Inlägg från: Linsenstinsen |Visa alla inlägg
  • Linsenstinsen

    Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 6

    Hej allihopa! vet inte om ni kommer ihåg mig men jag var med och pratade med er när vi väntade barn :) Är tillbaka på fl nu iaf :) hur e det med er?

  • Linsenstinsen
    SysterBus skrev 2009-07-14 22:17:30 följande:
    Jag kommer ihåg dig Hur är det med er? Här är det bara bra. Tycker att det mesta är roligt med Tove nu, det händer så otroligt mycket! En allmän fråga: Är era små "trotsiga"? Tove har fått ett väldigt temprament! Hon blir vansinnig för minsta lilla grej, skriker högt och slänger sig på golvet... Inte så kul när man står i mataffären tex...
    Va kul att du minns mig! Jo vi mår bra :) Håller med dig. Det går så fort nu! Kan Tove gå? Emilia har precis lärt sig och nu går hon hela tiden här hemma och ute när hon inte sitter i vagnen :)
    Ja Emilia har också kommit in i denna fasen! Herregud va en sån liten person kan bli SÅ arg om sker och ting inte går hennes väg..Men jag antar att man måste stå på sig bara? Eller?
  • Linsenstinsen
    SysterBus skrev 2009-07-14 22:30:23 följande:
    Ja Tove lärde sig gå för snart 2 månader sedan. Nu springer hon runt för fullt och aldrig åt det håll som vi vill Ja det måste vara mycket frustration som vill ut... Vi försöker stå på oss så gott det går. Oftast hjälper ju inget som man säger så då är det bara att ta henne under armen... Jag försöker oftast avleda henne och visa henne något annat hon kan göra. Säger Emilia några ord? Jag tycker det börjar hända en hel del även där. Idag sa Tove klocka när hon såg sina morföräldrars väggklocka, det har hon inte gjort förut.
    Haha de är för goa de små! Så söta när de spatserar runt! Ja jag försöker också att avleda henne eller så ignorerar jag det faktiskt ibland. Tänker att hon inte ska få uppmärksamhet när hon gör så..
    Ja Emilia har en del ord hon kan nu. Runt en 8-10 st kanske, men det är inte alltid hon har lust att säga dem ;) Oj klocka det var duktigt :) Har Tove många tänder? Emilia har 12 snart och de senaste gångerna hon fått tänder har det varit 4 st per gång som växer ut. Jättejobbigt för henne. Hur e det för Tove kommer det många på samma gång hos henne med?
  • Linsenstinsen
    SysterBus skrev 2009-07-14 22:52:55 följande:
    Fast hon sa "kocka", men man förstår ju ändå Tove kan nog ca 20 ord, men hon blandar flitigt med långa meningar som man absolut inte förstår! Tove har också 12 tänder. Hon har också fått flera samtidigt. Nu är det hörntänderna som står på tur, men det syns inget av dem än. Skall Emilia börja på dagis snart? Tove har fått plats nu i augusti. Har blandade känslor för det, men det blir nog bra!
    Ja det ser så roligt ut när tänderna inte kommer på rad tycker jag :) Men det är väl så de växer..
    Ja hon ska börja i Augusti. Den 24 de.. Jag har typ förträngt det. Haha. Jag tycker på ett sätt att det ska bli kul och lite skönt att få vara vuxen utan barn några timmar per dag men på ett sätt tycker jag att det känns jätte jobbigt att inte få vara med henne 24 timmar om dygnet! Jätte blandat! Har ni varit på Toves dagis och hälsat på? Jag hade tänkt gå till Emilias dagis nu efter deras semester och hälsa på innan inskolningen börjar.
  • Linsenstinsen
    Hedi skrev 2009-07-15 00:01:57 följande:
    Linsen: Hej gud va roligt att du är tillbaka! Emmie gar ocksa nu men det tog ett tag. Hon säger mest Mamma & Pappa, men hon förstar mycket och hon hämtar nycklar som hon öppnar tv-skapet med. Man märker att hon försöker härma allt vi gör.
    Hej!! Tack va glad jag blir :) Ja jag tycker att Emilia härmas mycket hon med nu :) Det är roligt att se. Ska Emmie börja på dagis snart med?
  • Linsenstinsen
    Saarraa skrev 2009-07-15 17:22:40 följande:
    SysterBus skrev 2009-07-14 22:17:30 följande: Jonah är väääldigt trotsig och grinig just nu.. Läste att riktiga trotsen kommer när dom är runt 2 år, men det finns något som kallas "förtrotsen" och den kommer när barnen är runt 1 ½.. så jag är rätt säker på att Jonah kommit in i det lite tidigare. Ni minns kanske att jag skrev att Jonah hade 4 tänder på g? Tre av dom har spruckit fram, och nu har han 3 eller 4 TILL som är på gång. Stackars unge (och stackars mammajag!), han är inte rolig alls just nu. Men annars är allt fint här i alla fall.. Jonah småspringer omkring nu, så roligt nu när han börjat öka farten och springer :) Ser ut som en lite farbror, haha.
    Känns som att du skriver om Emilia just nu! 5 tänder på g nu (upptäckte en till idag) Och hennes humör är inte på topp om man säger så! Det mesta är fel och går något inte som hon vill blir det galna utbrott som kan hålla på ganska så länge. Hur tacklar du detta? Jag försöker avleda eller ignorera utbrotten när hon inte får som hon vill.
  • Linsenstinsen
    Saarraa skrev 2009-07-15 17:43:24 följande:
    Ja, det är verkligen inte roligt.. Ens eget humör blir ju inte heller på topp, i alla fall inte mitt eftersom jag är ensam dygnet runt, alla dagar i veckan, alla veckor på året. Men jag försöker markera tydligt vad som är rätt och fel, och samtidigt avleda genom att locka med någon leksak eller lek. Jag håller inte på och "fjoskar" mycket, för det tror jag mer "uppmuntrar" beteendet.
    Ja jag förstår vad du menar. Jag är ju också ensamstående. Har visserligen varannan helg ledig men iaf. Man blir ju fruktansvärt trött! Jo men så tänker jag med därför jag ignorerar..
  • Linsenstinsen

    Hahaha! Emilia gör likadant spänner hela kroppen och hon slänger sig bakåt så jag måste vara på min vakt..Hehe. hur e det annars? Ska Jonah börja på dagis snart?

  • Linsenstinsen

    Hoppas också på att ni som hoppas på plus snart får ett!

    Oj Hedi 4000!! Det var inte dåligt! Har de spa på tyska dagis eller?! ;) Hehe.

  • Linsenstinsen
    SysterBus skrev 2009-07-25 12:36:16 följande:
    bebisprat: Kul att han börjar gå! Så där håller Tove också på. Så fort hon ser en bil så låter hon brrm brrm och säger bil. Hon leker också att alla möjliga saker är en telefon
    Hahaha! Emilia låtsas också att ALLT är en telefon! Sjukt gulligt!
Svar på tråden Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 6