi vet inte varför det är svårt för oss att bli gravida, jag har äl och min man har lämnat ett sperma prov som var helt normalt. Läkarna säger att mitt "kromosom fel" inte ska göra det svårare att bli gravid. Men jag vet inte. Det måste vara något som är fel annars borde det vara lättare tycker man, vi båda är unga och friska. Jaja, hoppas på att det snart tar sig och att en liten groda vill flytta in.  


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    tan73: Nej inte ska du be om ursäkt, tråden är ju till för att kunna få skriva av sig.
    Förstår att det kommer bli tufft i morgon. Det tar tid att bearbeta allt vi varit med om, man orkar inte ta allt på en och samma gång, utan det tar tid.
    Jag hoppas att det i alla fall kommer att gå bra i morgon och att du inte ska känna dig dum även om det är du som snyftar mest i kyrkan. Man måste få lov för att få utlopp för sina känslor. Mina varmaste tankar till dig!

    SofiaL: Japp, denna månad ska det bakas pergo bebisar.

    Nä nu måste jag gå till sängen, börjar jobba kl 8 i morgon. Natti natti


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Kikar in och lämnar ett litet avtryck. Det har visst varit lugnt här i tråden över helgen.
    Kramar i mängder


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • RingRing

    Hej tjejer!

    Jag har hållt mig i bakgrunden ett tag så jag vill passa på att ge er alla som fått era efterlängtade plus ett stort grattis.

    Det blir bara ett ego inlägg idag är så arg. Min läkare sa senast vi talades vid att hon skulle prata med barnlöshets teamet och att ev en remiss till IVF skulle skickas. I dag fick jag ett brev där det står att jag inte kommer att få någon hjälp med IVF eller IVF/PGD, det står att när jag fyllt 25 år så kan dom ev skicka en remiss så att jag får landstings finansierat men inte innan dess. Men om jag vill så kan vi bekosta ett vanligt IVF i väntan. Men hallå vad tror dom. Jag vill göra IVF/PGD och det går inte att köpa privat i sverige man kan enbart göra IVF/PGD genom landstinget. Varför ska jag lägga ut en massa pengar på vanligt IVF och sedan om jag skulle bli gravid gå i ca 18 veckor innan jag vet att barnet är friskt, vet att barnet kommer att över leva. Nej tack. Är så arg. Hade man kunnat köpa IVF/PGD i sverige så visst då hade vi kunnat bekosta något försök själva. Usch jag är bara så arg nu och tycker att allt är så orättvist. Jag kommer att få vänta i ytterligare 2 år innan en remiss ens kan skickas, sedan ska remissen behandlas och att det ska bli vår tur.
    Vi skulle haft en liten kille på 1 ½ år här hemma nu, men istället är allt tomt och månad efter månad går utan att något händer. Usch usch usch...

  • RingRing
    Mamisita skrev 2009-06-01 21:54:04 följande:
    RingRing: vet ej varför ni förlorade er lilla kille men antar att det är pga någon genetisk sjukdom då du nämner PGD? Låter ju hel knasig att det ska finnas en åldersgräns för att få använda sig av metoden. Vet du hur det är i andra landsting, görs det öht i flera landsting och har alla samma åldersbestämmelser? Fy förstår verkligen att du är upprörd, att vänta två år när man redan fått vänta för länge. Kram
    Isak hade en obalanserad translokation mellan kromosom 12 och 16. Vi har fått veta att jag bär på detta genetiska felet så risken att nästkommande barn får samma finns.
    Jag har inte en anning om hur det görs i andra landsting, det ända jag vet att det skiljer sig i landet över om man bekostar IVF/PGD. Vissa landsting bekostar inga försök alls och jönköping som jag tillhör har ingen klar policy över hur man gör.
    Vi har försökt och försöker att bli gravid naturligt, men inget händer.
  • RingRing

    Hej tack tjejer för era ord. Ja tycker bara att det är hel sjukt.

    SofiaL: Min 1:a kur med pergo så fick jag inte äl förrens dag 20-21 så än är inte hoppet ute. Hejar hejar pergo =) Kram

    bejbybåm: Ja det ger upphov till fosterskador och det finns ingen chans till överlevnad alls. Läkarna sa att det längsta något barn överlevt med denna translokationen är högst ett par månader men oftast blir det tidigt mf eller så går barnen bort senare i graviditeten eller i samband med förlossningen som för oss.
    Vi får inte hjälp med vanlig IVF från landstinget heller innan jag fyllt 25 år, men vi kan köpa privat om vi vill. Hur gör man när man kollar upp med andra landsting? Kan man inte bara få finansierad hjälp från det landsting man är skriven i? Kram

    Smultronrt: Det bästa är någ om du hör med läkarna ang tatueringen, men jag har svårt att tro att det skulle ha någon betydelse om du tatuerar dig dagen innan operationen. Om ni skulle ha turen att lyckas bli gravida denna månad så hade jag någ också hört vad läkarna säger ang att genomföra operationen. Bättre att vara på den säkra sidan.
    Kram

  • RingRing

    Hej

    Vill bara kika in och hälsa alla nya välkomna samt beklaga att ni mist era fina små.
    Jag är inte så aktiv här inne längre men till och från kikar jag in och lämnar ett litet avtryck. Det känns som att det inte händer så mycket på barn fronten och jag börjar tappa hoppet. Man orkar inte gå runt och hoppas hur länge som helst, nu känner jag att händer det så händer det. Lyckan kommer väl förhoppningsvis till oss någon gång med.

    Melkers mamma: Grattis grattis! Hur känns det att ha blivit fru? Jag kommer ihåg att början tyckte jag att det var så roligt att kalla min kille för "min man". Jag hoppas att ni fick en fin dag att se tillbaka till.

    Tummeliten: Vad skönt att åka iväg, det tror jag gör er gott.

    Kram till er alla fina

  • RingRing

    Linea: Skriver till dig även här. Jag beklagar från hela mitt hjärta att ni ska behöva gå igenom detta hemska ännu en gång, det finns ingen rättvisa. Mina varmaste tankar går till dig och din familj. Kram

    ma och pa till en ängel: Usch vad arg jag blir! Hur kan man göra något sådant ? Det finns verkligen människor till allt, usch usch usch!

    Mitt i all ilska och alla känslor av orättvisa vill jag passa på att hälsa Toka2 och ääni välkomna till denna toppen tråd. Kram

Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar