• ummAmira

    Varför uppkom seden att täcka sin kropp?

    Antingen döljer man sin skönhet och sina tillgångar för utomstående eller så gör man det inte.Man kan inte leva efter en religion efter vad en annan människa talar om för dig att göra.Vi muslimer tror på att Koranen är Guds ord,därför väljer många muslimer att täcka sin krop även om det är varmt.Sen att man väljer polo en stekhet dag var ju rätt korkat kanske för det kan jag tänka mig är varmt eller så är det inte det,vad vet jag/du??Men när det är sån här värme ute så har jag på mig lång kjol och en tunn skjorta som skyddar mot hettan och som svalkar mellan benen om man säger så:) Sen går många i abaya vilket är jätteskönt i sån här värme då man kan ha bh och trosa under bara,sen kan man gå och små le när tjejer i minishorts och linne droppar svett.Många vet ju inte att det är svalare med en tunn tröja än ett litet linne där solen kan bränna mitt på huden..

  • ummAmira
    Queen70 skrev 2009-06-29 15:20:17 följande:
    Uppenbarligen råder det delade meningar om vad muslimer ska bära eller inte bära....Vad är en abaya
    Nej vem anser att någon ska bära polo..man ska ha täckande kläder för att dölja skönheten och skönheten är olika för alla,vissa har sjalen över brösten andra har den tajt instoppad,vissa har tunika andra har en tajt skjorta..det är hur kvinnan känner att hon vill göra.Tycker hon att det är så Allah menade med anständig så har hon rätt,inget tvång ska förekomma.

    En abaya är en lång svart klänning ej genomskinlig.
  • ummAmira

    Ord blind skrev 2009-06-29 15:34:24 följande:


    Japp, det tror jag har med det ummAmira pratar om, den kvinnliga skönheten, oavsett religion, så är det kvinnan som anses vara den "vackra", förföreskan. Vi hade ju huvudbonad för att täcka håret här med i Norden. Det är vi som lurar männen i fördärvet. Männen kan inte styra sin sexuallitet och det får kvinnorna lida för. Kvinnor får ju skylla sig själva för att de blir våldtagna, de hade ju utmanande kläder på sig, alltså deras fel. Karlar vill stoppa snoppen i allt som är vackert, alltså får inte kvinnan vara just det, vacker, för då kan de inte kontrollera sig. När man tittar på chimpanser så är det hanarna som går upp till honorna och sätter på dom bakifrån. :)
    Sorry men du pratar utifrån kristendomen nu..Islam säger att Adam har exakt samma skuld som Eva till den synden och att inget barn kan ärva hennes synd.Medans kristendomen måste rena alla nyfödda barn genom dop..sad sad sad..
  • ummAmira

    Mamma 2b skrev 2009-06-30 10:47:27 följande:


    Äh det är lite för komplicerat för en del det här med religion och att prata om religiösa företeelser. Bara att inse.Det är ju bara att läsa i tråden. Spelar ingen roll hur man skriver, vad man skriver eller vem som skriver. Det är kalla handen, för de som inte vill ta till sig kunskap kommer inte göra det oavsett. Men jag uppskattar iallafall alla försök som görs
    Ja tydligen verkar alla svar som skrivs som förklaringar inte duga..men varför bryr vi oss,vi borde ju vara vana vid det nu eller hur;)?
  • ummAmira

    Mamma 2b skrev 2009-06-30 11:25:22 följande:


    Mmm.. jag har iallafall lärt mig att jag inte får missförstå luddiga inlägg för då betyder det att jag kallat hela tråden rasistisk. Hummm..?
    ähh jag tycker inte man är rasistisk förrens man hatar en hel folkgrupp och sånna ts finns det gott om,så om du eller jag skulle ha uttryckt oss lite klumpigt är det ingenting mot vad fl egentligen accepterar, dvs finns det gott om trådar som borde läggas ner..och så länge andra får uttrycka sig som dom vill tänker jag också göra det;)
Svar på tråden Varför uppkom seden att täcka sin kropp?