Inlägg från: AnniPanni |Visa alla inlägg
  • AnniPanni

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #7

    Mistoffelees skrev 2009-07-04 06:25:20 följande:
    Wilgot säger inte mycket heller, knappt några ord alls men har förstår mer, och så är han väldigt aktiv han med, springer och klättrar överallt, blir nog bra när han får springa av sig när han börjar på dagis i augusti. Det kanske är så att de utvecklas väldigt olika, de mer motoriska aktiva barnen är senare med talet. Wilgot visar också vad han vill, hämtar matsolen eller pekar på kylskåpet när han vill äta. Hämtar våra skor om han vill gå ut, eller kommer och hämtar mig och visar ytterdörren. Några som har planer för fler knoddar snart?Annaomasse är ju gravid och Pumalota har ju en liten knodd sedan i januari.Skulle gärna vilja ha en till men ägglossningen lysser med sin frånvaro, ammar ju fortfarande Wilgot på kvällen, det är väl det som håller ägglossningen borta. Dagamning och nattamningen slutade jag med i våras.
    Nope här finns inga planer på fler barn, vår triss i tjejer räcker absolut

    Emma har börjat säga en massa ord nu bara sista dagen. Det bara forsar ur henne! Hon säger plötsligt mommo, moffa, dricka, mia (millan), ella (bella), pippi, fot, bil osv.
    Min äldsta tjej gick ju helt stadigt vid 10½ månad och pratade rent vid 18nmånader, alltså tre ordsmeningar men hon var ju extremt tidig med allt Annars tror jag att det stämmer att de mest aktiva o tidigt motoriska barnen pratar lite senare. De utvecklar ju en sak i taget
  • AnniPanni
    Pumpalot skrev 2009-07-05 10:06:53 följande:
    Jag märker inte att det där med motoriken skulle påverka språket. Ossian har alltit varit väldigt fysiskt och motorisk, och han pratar som sagt ganska mycket nu - trots att han har två språk. Han är mycket mer intresserad av att leka med äldre barn än dom i hans egen ålder med, och eftersom han är ganska stor är det väldigt många som tror att han är äldre än vad han är. kan bli ganska jobbigt ibland om han t.ex. tar någons leksaker i parken, då måste jag förklara att han bara är 1,5 och inte 2-2,5 som många trott att han är!Allt är helt enkelt olika, som med allt annat!
    Det där händer Emma med, trots att hon inte pratar speciellt mycket. Hon tycker att äldre barn är roligare, kan ju vara för att hon har äldre syskon, och rätt så bra på att roffa åt sig det mesta.
    I hennes fall ärdet storleken som gör att folk tror att hon är mycket äldre 2,5 brukar de flesta gissa på. Ändå är hon bara ca 88cm lång, 14,5 kilo tung men det kan iof vara håret som gör att man blir lite lurad. Hon har tjockt jämnt hår till strax under axlarna. Lika mycket som 5årngen har
  • AnniPanni

    Fler små badfantaster här?

    Emma är helt galen i vatten och ÄLSKAR att bada, simma, plaska etc (och då ingår att hälla ut vattnet när man äter ch sen plaska i det varje dag *suck*). Det ser lite tokigt ut med en liten 18 månaders med stora puffar på armarna men det går inte annars, hon springer rakt ut i vattnet och slänger sig platt på magen - för att sen kravla sig runt och skratta. Ligga på syrrornas luftmadrasser är en annan favorit, till mammas stora frskräckelse. Eller ligga o ligga, ungen kastar sig runt så att hon hamnar under vattnet...flyter upp igen pga puffarna och tokskrattar...
    Att sitta på stranden och leka lite med sand är inte riktigt hennes grej, hon föredrar klart att hoppa ifrån bryggan så det ska bli spännande att se hur mycket man får jaga henne sen i spanien i september - funderar allvarligt på att limma på henne en flytväst

  • AnniPanni

    Har äntligen lyckats få en bild på Emmas "svall" . Hon har toffsar/flätor nästan jämnt men här är i alla fall en bild när rufset är utsläppt

    www.facebook.com/photo.php&l=a24af17d31&id=784019428

    Det är inte så där superlångt direkt men riktigt tjockt - ser it som ungen har en peruk på sig ibland

