• Finesse

    Vi har en Britax Hi-way och den får inte heller luta mot varken en stol eller instrumentbräda.. MEN jag pratade med Britax kundtjänst och hon sa att dom skrev enbart så för att "tvinga" föräldrarna att använda stödbenet eftersom stolen är godkänd med just stödben så att ingen tror att man inte behöver använda det å sen luta stolen mot t.ex. passagerarsätet.


  • Finesse
    LindaSundberg skrev 2009-06-08 12:03:58 följande:
    Vi bad de i barnaffären göra det, men ntf har hjälpt min vännina med deras och deras står likadant så antar det hihi. Men när jag läste här verkade det som om man har stödben ska den ej vara mot stolen. Men är la olika stolar då.
    I bruksanvisningen står det ingenting om det.. varken ja eller nej. Men det enda som står är att den inte får vila mot intrumentbrädan.
  • Finesse
    LindaSundberg skrev 2009-06-08 12:08:11 följande:
    Okej. Får den inte vila mot instrumenbrädan? För när vi testade den där fram först så hade han den mot instrumentbrädan ju :S
    har du inte läst bruksanvisningen? man kan inte lita på butikspersonalen.. oftast kan dom faktiskt ingenting tyvärr Här i umeå tycker dom att en 3 åring kan vändas framåt om den väger över 18 kg.. och dessutom får man ingen som helst hjälp att sätta fast bilbarnstolen.

    LÅT INTE baksidan på bilbarnstolen vila
    mot instrumentbrädan eller vara för nära
    vindrutan.

    www.britax.se/pdffiler/Nordic_Secura_SE_24-10-2005.pdf
  • Finesse
    LindaSundberg skrev 2009-06-08 12:27:19 följande:
    Okej. Nej bara ögnat igenom den, men eftersom vänninans står likadant och hon fick hjälp av Ntf så litar jag på att den står riktigt. Men nu har vi den bak och kommer ej ha fram så det gör inget ändå.
    så länge stödbenet står i golvet och stolen lutar på det istället för sätet så borde det nog inte göra nånting.. annars kan du ju alltid ringa till britax..
  • Finesse
    SmåläningsMamman skrev 2009-06-08 13:06:33 följande:
    nån som kan tipsa om nån bra tredje stol föresten? kanske inte allt för dyr heller kan ju vara bra....
    tänkte du nån bältestol eller?
  • Finesse
    SmåläningsMamman skrev 2009-06-08 13:25:05 följande:
    ja, för det e väl tredje stolen...(?) sån med ryggstöd oxå
    jo.. det är väl det

    jag har inte sån stor koll på sånna.. det enda jag vet vi kommer att kolla efter när vår dotter kommer i den åldern så hon kan sitta framåtvänd är att det ska vara en med isofix på..
  • Finesse
    2filurer skrev 2009-06-10 22:23:17 följande:
    till min son (3år) använder vi nu en bilkudde med rygg framåtvänd och med vanligt bälte. Är det fel? Han får nämligen inte plats i en bakåtvänd för bältena räcker inte till och han sitter som en ihoprullad fläta.
    jag tycker att det är fel ja.. och alla andra här kommer säkerligen att hålla med mig.

    hur stor är din son? väger han över 25 kg?
  • Finesse
    sara1981 skrev 2009-06-16 11:54:01 följande:
    Ja det hänger löst.. Det är en babyproffsenbutik. Är så upprörd nu så jag vet knappt vad jag ska säga.. Avvaktar lite med att ringa så jag hinner lugna mig något.
    Oerhört OPROFFISIONELLT!! Ring genast till Britax och berätta vilken butik det är så Britax kan ringa till dom och klaga dom med..

    När jag berättade att Babyproffsen i Umeå INTE monterade in stolar med orden: "Vi vill att föräldrarna ska lära sig själva" så blev Britax väldigt upprörd eftersom personalen får utbildning på att montera in dom rätt.
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!