• Anonym (Lina)

    Jag vill flytta men inte min sambo

    Jag har aldrig egentligen velat bo där vi bor just nu. Och nu har jag börjat känna att jag verkligen inte trivs, allt som handlar om huset och gården känns meningslöst. Men min sambo trivs som fisken i vattnet. Jag har sagt många gånger att jag vill flytta tillbaka til byn som vi bodde i innan, men min sambo säger att det är omöjligt. Han säger att det inte går ihop ekonomiskt och att vi förmodligen inte skulle kunna hitta något ställe där som han skulle trivas på. Vad gör man? Vissa perioder är det verkligen pissjobbigt. Någon som varit i liknande situation? Hur löste ni det?

  • Svar på tråden Jag vill flytta men inte min sambo
  • Anonym (Lina)

    Att bo som särbos är inget alternativ eftersom jag inte vill vara utan min sambo, vi har dessutom barn så det känns totalt fel. Det skulle aldrig funka ekonomiskt för mig att bo själv heller och jag skulle verkligen inte vilja vara utan min familj.

    Att flytta till andra ställen har jag också gett förslag på men han nappar lika dåligt på det, finns tyvärr inte såmycket att välja på här(Norrlandsskogar) för vi kan ju inte flytta ifrån sambons jobb. Det är ca 1½mil till byn vi bodde i för 3 år sedan.

  • Anonym (Lina)

    Som sagt så är att flytta ensam inget alternativ för mig. Skulle aldrig kunna göra det mot vårt barn. Dessutom så skulle det nog inte gå ekonomiskt eftersom jag är student och inte får något studiebidrag eller lån. Så jag har en inkomst på noll kronor och det funkar inte att bo själv med barn då.

    Anledningarna till att jag inte trivs är ganska många. Tycker att det är så ödsligt och ensamt och tråkigt då man bor så långt ute i skogen. Sen så är huset bara renoverat till hälften så det är verkligen vidrigt och hemskt stökigt jämt. Och det värsta är att det är en släktgård så min sambos mamma och bror bor på samma gård. Vilket kan vara asjobbigt vissa dagar.

    Jag har berättat precis hur jag känner och vad jag tycker för min sambo flera gånger. Och jag ville inte ens flytta hit i början.

  • Anonym (Lina)

    Någon fler där ute som har varit med om liknande?

  • Anonym (Lina)
    Mamsis skrev 2009-06-15 07:26:58 följande:
    Du ville inte dit, men du flyttade. Vet han om detta din sambo? Och jo, du klarar dig absolut visst ekonomiskt, du får ta studielån helt enkelt. Men du VILL inte. Du vill att han ska foga sig efter din önskan. Ett hus som inte är färdigt sliter oerhört på ett förhållande. Det finns forskning som visar att de förhållanden som håller längst är de där parterna bor i lgh. Trist men jag förstår det.Finns det något ni kan göra för att få det mindre stökigt på kort sikt? Kanske avsätta ett rum eller två där ni förvarar allt som ska vara i de rum som sen blir klara tex. Ta ett rum i taget som alltid ska vara städat och fint är ett annat sätt.Jag förstår honom också, en familjegård kommer ofta med en massa känslor också. Inte bara att lämna det och när du säger att du inte trivs, då svider det nog rätt rejält inom honom även om han inte visar det .Kan ni inte enas om att ha huset som sommar- och lov bostad? Då kan ni åka dit under alla loven men bo i tex lgh annars. Där spelar givetvis också ekonomin in, men kanske kan hans föräldrar hjälpa till där?
    Självklart vet min sambo om att jag inte ville flytta hit frånbörjan, men både han och hans mamma lyckades övertala mig på något sätt. Men jag märker ju nu hur jag vantrivs och det är verkligen jobbigt.

    Klara mig ekonomiskt, jo det e klart om jag går till sociala kanske men frågan är omjag får så pass mycket av dem att jag kan fortsätta mina studier. Och hur ska man skaffa sig en lägenhet utan pengar på kontot och hur ska jag få pengar från soc så länge jag bor ihop med min sambo? Jag skulle gärna ta studielån och studiebidrag men jag får inte det.

    Vi har redan tre stökrum i detta ofärdiga hus men det hjälper föga. Jag kan inte något alls om renovering och sambon har aldrig tid för han måste hjälpa sin mamma och sin bror hela tiden med saker på gården. Han flyttade från den här gården själv utan att tveka då han var 20 och flyttade tillbaka med mig för att han fick ärva ena huset. Vi var på husjakt redan då och han såg då ekonomin i det hela och inget annat.

    Jag har gett som förslag att vi ska använda huset som sommarstuga, men sambon nappar inte.
Svar på tråden Jag vill flytta men inte min sambo