• Stark Längtan83

    hur länge var ni sjukskrivna efter ni förlorat ert barn.

    jag förstår inte hur jag ska orka gå tillbaka till mitt arbete som undersköterska och är så fruktansvärt rädd att aldrig bli densamma glada och pigga veronica igen. jag tror det kommer ta tid.

  • Svar på tråden hur länge var ni sjukskrivna efter ni förlorat ert barn.
  • Mor till 5

    Jag blev aldrig sjukskriven när Theo gick bort, jag var föräldraledig med hans lillasyster. Min man däremot blev sjukskriven, tror han var det i sex månader. Du kommer att orka men det måste få ta sin tid, man orkar för att man måste.
    Det kommer att ta tid, det ska det göra, jag sörjde i olika faser den första tiden. Svårt att förklara....en del dagar kändes det okej, andra dagar hade man inte lust att kliva upp ens.
    Sköt om dig!!     Kram.

  • Alisa

    Jag var sjukskriven i tre månader.
    Men under den tiden hade jag panik vid bara tanken på att gå tillbaka, trodde det aldrig skulle hända.
    Men som tur var ställde mitt jobb upp väldigt mycket och jag fick börja med korta dagar och enklare arbetsuppgifter.
    Men hur länge man är sjukskriven varierar väldigt mycket, jag läste mycket liknande trådar och det fanns de som var sjukskrivna över året. Så låt tiden visa när du är mogen.
    Man ska ju gärna känna att man orkar med sina patienter.
    Varma kramar  {#lang_emotions_heart}

  • Michas

    Jag blev inte sjukskriven eftersom jag fortf var föräldraledig med tvillingsystern. Min man var sjukskriven 3 veckor.

  • Farfalla

    Jag är fortfarande sjukskriven.. 54veckor nu på söndag..

    Du ska självklart inte skynda dig ut i arbetet om du inte känner dig mogen för det. Endel mår bättre av att komma in i dom gamla "rutinerna" fort och för endel går det inte.
    Sen handlar det mycket om vem du får som läkare och som handläggare på FK. Men hoppas att du har turen att få personer som förstår dig och ger dig tiden att sörja...
    Inte för att man någon gång slutar sörja men för att ta dig till ett stadie där sorgen byter skepnad och du lär dig leva med den.

    Personligen har jag mycket i bagaget, många sorger som slog om kull mig helt då jag förlorade min lillprins Rasmus..

    Många kramar!

  • Cinza

    Jag var sjukskriven i ca 2,5 månader, men jag gick tillbaka till mina studier och det kändes bra för mig. Skolan kan man ju styra lite mer över själv. Om jag inte orkar gå en dag är det ofta ingen fara. Då stannar jag bara hemma. Jag vet inte hur det skulle kännas att gå tillbaka till ett arbete.

    Låt det ta den tid det tar och jag hoppas liksom Farfalla att du får bra läkare och handläggare som visar förståelse. Min sambo har varit sjukskriven i snart 1 år.

  • Katamari

    Jag var sjukskriven 100% i tre månader, sedan började jag jobba 25% och trappade upp till heltid under 2 månader. Det är fortfarande tungt, men jag kände mig stressad av försäkringskassan att börja jobba snabbt.

  • anniloo

    jag var sjukskriven i ca 3 månader och valde sedan att börja jobba 100%. min arbetsgivare sa att jag inte behövde komma tillbaka så snart och att jag inte behövde jobba 100% men jag kände att jag ville det själv. hoppas du får bli sjukskriven så länge som du känner att du behöver det för det är olika för alla. du ska inte känna dig stressad att börja jobba.

  • MinEmPsi

    Jag var sjukskriven 6månader, sedan återgick jag till 100% arbete.

    Bytte även mina dagpass emot nattpass, så jag inte skulle träffa på barnen på dagis på dagarna.... det funkade några veckor för mig men jag forsatte jobba natt hösten ut, sen i januari 09 återgick jag till mina dagpass igen.
    Skönt en tid att jag kunde göra så för jag bröt ihop varje gång jag såg ett barn...
    när jag återgick mina dagpass i januari hade jag mera kraft.

    Säger också att det var vädligt stressamt att börja jobba igen, grät hela hösten varje dag. men tack varje min arbete så kunde jag göra det öppet så att säga och det var vädlig skönt än att behöva "gömma sig".

  • Alisa

    Gällande att inte vara den där glada positiva jag var innan, så har det tagit allra längst tid för mig att "komma tillbaka" på det planet.
    Från att ha varit väldigt social och utåtriktad blev jag inåtvänd och avskydde att träffa nya människor.
    Nu har det snart gått 1,5 år sedan vi förlorade våran Martin och först nu känner jag att jag t.ex. kan gå på större fester och så, där jag inte känner majoriteten av de som ska dit.

Svar på tråden hur länge var ni sjukskrivna efter ni förlorat ert barn.