Inlägg från: Agnes och Ville |Visa alla inlägg
  • Agnes och Ville

    Fortsättnings tråd för våra småttingar födda aug/sep-08

    En fråga till er som bara har ett barn och som vill ha syskon...har ni börjat fundera på 2:an ännu?

    Vi har börjat fundera lite och det skulle ju vara så smidig att bli gravid innan Agnes är 1,9 å.
    Jag ska ju gå ner på 80% och tydligen är det så nu att man måste gå upp på 100% 12 månader innan den nya kommer om man blir gravid senare för att få sitt SGI baserat på heltidslön. Förut var det ju 6 mån innan BF men det är ändrat till 12 mån.

  • Agnes och Ville

    Hahahah! Om det vore så bra... är på besök hos svärföräldrarna! Ännu är det lite tidigt också...men om inte allt för länge så måste man ju börja...det kan ju ta tid även om det inte gjorde det förra gången!


    MissOsbourne skrev 2009-07-30 23:01:19 följande:
    Skorpan08:Vad sitter du här för då???Gå och ligg lite hehe*
  • Agnes och Ville

    Affli: Har inte Willys i Åre men inne i Östersund finns det. Det är ju helt otroligt att det kan vara sådan skillnad mellan de olika affärerna. Men vi tackar och tar emot!

    Har också funderat på en Bobbycar...finns ju med Hello Kitty...rätt söt faktiskt...men som ni säger så är dom dyra! Men det är coolt att man kan köpa till husbil till dom

    Köpte en Brio spis idag på ÖB för 199:-, det tycker jag var billigt. Men så berättade jag det för min syster och hon sa att jag var tvungen att gå och lämna tillbaka den för hon hade redan en till Agnes! Så kan det gå!

    Men jag har ialf hittat en jättefin ryggsäck i form av en groda till henne och ett par skor. Så vi får se vad det blir mer!

    Har fått en gunghäst som hennes stora kusiner hade när dom var små så det behöver vi inte heller köpa. Tycker det är charmigt när dessa saker är ärvda!

    Ha en bra kväll!

  • Agnes och Ville

    Zirup: Tjohoooo va roligt! Stort grattis! Som Miss O säger....nu blir man ju ännu mer sugen!
    Men jag tror vi väntar lite till....kanske att vi börjar någon gång i vinter...sen vet man aldrig!

    Ett sånt där födelsedagståg fick Agnes i doppresent så det får vi använda nu den 19:e!!!

    Tänk vad ett år går fort!

    Nu är vi hemma igen och det känns riktigt skönt! Inte lika skönt att börja jobba imorgon igen. Hade gärna haft några dagar till så man hinner packa upp och fixa lite innan allt börjar igen. Men nu är det som det är!

  • Agnes och Ville

    Överlevde första dagen tillbaka på jobbet efter semestern! Inte så jobbigt om jag ska vara ärlig...3 vuxna på 6 barn...kan börja jobbigare

    Imorgon blir det en löparrunda efter jobbet...passar på när jag ändå är precis vid elljusspåret!
    Även dags för Agnes att väga och mäta sig...ska bli spännande och se hur mycket hon växt. Känns som hon har växt en massa. Men varje gång jag säger det så har hon bara växt typ 1 cm...så vi får se om jag har rätt den här gången.

    Nä nu ska jag ta och packa träningsväskan och sen krypa ner!

    GóNatt!

  • Agnes och Ville

    Grattis Sam!!!

    Agnes har också kommit in i någon bokperiod...hon hämtar bok efter bok som hon vill att man ska läsa. Hon visar det tydligt och så fort jag tar boken så sätter hon sig ner och skrattar

    Vi var och vägde och mätte henne nu i veckan och mina misstankar om att hon växt en bra bit var sanna så nu är hon 75.5 och har passerat 10 kg (10150 g)!
    Frågade vår BVC sköterska för ett antal månader sedan hur lång hon trodde Agnes skulle vara när hon var 1 år och om hon följde sina kurvor så skulle hon vara 75 cm så hon har passerat det lite

    Igår var vi på en liten utflykt upp på Skutan. Agnes tyckte det var väldigt spännande och roligt med alla stenar där uppe. Hon älskar stenar! Sen åkte vi ner och hade picknick vid sjön och självklart så skulle Agnes bada. Hon bara sprang i när hon fått av kläderna och ramlade med huvudet ner i vattnet men det var bara upp igen och göra likadant flera gånger. HOn blev jättearg när vi tog upp henne!

