• Ord blind

    Varför uppkom seden att täcka sin kropp?

    Alla större religiösa samfund förespråkar full mundering mig veterligen. Tror att det beror på den inbyggda lusten att ha sex. Människan och chimpansen har sex för att vi tycker det är skönt, det är ett sätt för de religösa samfunden att styra sexualliteten.

  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 15:18:36 följande:
    fast dessa klädkoder och styrinstrument handlar ju nästan alltid om KVINNAN....Ord blind skrev 2009-06-29 15:15:18 följande:
    Japp, det tror jag har med det ummAmira pratar om, den kvinnliga skönheten, oavsett religion, så är det kvinnan som anses vara den "vackra", förföreskan. Vi hade ju huvudbonad för att täcka håret här med i Norden. Det är vi som lurar männen i fördärvet. Männen kan inte styra sin sexuallitet och det får kvinnorna lida för. Kvinnor får ju skylla sig själva för att de blir våldtagna, de hade ju utmanande kläder på sig, alltså deras fel. Karlar vill stoppa snoppen i allt som är vackert, alltså får inte kvinnan vara just det, vacker, för då kan de inte kontrollera sig. När man tittar på chimpanser så är det hanarna som går upp till honorna och sätter på dom bakifrån. :)
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:36:40 följande:


    En muslimsk man är alltså på samma intellektuella nivå som en shimpans, är det så du menar?
    Är det mig du åsyftar? Mitt inlägg alltså...

    Nej alla män då de flesta större religioner förespråkar "anständig" klädsel.

    Sedan vill jag påpeka att jag inte anser att män är okontrollerbara schimpanser, utan mer än reflektion över frågan som diskuteras här, varifrån seden kommer.
  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 15:43:09 följande:
    Ja det resonemanget känner jag igen och "förstår" men det var exakt det jag började ifrågasätta igår när jag såg hur handikappade dessa kvinnor var. Då började jag istället fundera på om syftet egentligen inte var att de skulle "dölja sin skönhet" utan om syftet istället var att kväsa kvinnans egen lust och frihet. På samma sätt som vid könsstympning eller kyskhetsbälte.Ord blind skrev 2009-06-29 15:34:24 följande:
    "Jag förstår var du kommer ifrån", min poäng är bara att det var så i många kulturer förut. Bland muslimerna finns den kvar, seden alltså... Jag tror den är djupt rotad, att det kommer ta tid innan den försvinner. Däremot tror jag inte det är männen som styr det, utan kvinnorna själva.
  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 15:45:38 följande:
    Så trist när folk missförstår med flit. För det första så pratade vederbörande om att dessa klädkoder finns i alla religioner och att kontentan är att man betraktar MÄN som oförmögna att styra sin egen sexualitet om de blir frestade. Som man skulle jag känna mig kränkt av att betraktas på det viset, på samma sätt som en massa män kände sig kränkta när den där ROKS människan sa att alla män är djur.Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:36:40 följande:
    Skönt att du förstod vad jag menade :)
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:49:13 följande:


    Du jag BEGRIPER inte hur shimpanser har med saken att göra. Har läst ordblinds inlägg 4 gånger men det går inte in. Kvinnor är vackra och män kan därmed inte kontrollera sina lustar för de vill stoppa sina snoppar i allt som är fint. Ungefär som aporna alltså, som sätter på sina honor bakifrån. Okeej... Så huruvuda jag missuppfattar med "flit" eller ej kan du ta och fundera över för dig själv.
    Vi är djur. Precis som bland annat apor. Schimpanser har man kommit fram till har sex för att det är skönt. De tränar till och med på de äldre för att bli skickligare. Människan har också sex för att det är skönt. Människan kan inte alltid styra sin sexualitet precis som schimpanserna. Vi drivs och styrs av vår sexualitet för att vi ska föröka oss. Det är en så kallad djurisk instinkt. Hur vi än faörsöker kontrollera oss så lyckas vi inte alltid, därför är många otrogna till exempel. Där av min liknelse med dessa djur.
  • Ord blind
    lokisse skrev 2009-06-29 15:52:50 följande:
    det är för att mäniskan och chimpanserna är dom enda (vad man vet) som har sex för att det är skönt inte enbart av fortplantnings syfte.. dom flästa religioner vill inte att det ska vara sa utan man ska bara ha sex för att fa barn... därav restriktionerna inom klädseln och där kom chipansen in i bilden (och det var bakifran)
    :)
  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 15:51:49 följande:
    Det tror jag också...idag...återigen på samma sätt som vid kvinnlig könsstympning som extremt exempel, det var därför jag i TS pratar om när det UPPKOM, för där är jag övertygad om att det var ett gäng herrar iblandade Ord blind skrev 2009-06-29 15:48:52 följande:
    Det har i långa tider tyvärr varit styrt av män... Säkert översexualliserade sådana. Titta på grekerna och de gamla romarna. De männen satte ju även på varandra. Det finaste var ju gamla män med fina atletiska (hårlösa) pojkar. Makt+sex=våldtäkt. Män som inte kunde kontrollera sig. Piskade sig själva för att renas från "synd" och sina snuskiga tankar. Det var kvinnans fel.
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:36:40 följande:


    En muslimsk man är alltså på samma intellektuella nivå som en shimpans, är det så du menar?
    Den tolkningen får du för övrigt stå för själv...