  • AnniPanni
    FrodaFröjd skrev 2009-07-21 20:43:56 följande:
    Sugen att shoppa vinter å höst ute kläder nu ja... när börjar det dyka in i butiken ni som har koll och affärer i närheten.. sj har jag 6 mil tilll dom=/
    Typ nu Finns massor av höstkläder att köpa nu och många internetsidor har börjat med vinteroveraller etc. Jag fyndade PoP jacka o fleece i somras (så där suuuperbilligt ) så det är redan klart men sen behöver hon ju en massa nytt till dagis.
  • AnniPanni

    Så nu har Emma också varit på 18 månaders koll

    15,1kg, 86cm lång och ett huvudmått på 48. Hon fortsätter att följa sina kurvor perfekt. Knubbig med litet huvud

    Hon klarar att bygga klossar, springa omkring, peka ut precis alla kroppsdelar men det är fortfarande talet som inte riktigt vill sig. Hon säger inte många ord, men hon är himla bra på att skälla ut en på sitt eget lilla språk när hon är arg. Sprutan gick jättebra!

    Emma sover ca 1½-2 timmar per dag men det börjar bli svårare och svårare att få henne att somna, hon har liksom inte riktigt tid till att sova. Sen somnar hon vid 20 snåret och sover i alla fall halva natten innan hon kryper upp i vår säng och sover vidare till 06 ungefär. Så fort hon vaknar vill hon se på Drömmarnas trädgård - så att pappa kan få ligga och slövila ett tag till.

    Annars tittar hon mest på de teknade serier som syrrorna tittar på, det blir ju så automatiskt. Häromdagen kollade hon på Alvin & gänget, så det är inte bara tecknat längre.

    Måste dock erkänna att jag föredrar Drömmarnas trädgård över Teletubbies (även fast Emma gillar de med - men de är banlysta i vårt hem ). Kan vara för att syrrorna var teletubbies galna i flera år.... "åhh Tinky winky handväska".

    Knappt två veckor till dagisstart så här förbereds det så gott vi kan. Regnkläder etc är inhandlade, vi har föröskt att styra om både mat o sovtider så att det ska passa med dagistiderna. Ska bli klart spännande att se vad Emma tycker om dagis sen.

  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-08-06 22:33:29 följande:
    Ni som har era barn sovandes i er säng.. väcks inte dom på morronen när väckarklockan ringer?
    Nu har inte vi Emma sovandes hos oss för att vi vill - ungen smyger in till oss men för att svara på frågan så rör hon inte ett finger trots att mitt alarm på mobilen (min väckarklocka) ringer högt och rejält vid 5.15 varje morgon. Tror att hon har vant sig vid signalen helt enkelt.
  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-08-09 20:30:48 följande:
    För oss kommer det nog att ta låååång tid att få ebba torr har jag kommit fram till.. hon bryr sig inte om blöjan väger flera kg.. hon bryr sig inte om hon har bajsat.. hon säger heller aldrig till om hon är hungrig.. alla era barn verkar så ruskigt smarta så jag blir orolig att nånting är fel på henne..
    Nej nej orolig ska du absolut inte vara
    Emma tycker att pottan är sååå kul, hon tar av sig blöjan sätter sig ochs äger kizzz och så ställer hon sig upp och kastar i na¨ppen/dockan (eller vad hon nu råkar ha till hands) för att sen gapskratta . Hon kissar alltså INTE med andra ord
    Hon HATAR att byta blöja och går hellre med en bajsblöja i timmar än att få den bytt *skumma unge*. Grågar man henne om vi ska byta blöja o ta bort bajset så börjar hon att gråta, skakar på huvudet o säger nej nej nej. Hoppas att det är en fas för det är verkligen en pärs varje dag att få henne att inte bli ledsen.
  • AnniPanni
    Theannapanna skrev 2009-08-06 21:20:32 följande:
    Shit pommes vad era små sover!!!Daniel sover 1,5 timmar på dagen ungefär, mellan halv 12-12 o framåt...På natten sover han från 19.30 - 06.00 med 2 break för välling... kommer aldrig få sova en hel natt.., o nu har vi redan nästa på g
    Du kan få låna Emma ett tag och testa på vakennätterna igen
    Hon har nämigen börjat med, ok de senaste nätterna då, att vakna vid 00.30 och sen RÖJA fram till 03-04 snåret! Det är ju inte så att hon kan vara vaken och lite lugn utan hon kör på med hela registret, skriker som en stucken gris om hon inte får som hon vill, drar igång precis ALLT som låter och väcker alla i familjen *suck*.
Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #7