Inlägg från: Kransen |Visa alla inlägg
  • Kransen

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Erik äter lite gröt på fm, annars orkar han inte lunchen. Till lunch blir det 1 liten brk mat eller 5-6 kuber mat och fruktpuré. Sen äter han en stor portion gröt vid fyra- fem på em. Annars är det välling och frukt han äter.

    Konstigt med min mjölk, jag har haft lite kvar på ena bröstet sen jag slutade amma för 2 månader sen. I fredags rann det så det blev blött i sängen från det andra bröstet som varit helt tomt i över 1 månad.

    Erik lyckades vända sig själv i morse i sängen, han gör inte det annars. Han sitter jättebra. Ingen tendens till att krypa alls.

  • Kransen

    Tack för tipset på recept. Har blivit lite lat så det blir mkt färdigköpt nu.
    Majskrokarna är superbra. Bara slutet på de som kan var lite svåra tycker jag.
    Har också funderat på när man ska byta rum, men Eriks sovrum ligger lite långt bort tycker jag. Samtidigt skulle han nog somna om lättare för nu hör jag allt han gör och tittar på honom.Har ju märkt på dagarna när man avvaktar lite när han piper så kan han tröttna och somna istället.

  • Kransen

    I går var jag till BVC med Erik han är nu 6 mån och 3 veckor. Han vägde 8330 g och var 69,5 cm lång, tror inte det stämmer för så lång var han vid 5 månader och han har vuxit ur en del kläder. Var iof en annan sköterska så de kanske drar i han olika mkt.

    På söndag drar vi på vår första semester med Erik, det blir till Öland i 5 dgr, får se vad han gillar att åka bil länge.

  • Kransen

    Nu har vi varit på Öland en vecka och Erik charmade alla, han var såå snäll och sov bättre än hemma. Lite jobbigt med bilresan hem, men det är ju bara att stanna ofta.

    I förrgår fick han sin första tand. Misstänkte att något var på g för han blev så snorig. Den bredvid är också på gång.

    Han vill absolut inte röra sig. Vänder på sig men oftast bara åt ett håll (rygg tilll mage). Däremot älskar han att springa runt i gåstolen och börjar få upp bra tempo i den. Han säger mammam och papppap och lambla (lampa)
    Han kan också vinka men han vet inte riktigt när man ska göra det än.

    Nehä, nu vill han ha uppmärksamhet. Bye bye

  • Kransen

    Hej! Nu är semestern slut så nu är jag hemma mer och kan skriva.

    Erik blir 8 mån på söndag. Han är 72 cm lång och väger 8440g huvudomfång 44,6 tror jag. Han har bara ökat 1 hg sen mitten på juni, så nu är jag tvungen att ge extra fett i maten. Klädstorlek 74/80

    Hans dag ser ut så här:
    Vaknar ca 7
    Äter gröt 8-9
    Sover ca 9 i 1-2½ timme
    Äter mat vid 12
    Sover 13.30 i 1-2½ timme
    Äter nu gröt mitt på em
    Lagad kvällsmat ca 17
    Somnar 19.30 då får han välling innan han somnar.
    Sen brukar han vilja ha välling mellan 3.30-6.30

    Han har ätit dåligt ett tag men det har nog med tänderna att göra han har två i nederkäken.
    Han kan säga mamma, pappa (men vet inte vad det betyder tror jag) mjau. lambla (lampa) Han börjar också vifta med händerna när jag sjunger imse vimse. Han kan definitivt inte krypa, men kutar runt i gåstolen. Han sitter helt själv utan kuddar bakom sig. Vinka är han också duktig på.
    Annars är han mkt social älskar när det är folk omkring oss, inte mammig eller pappig. En mkt glad pojke och jag får ofta kommentarer när jag är ute med honom att han är så glad och söt.
    Våra grannar tycker vi har det oförskämt bra med honom som nästan bara är. Nöjd med läget.
    Oj, det här blev långt. Nu måste jag gå och kolla potatisen så jag inte torrkokar de här också....

  • Kransen

    Grattis Focy! Vad kul. Önskar att det händer här med snart.

    Erik lutar sig också runt ryggstödet för att se framåt när vi går. Han har en Carena vagn som är framåt vänd som vi bara använder i bland och det älskar han.

    Har ni gjort BOELtest än? Vi ska egentligen göra det i morgon, men jag ska träffa narkosläkarn för på tisdag ska jag operera gallan. Vi har fått skjuta på det till den 9/9.

  • Kransen

    På tal om sätta in ägg. Jag pratade med min läkare i förra veckan. Han tyckte inte vi skulle göra det förrän vi försökt ett år ungefär. Han menade på att nu har jag ägglossning vilket jag hade väldigt sällan förut. Annars hade vi tänkt sätta in ägg efter jul tror jag. Nu får vi se om vi väntar lite till. Skulle ju vara lite drygt om man fick ett till barn som föddes runt jul...

    Kråkan Krax: Erik går verkligen inte. Han sitter där han sitter...

  • Kransen

    Halloj! Nu har jag återhämtat mig efter gallstensoperationen. Låg däckad i fyra dagar och gick på morfin. Som tur är kunde min mamma bo här en vecka. Har ju inte kunnat lyfta.

    Erik har blivit supersnorig, vet inte om det är mer tänder eller förkylning.

    I onsdags gjorde Erik BOEL-test, inga problem alls. Vi vägde honom igen, han gick ju bara upp 100 g på två månader gången innan. Nu hade han gått upp 330 g på 2½ vecka och vuxit 2½ cm. Summan av det är 8½ mån, 8770g och 74.5 cm.

    Erik reser sig eller kryper inte heller. Han kan inte ens sätta sig från liggande. BVC sa att vid tio månader brukade de fråga om han kan resa sig mot möbler. Så Fiji. Jag tror inte Noah är så sen,, jag tycker de andra verkar ganska tidiga också.

    Vi har alltid sagt att han är lik mig i ansiktet, så var vi hos farmor i går och hon hade hittat ett kort när Eriks pappa döptes. Det dopkortet och Eriks dopkort hade lika gärna kunnat vara samma unge, helt sjukt likt.

    Jag ska vaccinera mig mot flunsan, får genom jobbet. Har hört att barn under 3 år inte ska vaccinera sig.

  • Kransen

    Grattis Kaka! Vad kul. Vi kämpar vidare, har i alla fall regelbunden mens nu, vilket jag aldrig har haft.

  • Kransen

    För mig har det kommit mjölk länge efter att jag slutatde amma. Men tydligen beror det på att jag har hyperprolaktinemi, som betyder överproduktion av prolaktin. Nu äter jag medicin ett tag igen, gjorde det innan jag blev gravid och då försvann även mjölken.

  • Kransen

    Mors! Kom på en ska, avslutas inte den här tråden om några dagar? Någon som vill starta en ny, sist jag gjorde det vet jag inte vart vi hamnade. När jag skulle maila till alla vart vi var, blev det spam efter några mail och jag blev avstängd 1 dygn eller vad det vart...
    Jag som är lite klantig kanske.

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3