    Vill för övrigt påpeka att det inte är så jag menar om någon annan får för sig att dra rasistiska slutsatser av mitt inlägg.
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:05:30 följande:


    Ska du ha en seriös diskussion eller en pajkastnings tävling? Jag vet vilken jag är intresserad av iallafall. Återkommer när det börjar bli lite mer seriöst här.
    Att hävda att jag är rasist tycker jag inte var särskilt kreativt av dig. Rätt lågt faktiskt. Undrar vem det är som inte är seriös.
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:12:52 följande:


    Ord blind skrev 2009-06-29 16:11:07 följande:
    När har jag ens använt det ordet? Nu är det nog jag som är paff...
    Att dra en parallell mellan muslimska män och schimpanser, när jag inte ens använt ordet muslim. Att likna muslimska män med schimpanser är rasistiskt.
  • Ord blind
    k girl skrev 2009-06-29 16:17:58 följande:
    Den institutionaliserade pederasti som brukades av hellenisterna var ingenting som förekom i romarriket. Kvinnorna hade en högre ställning i Rom än vad de hade i Grekland, där de hade praktiskt taget samma status som slavar. Den grekiska pederastin hade heller ingenting med kvinnor att göra, eller "synd", eller att det var "kvinnans fel". Varifrån har du fått det? Tvärtemot var man-och-pojke-relation det finaste förhållande man kunde ha, det upphöjdes och var i vissa delar av det hellenistiska riket obligatoriskt. Det handlade inte om män som inte kunde "kontrollera" sig; pederasti/homoeroticism var till exempel en del av den apolloniska kultur där självkontroll var inte bara en dygd, utan centralt för trosutövningen.
    Jag är definitivt inte lika påläst som du är i det ämnet! Det är den uppfattningen jag har fått när jag läst lite historia och nu försöker väva samman de olika tidsepokerna tillsammans med de olika befolkningsgrupperna i Europa. Inte att det på de gamla grekernas och romarnas tid var så, utan en utvecklig. Parallellen var makten, kristendomen och munkarnas "rening" från synd. Som en röd tråd om du förstår vad jag menar.
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:28:47 följande:


    Ord blind skrev 2009-06-29 16:17:27 följande:
    Nej, men ummAmira som du talade om i ditt inlägg pratar om muslimska män och det kändes som att det var där nånstans jag fick det intrycket. Sen behöver man ju inte vara överkänslig, då slipper man oftast sånt här tjafs
    Jag åsyftade precis som jag skrev i inlägget om den kvinnliga skönheten.

    Jag är inte överkänslig, ditt inlägg var spydigt och det var på gränsen mot förtal.
  • Ord blind

    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:39:44 följande:


    Ord blind skrev 2009-06-29 16:37:58 följande:
    Förtal? Att jag trodde du jämförde muslimska män med shimpanser? Okej. Det var en livlig fantasi, men helt okej. Jag kan iallafall erkänna när jag missförstått något, kanske du skulle göra detsamma?
    Vad är det jag har missförstått?
  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 16:50:36 följande:
    Tänk om man skulle få veta på vilket sätt man är löjlig....*drömmer*
    Eller vad jag missförstått, eller förstår du vad jag inte fattar? *undrar som tusan*
  • Ord blind
    Queen70 skrev 2009-06-29 17:02:12 följande:
    Och ingen verkar ifrågasätta varför vi VILL eller VÄLJER att ha 2 dm klackar och kort kol, eller heltcäkande slöja...vi bara gör som man "alltid har gjort" Kvinnor med slöja säger att det handlar om att visa respekt för sig själv och vara dygdig, kvinnor med kortkort och högklackat säger att de gillar att ha på sig det och utnyttja sin frihet utan att behöva betraktas som slampor och att det handlar om frihet...Själv tycker jag det är olika sidor av samma mynt...Marina 99 01 skrev 2009-06-29 16:56:36 följande:
    Jag är enig med dig där! Kvinnan är och förblir ett offer om vi inte själva väljer. Samtidigt så är det ju faktiskt inte för männen man klär upp sig, rakar benen o.s.v. då de flesta män faktiskt inte bryr sig om vad deras kvinna har på sig, eller om det är hår under armarna, de vill ha sex ändå, utan det är för andra kvinnor och för att man inte ska bli utdömd ur gemenskapen. :)
  • Ord blind

    Marina 99 01 skrev 2009-06-29 17:03:26 följande:


    det är inte sant, många fler djur än så har sex för att det är skönt, t.ex delfiner
    Intressant. Den dokumentären jag så, dock för länge sedan hävdade det, huruvida det förhåller sig så eller inte tänker jag inte debattera om, men det är ju inte på något sätt omöjligt att man kommit fram till att det är fler nu.
  • Ord blind
    lokisse skrev 2009-06-29 17:18:42 följande:
    "En ny bok: Så gör djur. Det är inte bara människan som har allt slags sex bara för njutnings skull."
     
    Bruce Bagemihl:Biological Exuberance. Animal Homosexuality and Natural Diversity (St. Martin´s Press, New York)
    Intressant!! :)
Svar på tråden Varför uppkom seden att täcka sin kropp?