Inlägg från: Fru Stjärnfall |Visa alla inlägg
  • Fru Stjärnfall

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Kaka: Vad kul med en liten tand! Har ingen aning om hur man sköter den, men som Fiji sa, lite barntandkräm på så kanske det inte gör något om det sväljs ner med vatten? :)

    Vide äter 1 dl gröt och gärna en liten burk fruktpuré (men det får han inte alltid, vi vill att han ska äta färsk frukt men de där fruktpuréerna är visst farligt goda). När han äter lagad mat (1-2 ggr per dag) får han tills han är mätt. Jag tyckte det var jättesvårt att veta vad en portion var i början men nu har jag märkt att vissa dagar äter han mycket mer än andra, så jag antar att det bara är att lita på barnet.

    Vi gör egen mat och har mixat t.e.x pasta med fisk, och när jag mixade pastan blev den alldeles kompakt så jag tror att han får i sig mer mat än det ser ut på tallriken.

    De senaste dagarna har det varit svårt att få honom att äta, det är ju så varmt! Men på kvällarna har han "tagit igen".

    Idag kom Vide på ett nytt trick att ta sig framåt, han ligger på rygg och tar spjärn med fötterna mot golvet och sparkar ifrån. Fiffigt, men han ser ju inte alls hur han kör! :)

  • Fru Stjärnfall

    Glenda Glad: Vide som en liten fågelholk åt det mesta :) Det finns en bra sida på nätet: lagabarnmat.se
    Vi kokar kyckling och grönsaker (broccoli, morot t.ex.) i kokosmjölk med curry. Sedan mixar vi nudlar och blandar ihop. Vi har också gjort vit fisk i krossad tomat med oregano och lite creme fraiche och mixat ihop med pasta. Vit fisk med dill och citron och potatis gick också hem.

    I början var det svårt att få till bra konstistens men nu har vi fått in snitsen, med andelen vätska.

    Tack för tipset, ska prova rivet päron med fruktsaft. Är det en speciell saft för bebisar som är osockrad?

    Har ni testat majskrokarna? De är rätt bra när man vill sitta vid bordet allihopa men vill hinna äta själv. Vide gillar att sitta och plocka med och suga på en krok.

    Jobbigt att han har ett så starkt "tutt-behov", förstår att du inte vill neka honom bröstet då.  

    Linda Bell: Jag tror helt klart det är lättare att vänja henne vid eget rum nu, som du säger, det är nog svårare för ER att vänja er :) Det viktiga är ju att finnas där när bebisen ropar och eftersom det är så nära så tar det ju inte många sekunder att nå fram.

  • Fru Stjärnfall

    Kråkan krax: Vet inte om det blir billigare men nog tror jag det. Om de äter två stora burkar mat per dag + två fruktpuréer så är det cirka 40 kronor per dag, nog tror jag man får mer mat för de pengarna om man gör egen?  Fast jag har också tänkt tanken, det är ju en del jobb med att göra egen mat och frågan är om det är värt det rent tidsmässigt?

    Vi gör maten själva men köper fruktpuréer. Vide gillar dem bättre än färsk frukt. Men vi får se sen om vi orkar fortsätta när jag börjar jobba, nu är vi ju hemma båda två och då finns det ju massor med mer tid.

    Jag tycker definitivt inte att man ska skämmas för att man ger köpt burkmat!

    Ha en trevlig semester! :)

  • Fru Stjärnfall

    Vad roligt att läsa om alla framsteg!

    Vide blir 7 månader om 4 dagar och ålar runt i lägenheten som en liten blixt, han verkar inte ha några större planer på att krypa. Ibland när han ligger i sängen kör han dock ner huvudet i madrassen och lyfter upp hela kroppen.

    I går vinkade han för första gången och i dag när vi var på Skansen klappade han händerna flera gånger! Så duktig så hjärtat smälter.

