Inlägg från: lindalake |Visa alla inlägg
  • lindalake

    Att bleka håret hemma

    suck, att folk inte vågar bleka sitt hår för att det kan bli fult...de har tydligen aldrig varit tonåring *himla med ögonen*

    Det som ställer till det för dig är att du har färgat håret. Det gör det alltid mycket svårare att bleka håret och det är svårt att inte få tuggummihår.
    En avfärgning är samma sak som blekning fast lite mildare. Du kan ex. göra bleachbaths - man blandar lite balsam med blekningsmedel (vet inte mer ingående då jag inte gjort det själv)
    Sen ska man aldrig bleka håret flera ggr på rad, det måste gå minst en vecka i mellan (helst mer förstås) annars tar andra blekningen oftast inte alls utan bara sliter på håret.
    Jag använder mood ultrablond och har alltid håret i en plasthuva eller invirat med plastfolie för att blekningsmedlet inte ska torka under verkningstiden (för då slutar det ta). Man ska heller inte överskrida verkningstiden för det sliter bara på håret. obs, blir det onormalt varmt så ta av plasten (blir dock alltid lite varmt)

    Det kan ta många blekningar innan håret är ljust (jag satsar alltid på vitt) och för att dämpa gula toner i håret kan man lägga i en askblondering, eller använda silvershampo/toning (blått/lila pigment).
    För att få just den hårfärgen du vill ha med massa slingor är det nog frisören som gäller, men grundarbetet kan man göra själv.

    och viktigt, ta hand om håret under tiden. inte kamma när det är blött, använda inpackningar, inte föna eller styla håret då det sliter.
    Men nog kan man se ut "som den" efteråt, håret blir så jäkla urtorkat så det bästa är att köra på balsammetoden för att det inte ska burra sig.

    lite tips från en som blekt håret många gånger och lärt från misstag, även från svartfärgat (då gick håret av, tur det var kort).

Svar på tråden Att bleka håret hemma