• Maria123

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Här kommer nya tråden!
    Vi som hängt här innan är:

    FÖDDA:
    081108 EmmySvensson TWINS-pojkar (BF 13/12)
    081127 Fiji: pojke (BF 17/12)
    081128 Focy: Flicka (BF 30/11)
    081202 Kråkan Krax: Pojke (BF 2/12)
    081205 Glenda Glad: Pojke (BF 18/12)
    081206 Anneque: Flicka (BF 1/12)
    081208 Väntan77: Flicka (BF1/12)
    081210 LindaBell: Flicka (BF 5/12)
    081212 Kaka: Flicka (BF 19/12)
    081212 Vreni: Flicka (BF 11/12)
    081214 Earth Angel: Flicka (BF 10/12)
    081216 underbara jag: pojke (BF 5/12)
    081218 Projekt Agda: pojke (BF 18/12)
    081223 Kransen: Pojke (BF 23/12)
    081224 VeraVera: Flicka (Bf 24/12)
    081227 dallas : Flicka (BF 2/1-09)
    081229 Maria123: Flicka (BF 26/12)
    081230 Fru Stjärnfall: Pojke (BF 081225)

    Den tidigare tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42882474.html

  • Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3
  • Maria123

    Var på läkarkontroll på BVC idag och allt var som det skulle, skönt. Nu när lilla loppan är precis "fyllda" sex månader väger hon 8670 g och är 67,4 lång. Stor tjej!

  • Glenda Glad

    Jag har hittat hit!

    Jag tycker att det låter kul att en del av era barn har börjat forma mer "ord" typ mamamam och papapapa.
    Min pojke verkar mest träna att tjuta högst eller att väsa

  • Vreni

    Halloj! Har hittat hit. Vi var på BVC idag och Lilly väger 7730 gr och är 67 cm. Sedan vaccinerades hon oxå och har sovit nästan hela dagen.

  • Focy

    Bra med ny tråd Maria123! Härligt med en kramgo bebis!

    Tror Elina åkt på tredagarsfeber!!! Har 40 grader feber annars mår hon bra, äter och leker som vanligt.
    Vi har sänkt hennes säng för några dagar sen och det var tur för i dag så reste hon sig nästan upp

    I dag var jag och sprtutade kortison i min handled och ska ha handledsskydd i en vecka så nu hoppas jag att det ska bli bra. Idag har vi haft lite svalare här uppe i norr, lite skönt faktiskt..älskar värme men det har varti sååå varmt och E har sovit dåligt ätit dåligt så det är bra med lite svalare.

  • Kaka

    Hej och tack för ny tråd. Sänder en hälsning från båten. Allt funkar fint och lilla M verkas stortrivas. Smakisarna verkar äntligen funka lite bättre. Nu går det ner någon msk och har jag lit bär/frukt puré på gröten så smaskar hon i sig någon msk av det med men det är lååångt till några "riktiga" portioner. Ni som har barn som äter ordentligt hur mycket räknar man med att ett mål är?

    Lilla M har ju fått en tand och idag slog det mig att den skall man väl borsta? Hur gör man då? ....jag menar det går ju inte att få en 6 månaders att skölja bort tandkrämen....för man använder väl tanskräm? Vet att BVC gruppen har tandinfo i augusti men det känns liiite sent att vänta tills dess med borstningen (det är nackdelen med att vara i en grupp med barn som är 1-2 månader yngre )

  • Resande
    Kaka en portion för Noah är ca en stor matburk eller 1-1,5 dl gröt. Jag brukar fylla en sån där liten färgglad platsskål från IKEA så äter han tills han är mätt. Vissa dagar blir det bara halva den mängden och andra dagar mer. Noah har börjat rata havregrynsgröt men gillar risgröten med olika fruktsmaker.  Jag har för mig att man ska börja borsta tänderna direkt men inte behöver så mycket tandkräm. Möjligtvis kan man ta på en minimal klick barntandkräm som inte ska vara farlig att svälja. Jag har inte varit på info hos tankdläkaren än så jag har inte en aning om vad som rekommenderas...
  • Fru Stjärnfall