    Sen blev det kräftskiva på kvällen som var mycket trevlig. Agnes somnade snällt i vagnen och sov sen till 9 nu på morgonen!!! Vi var väldigt tacksamma för det!

  • Agnes och Ville

    Nu börjar det närma sig flera födelsedagar och sen rullar det på hela tiden! Roligt!

    Ska ni alla ha kalas? Vi kommer nog ha kalas den 30:e. Det är nämligen så att Agnes kompis Beppe fyller år 2 dagar innan henne och ska ha kalas på lördagen den 22:a och vi kände att det blev lite mycket med 2 kalas på en helg eftersom vi bjuder samma barn så vi tar vårt kalas helgen efter.

    Har fortfarande inte köpt hennes Bobby Car...vill ju gärna ha en rosa Hello Kitty men dom är lite dyra. Blir nog en vanlig röd...men vi får se

    Nu håller vi på att vänja Agnes vid att somna själv. Innan har vi alltid varit inne hos henne, bredvid sängen tills hon somnat. Men nu lägger vi in henne efter det att hon fått välling och sen går ut. Hon är faktiskt jätteduktig och somnar nästan utan protester. Idag kom det ett litet buhuu men nu är det tyst.
    Det är så skönt för nu på slutet kan det ha tagit upp mog 20 min innan hon somnat och jag har ingen lust att stå där inne i mörkret så länge.

  • Agnes och Ville

    Idag har Agnes varit med mig på jobbet och hon tyckte det var sååå roligt! Var tvungen att gå iväg en sväng men hon brydde sig inte det minsta. Hon bara lekte på med de andra barnen. Känns bra inför kommande inskolning!
    Sen när vi skulle äta...fiskbullar och potatis så åt hon som en häst!!! Hon har inte ätit fiskbullar förut (har köpt hem det men aldrig kommit mig för att laga) så det var jätteroligt!

    Har ju varit lite oroli innan hur det ska gå med henne sovning. Hon brukar ju sova 2 ggr nu och på förskolan så sover de ju bara en gång. Men det var inga problem att hålla sig vaken till efter lunch nu!

    T kom innan lunch så han åt också på mitt jobb och sen åkte dom hem. Han hann inte ens starta bilen innan hon sov Hon var helt slut efter all lek!

    Vapo: Inte behöver hon äta välling! Sover hon bra ändå så behöver du ju inte truga det på henne. Vem vet...helt plötsligt kanske hon vill ha!

  • Agnes och Ville

    Agnes tackar så mycket för alla grattis!

    Vi hade en väldigt bra dag igår! Agnes fick en liten tårta som hon mer än gärna åt upp och hon njöt verkligen. Hon hade tårta över hela sig

    Har inte kunnat vara här inne på ett tag eftersom vi har haft fått virus på vår dator så jag får gå in när jag är på jobbet och det är inte alltid jag hinner!

    Så ni får uppdatera mig om det är något speciellt som har hänt!

    Nästa vecka blir det kalas för Agnes...vet inte riktigt hur många det blir men det kan nog bli en hel del eftersom det oftast blir båda föräldrarna som följer med. Men det är roligt med mycket folk!

    På lördag ska Agnes på poolparty så vi hoppas på fint väder...men det ska man inte räkna med här uppe....nu är det höst

    Ska försöka att få Agnes inskolning senare. Det har blivit ändringar på min mans jobb så han börjar nog inte jobba förrän i oktober så vi hoppas på att kunna skola in då istället!

    Ha en bra dag!

  • Agnes och Ville

    Hej tjejer och ett stort grattis i efterskott till Hugo, Ilyas, Amanda och Elly!

    Fortfarande ingen dator hemma så det blir att jag tittar in lite då och då på min rast!

    På lördag är det dags för kalas för Agnes...det blev ju lite försenat eftersom hennes kompis Beppe hade kalas nu i helgen och vi kände att det blev lite mycket om båda skulle ha kalas samma helg.

    Har fått skjuta på Agnes inskolning då det blev ändringar för min man när det gäller jobbet. Så nu börjar vi skola in henne i oktober och det känns jättebra!

    Det är så mysigt att sitta och läsa alla förlossningsberättelser...blir väldigt känslosam och det kommer en tår eller två!

    Hela Agnes födelsedag så gick jag runt och var helt känslosam och tänkte på vad jag hade gjort ett år innan! 13.14 var jag tvungen att ringa min man och säga..."nu för ett år sedan kom hon"...ett år har gått sååååå fort!

    Nu måste jag jobba lite igen!

    Kram på er och en träff vore jätte trevligt!

Svar på tråden Fortsättnings tråd för våra småttingar födda aug/sep-08