    Han sover fortfarande bra, 11 timmar utan uppvak.

  • Fru Stjärnfall

    Hej! Nu var det ett tag sen någon skrev här så jag försöker ge lite liv i tråden! :)

    Vi har varit på 8-månaderskontroll i veckan och Vide väger 8565 gram och är 69.5 cm nu. Han ålar för fullt och ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka. En liten tand är på väg upp och han har förstått var lampan är. Det är ju så häftigt vad mycket de förstår.

    Det är också mycket pruttljud och dää dää från den lilla munnen.

    Om en månad börjar jag jobba lite smått och den 1 oktober går jag tillbaka på heltid. Då tar min fru över och är hemma till sommaren, sedan är jag hemma juni, juli och augusti nästa år och sen är tanken att Vide börjar förskolan.

    Ha en fortsatt bra sensommar :)

  • Fru Stjärnfall

    Kråkan: :D Kul att Hubbe och Vide verkar ha samma intressen just nu! Vides huvudomfång är 44 cm. Men han ser ut att ha rätt stort huvud i jämförelse med hans kompisar. Det kanske är de som har små huvuden ;) 

     
    Fiji: 10 uppvak! {#lang_emotions_surprised} Är du inte helt slut? Skönt att ni börjar få ordning på det.

    Glenda Glad: Ah, jag känner igen det där, sladdar är just nu favoritleksaken och så länge man tittar så är det ok, men de är ju så otroligt snabba. Jag vände ryggen till bara en liten stund och när jag tittade igen hade han sladden virad flera varv runt halsen! Så läskigt!

    Vide hade en period då han vaknade klockan 3 varje morgon och verkade vrålhungrig, välling var det enda som fick honom att somna om. Läste då att om bebisen plötsligt börjar vakna på nätterna kan man prova att få dem att sova en halvtimme tidigare på kvällen. Jag trodde inte att det skulle funka men testade att söva honom 19.30 istället för 20.00 och faktum är att han sovit hela nätterna igenom efter det.
    Kanske kan vara värt ett försök om det fortsätter?

    Hur sover era på dagarna? Vide sover 19.30-06.30, 08-09, 12-13 och 15.30-16.30.
    Middagssovningarna försöker vi styra lite för att det ska bli rutin så småningom. Hade gärna sett att han sov lite längre pass. Ibland blir det bara en halvtimme vid 12-tiden.

  • Fru Stjärnfall

    Glenda: Vide har storlek 74, ibland har han 68 på bodies men byxorna i den storleken börjar han definitivt växa ur!

    Har era kids kommit in i separationsfasen? Vi kan inte lämna Vide ens för att göra välling eller liknande utan att han börjar gallskrika så det är mycket kånkande och bärande just nu. Två gånger har det hänt att jag gullat med en annan bebis och då har han blivit helt förkrossad :(

  • Fru Stjärnfall

    Focy: Stort grattis! Vad kul!

    Vi är ju två tjejer så det blir ju inga spontangraviditeter för oss {#lang_emotions_wink}
    Tidigare var reglerna att man bara fick göra "ett barn per par" men nu har det ändrats så vi får göra syskon om vi betalar för oss. Jag tror det kostar 25 000 per ivf och 7000 per insemination. Dessvärre får vi bara göra biologiska halvsyskon och det kan bli dyrt eftersom de bara fick ut ett ägg per äggplock som gick att använda. Vi har inte börjat planera riktigt för syskon men det kan hända att vi åker till Danmark och inseminerar min fru om reglerna inte ändras så att hon kan bli inseminerad här i Sverige med samma donator som Vide har.

    Hur som helst ligger det på framtiden. Vi har inte bråttom och min fru har 1½ år kvar sv sina studier efter föräldraledigheten och vi vill helst att hon har ett jobb osv när det är dags för nästa.