    Kaka: Vad kul med en liten tand! Har ingen aning om hur man sköter den, men som Fiji sa, lite barntandkräm på så kanske det inte gör något om det sväljs ner med vatten? :)

    Vide äter 1 dl gröt och gärna en liten burk fruktpuré (men det får han inte alltid, vi vill att han ska äta färsk frukt men de där fruktpuréerna är visst farligt goda). När han äter lagad mat (1-2 ggr per dag) får han tills han är mätt. Jag tyckte det var jättesvårt att veta vad en portion var i början men nu har jag märkt att vissa dagar äter han mycket mer än andra, så jag antar att det bara är att lita på barnet.

    Vi gör egen mat och har mixat t.e.x pasta med fisk, och när jag mixade pastan blev den alldeles kompakt så jag tror att han får i sig mer mat än det ser ut på tallriken.

    De senaste dagarna har det varit svårt att få honom att äta, det är ju så varmt! Men på kvällarna har han "tagit igen".

    Idag kom Vide på ett nytt trick att ta sig framåt, han ligger på rygg och tar spjärn med fötterna mot golvet och sparkar ifrån. Fiffigt, men han ser ju inte alls hur han kör! :)

  • Anneque

    Även jag har hittat hit!! Bra att ni tänker på att förnya tråden när det är dax!!

    Det är ok att använda lite tandkräm när man borstar deras första tänder. När vi fick vår första tjej, sa tandläkaren att man kunde ta ca lika mycket som deras lillfingernagel, och det gör inget om de sväljer. Finns speciella tandborstar som är väldigt mjuka, som är till de minsta barnen.
    Ellen har inte fått någon tand ännu, men hon tuggar och gnager på allt hon kommer åt.
    Vi var hos ortopeden med Ellen i torsdags, och hennes höfter såg bra ut, men vi ska tillbaka om tre månader igen. Läkaren kunde se på röntgen att hennes ena höftkula var mindre än den andra, så dom vill ha lite extra koll på henne, så det inte blir problem när hon ska börja gå. Jag känner mig rätt lugn, eftersom hon lärt sig sitta utan att vara störd, eller ha ont av att höften är lite sned, så jag tror att det är nåt som kommer att rätta till sig.

  • Glenda Glad

    Kaka: P äter lagad mat på lunchen. Då äter han 1/2 - 1 stor burk köpemat. Han tycker fortfarande inte så mycket om min egenlagade mat, men ibland går den ner. Jag försöker hitta goda recept på nätet eller i min bok, men det är sällan att det faller lille herrn på läppen. Jag undrar vad de stoppar i de där burkarna som gör dem såååå goda?
    Det fungerar bra med egen fruktpuré däremot. Det han gillar absolut bäst är rivet päron med passionsfruktssaft. Mums!

    Fru Stjärnfall: Jag tar gärna emot lite heta tips om matlagning. Vad lagar du som Vide gillar bäst?

    P har blivit så duktig på att stå på allla fyra nu. Han står och gångar fram och tillbaka och blir frustrerad av att inte komma framåt. Det ligger inte långt borta nu till de första krypstegen (hmmm, jag undrar om det heter så?)
    Tänderna ser vi dock inte röken av. Han tuggar och dregglar mycket, men inga tänder alls.
    Sovproblemen vi hade har blivit lite bättre. Nu vaknar han inte lika ofta, men han vill gärna återinföra nattamningen. Typiskt när jag håller på att sluta amma. Jag var nere på morgon och kvällsamning, men han har ett enormt tuttbehov när han vaknar vid 4-5tiden och han vill inte ha napp. Han suger på mina armarn, min hals och sin arm istället. Dessutom känns han faktiskt hungrig ibland. Vet inte vad jag ska tro, så han får amma lite då. Det kommer inte så mycket nu i brösten tror jag.

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3