Inlägg från: Saarraa |Visa alla inlägg
  • Saarraa

    Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 6

    Hej, nu har även jag hittat hit.. Och här är allt som vanligt, bra med andra ord. Jonah har dock 4 tänder på gång och det är inte lättaste tänderna heller.. Två hörntänder och två kindtänder. Hur många tänder har era barn? Jonah har nu 10 tänder, och 4 på gång, så snart 14.

    Vi har fått tid för inskolning på dagis, 10 augusti.. Jag längtar faktiskt sjukt mycket, sååå spännande! Och perfekt, för vi flyttar ju 1 september och det är en tisdag och då slipper jag oroa mig för vart Jonah ska vara, han får ju vara på dagis då :D Skönt att det löst sig!

    Men annars så.. Ingenting nytt :) Hoppas det är bra med er alla i värmen!

  • Saarraa

    Jonah har som tur är inte börjat klättra så mycket än.. Bara upp på soffan och han försöker klättra upp i min säng (har ju min säng i vardagsrummet), men inte upp på några stolar eller köksbordet än.. pjuuh, men det lär nog komma snart antar jag.

  • Saarraa
    snr skrev 2009-07-07 09:18:19 följande:
    Hej alla! Jag måste få fråga; era barn, alla sover nätterna igenom utan att vakna en enda gång eller? Nu har vi väntat på att Ellen ska göra det typ sen hon föddes (nä, så klart inte när hon var pytteliten, då var det ju som det var) men ännu verkar det inte vara på gång. Hon vaknar fortfarande allt mellan 2-5 ggr/natt och man måste upp och stoppa in nappen eller bara klappa om henne lite. Själv tror jag inte hon är medveten om att hon vaknar, och hon vill ändå upp vid 5-6 på morgonen. Vi är så trötta nu!! Vi flyttade igår så nu har hon eget rum och det innebär ju också att man måste gå en bit där på natten. Hade ett vagt hopp om att det egna rummet skulle göra att hon sov hela natten, men icke. Nu har det iofs bara gått en natt så man ska väl inte ge upp. Men just nu känns det som att detta kommer fortsätta tills ungen är 15. Och att a l l a andra barn sover nätterna igenom utan ett knyst sedan de var typ tre månader. Suck!
    Jonah sover oftast hela nätter, men han kan vakna ett par gånger och jag får gå dit och stoppa in tutten.. Men han äter inte. Och nu vaknar han många gånger per natt när han har massa tänder på gång..
  • Saarraa

    Jonah ska börja dagis 10 augusti, så det är inte så länge kvar nu.. Är riktigt spännande tycker jag!

  • Saarraa
    SysterBus skrev 2009-07-14 22:17:30 följande:
    Jag kommer ihåg dig Hur är det med er? Här är det bara bra. Tycker att det mesta är roligt med Tove nu, det händer så otroligt mycket! En allmän fråga: Är era små "trotsiga"? Tove har fått ett väldigt temprament! Hon blir vansinnig för minsta lilla grej, skriker högt och slänger sig på golvet... Inte så kul när man står i mataffären tex...
    Jonah är väääldigt trotsig och grinig just nu.. Läste att riktiga trotsen kommer när dom är runt 2 år, men det finns något som kallas "förtrotsen" och den kommer när barnen är runt 1 ½.. så jag är rätt säker på att Jonah kommit in i det lite tidigare.

    Ni minns kanske att jag skrev att Jonah hade 4 tänder på g? Tre av dom har spruckit fram, och nu har han 3 eller 4 TILL som är på gång. Stackars unge (och stackars mammajag!), han är inte rolig alls just nu.

    Men annars är allt fint här i alla fall.. Jonah småspringer omkring nu, så roligt nu när han börjat öka farten och springer :) Ser ut som en lite farbror, haha.
  • Saarraa
    Linsenstinsen skrev 2009-07-15 17:33:51 följande:
    Känns som att du skriver om Emilia just nu! 5 tänder på g nu (upptäckte en till idag) Och hennes humör är inte på topp om man säger så! Det mesta är fel och går något inte som hon vill blir det galna utbrott som kan hålla på ganska så länge. Hur tacklar du detta? Jag försöker avleda eller ignorera utbrotten när hon inte får som hon vill.
    Ja, det är verkligen inte roligt.. Ens eget humör blir ju inte heller på topp, i alla fall inte mitt eftersom jag är ensam dygnet runt, alla dagar i veckan, alla veckor på året. Men jag försöker markera tydligt vad som är rätt och fel, och samtidigt avleda genom att locka med någon leksak eller lek. Jag håller inte på och "fjoskar" mycket, för det tror jag mer "uppmuntrar" beteendet.
  • Saarraa
    Linsenstinsen skrev 2009-07-15 18:10:27 följande:
    Ja jag förstår vad du menar. Jag är ju också ensamstående. Har visserligen varannan helg ledig men iaf. Man blir ju fruktansvärt trött! Jo men så tänker jag med därför jag ignorerar..
    Det tar helt klart på krafterna, men man får se till att njuta ordentligt på kvällarna när barnen sover och samla kraft då inför morgondagen :)

    Jonah går hela tiden och rotar i kylskåpet och plockar ut mat, och när jag tar ifrån han grejerna så blir han hysterisk och riktigt spänner hela kroppen för att han blir arg. Ibland måste jag hålla mig för skratt, han är så söt haha.
  • Saarraa
    Linsenstinsen skrev 2009-07-16 22:51:48 följande:
    Hahaha! Emilia gör likadant spänner hela kroppen och hon slänger sig bakåt så jag måste vara på min vakt..Hehe. hur e det annars? Ska Jonah börja på dagis snart?
    Slänger sig bakåt har inte Jonah börjat med än, bara om jag tar upp han och ska lyfta bort han.. :P

    Jodå annars är det väl sisådär just nu, dyngförkyld och har migrän på det idag.. Det är sånna här dagar man önskar att man var två, men men, det går ju ändå :) Jonah ska börja dagis 10 augusti, så det börjar närma sig.. Riktigt spännande måste jag säga :) Emilia då?
  • Saarraa

    Jobbigt det där med mensen Thowe och Hedi.. Men jag håller tummarna för att ni snart får se ett plus på stickan :)

  • Saarraa

    Fan vilken natt.. Jonah fick krupp, och jag fick inte sova förrän sex-halv sju imorse och fick då sova i fyra timmar. Vi behövde aldrig åka in, det räckte med hans kruppmedicin (flytande, mollipect), men det blev aldrig riktigt bra så inte förrän halv sex-sex imorse somnade han. Imorgon ska jag ringa barnmottagningen direkt och KRÄVA att få en inhalator!

    ni kan läsa mer om natten i min blogg, dolphin.blogg.se

Svar på tråden Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 6