Inlägg från: MammaJensen83 |Visa alla inlägg
  • MammaJensen83

    Hur skulle ni göra?

    Mitt barn har en dagis kompis som har hastigt gått bort vid 3 års ålder. Imorgon har de visning på bårhuset och föräldrarna har informerat personalen på förskolan att det är visning och säga det till föräldrarna.

    Nu undrar jag om det är bra eller dåligt (för hur jag ska göra med min son). Funderar på ifall det kan vara bra för honom att få säga hejdå eller om vi ska hoppa över det.

    Jag vet inte alls hur jag ska ta ställning till det här.

  • Svar på tråden Hur skulle ni göra?
  • MammaJensen83

    Toddes mamma skrev 2009-06-24 14:42:56 följande:


    Vaa??!! Är det ett skämt eller? Ska de visa upp den döda 3-åringen för allmänt beskådande?
    Allt kom så himla hastigt, från att ha varit på dagis en dag från att vara borta nästa dag. Det är föräldrarnas beslut och inget jag tänker kommentera. Jag undrar bara hur jag ska göra eftersom personalen har vidarbefogat informationen till mig.

    Ifall det är bra eller dåligt att ta med en 4 åring till en sista farväl.
  • MammaJensen83

    Marlene: Ja, jag tror nog att det är värst för mig isf. Att jag kommer att reagera mer än vad min son skulle göra. Kanske skulle prata med sonen och höra ifall han vill gå dit och säga hejdå.

  • MammaJensen83

    Jag tror att det kan absolut vara bra för sonen att få träffa sin dagiskompis och få säga hej då. Men jag är nog mer rädd för hur min reaktion kommer att bli.

    Men som någon skrev att det kan ju vara fint för min son att få se hur hans kompis ser ut, att han ligger där och sover fridfullt.

    Får nog prata igenom det med sambon lite ikväll.

  • MammaJensen83
    Tjohalia skrev 2009-06-24 20:12:16 följande:
    Toddes mamma skrev 2009-06-24 14:49:57 följande:
    Jag tror snarare att det kan vara bra och en fin upplevelse för barnet, iaf om det är ett barn som h*n lekt mycket med. Hade det varit ett barn som jag visste att mitt barn inte lekt särskilt mycket med så hade vi nog bara pratat om det här hemma.
    Det skiljer ett år på baren vilket har en stor betydelse, men de har följt varandra från småbarnsavd till mellan avd.
    Jag har skickat ett mail till mamman och frågat henne för säkerhets skull ifall det är okey med barn eller inte, innan jag pratar med sonen om det.

    Sonen sa så himla fina saker även fast han är 4,5 år gammal. Han förstod att man måste ha ett hjärta som slår och att utan den så kan man inte leva. Jag ska invänta vad mamman säger, tycker hon det är okey att min son kommer så ska jag prata med honom då och sen se vad han vill.
  • MammaJensen83

    Tack för alla era fina ord.

    Jag vill nog att sonen ska se att barnet inte lider och att han ser ut som han gjorde sist han såg honom. Så han inte får en "konstig" bild av hur en död människa ser ut.

    Barnet hade ett hjärtfel och vart plöstligt dålig och gick bort.

Svar på tråden Hur skulle ni göra?