    Vide har börjat resa sig upp nu. Han tar sig inte från liggande till sittande men när han ligger på mage kan han dra sig upp till stående. Livsfarligt tycker jag för han är inte alls stadig utan står och svajar.

    Igår när vi var och träffade några andra bebisar blev Vide helt förstörd när någon hojtade till. Han gallskrek med panik. Det verkar som att han plötsligt är väldigt ljudkänslig. På bvc sa de att han kanske fått vatten bakom trumhinnan så nu har vi fått en läkartid i morgon. Jag var öronbarn och hade haft 25 öroninflammationer innan jag fyllt 2 år så jag hoppas verkligen inte han ärvt det av mig.

  • Fru Stjärnfall

    kråkan krax:
    Stackars Hubbe som redan haft tre öroninflammationer, det gör ju så ont. Har han fått feber när han haft det? Blir han ledsen för främmande ljud? Undra om det gör ont i öronen eller om de bara blir rädda...

    Mina öroninflammationer verkar inte ha påverkat mig alls. Vi träffade min pappa i helgen som berättade att jag säkert åt en kur i månaden mina första år. Men jag är inte allergisk eller har nedsatt hörsel. Jag fick även rör inopererade ett flertal gånger. Sen när jag blev lite äldre, runt 10 år började jag få halsfluss hela tiden istället. Jag vet inte om det hänger ihop att öronbarn senare får halsfluss lätt... hoppas inte!

  • Fru Stjärnfall

    Vreni: Välkommen tillbaka! Berätta gärna om vad som hänt sen sist.

    Kram.

    Vide har blivit sjuk, han har feber och snuva och hostar och nyser, stackarn.
    Och stackars oss allihop som inte får sova. Nätterna är jättejobbiga, han gråter mycket och vi vet inte vad vi ska göra, om han svettas eller fryser eller hur vi ska hjälpa honom. Gör ont i hjärtat :(

    På dagarna fungerar allt ganska bra, han vill ha mycket sällskap men är pigg och leker.

  • Fru Stjärnfall

    LindaBell: Vide är också ett kräkbarn, vi trodde det skulle bli bättre när han började med fast föda men icke. Nu när han börjar äta lite större bitar och sätter lite i halsen så att han börjar hosta kommer allt han har i magen upp. Det ser så himla otäckt ut, som tur är har det bara hänt hemma.

    På bvc verkar det som att de kollar upp det om det inte gått över vid ett års ålder.

  • Fru Stjärnfall

    LindaBell: Hur mycket/ofta han kräks är olika, ibland kan vi ha en riktigt bra dag då han kräks bara litegrann (1 msk kanske?) två gånger på hela dagen. Men ibland kommer det upp kanske 10 gånger per dag. När jag ammade var det inte så farligt eftersom det inte luktade något men nu stinker det ju verkligen. Insåg idag att vi måste försöka tvätta klädseln till vagnen. Vide kan också kräkas flera timmar efter att han ätit. Ungefär fem gånger har han kräkts upp (vad vi tror i allafall) hela magsäcksinnehållet, då har det varit extrema mängder.

    Visst är det jobbigt!

  • Fru Stjärnfall

    Vi tänker inte så mycket på syskon just nu, vi har fullt upp med Vide! Men det är klart...en dag vill vi säkert det. Jag har en syster som är 5 år äldre och en bror som är 9 år yngre så jag är inte orolig om syskonen inte skulle komma tätt. Vi är 29 båda två också så vi har ju lite tid.

    Förresten så slog Vide sig rätt illa idag, han ställer sig upp hela tiden nu och föll mot hyllplanet och slog i munnen. Det började blödda rätt rejält och han fick ett jack från ena framtanden i överkäken och cirka två centimeter ut i tandköttet. Det måste ha gjort hemskt ont för han grät och skrek som han aldrig gjort förut. Tyckte så synd om honom och jag blev helt svimfärdig själv.

    Har era små varit med om någon "olycka" ännu? Hoppas inte!

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3