• Dynamic

    Missbruka stilnoct...?

    Anonym (förundrad) skrev 2009-07-05 12:35:05 följande:
    Men hjälp, vad många ni är som missbrukar tabletter! Jag är lite nyfiken på var ni får tag på dem? Skriver läkare så lättvindigt ut en massa tabletter på kort tid? Eller köper man dem under bordet på nåt vis?
    LÄkare skriver ut dom, och för lättvinsdigt ja.
  • Dynamic
    Mariohn skrev 2009-07-07 12:22:52 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 12:20:47 följande: Det är ju exakt det jag menar. ingen läkare jag känner fortsätter att skriva ut så starka mediciner utan att göra en uppföljning av patienten mer grundligt.
    Många vårdcentraler gör det tyvärr.
  • Dynamic
    Mariohn skrev 2009-07-07 13:36:11 följande:
    Jösses kors. Ja jag väljer att tro på världens ledande expertis framför ett gäng FL-medlemmar med ett jobbigt missbruk som uppenbarligen hittat mindre ansvariga läkare.
    Tack för att det finns vettighet.
  • Dynamic
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 13:44:38 följande:
    Tur att det finns folk som är helt felfria utan några problem med varken problem eller missbruk
    INgen här har hävdat att det inte finns missbruk men däremot pratar vi om att experter inom ämnet kan mer om substanserna än självutnämnda experter.
  • Dynamic
    DreamBitch skrev 2009-07-07 14:25:57 följande:
    Men experterna tycks ju inte veta hur det ser ut i verkligheten. Ska vi välja att blunda för verkligheten för att ett gäng inkompetenta "experter" säger att det inte stämmer?Vad som skrivs på ett papper överensstämmer inte alltid med verkligheten. Det ni gör är ju i princip att blunda för de fel många läkare gör som därför framkallar ett beroende hos många och istället väljer att sopa det under mattan. Detta enbart för att ni väljer att tro på vad några sk experter säger.
    Men nu tror jag att vi pratar om varandra. Experterna säger: det är starka mediciner
    Läkare ute i landet säger: det är inte starka mediciner

    Du säger: att det är starka mediciner
    VI säger att det är starka mediciner.

    Eller?
  • Dynamic
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 14:59:44 följande:
    Det är inte alls lätt att få utskrivet längre för nu ska man ha särskillda recept det vart inte från början då det va vanliga recept. Nu kan man inte få ut det för både apoteket och läkaren vet vad som skrivs ut då det kommer ut varningslampa hos båda så det där kan ni glömma
    Det har vart knarkrecept på stilnoct i väldigt många år.
  • Dynamic
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:05:08 följande:
    Nej här har läkaren datorjournaler där det lyser en lampa om de går mindre tid än det är tänkt så det går inte att få ut innan de 30 dagarna varken på apoteket eller hos läkaren
    jodå det går finemang men de ingår inte i högkostnadsskyddet då.
  • Dynamic
    DreamBitch skrev 2009-07-20 09:02:33 följande:
    Vilka märkliga läkare ni verkar ha som skriver ut stilnoct mot ångest och depression då stilnoct ENDAST är en sömnmedicin.När jag led av sömnproblem, ångesst och depression hade jag stilnoct för sömnen, cipralex för depression samt sobril mot ångest.
    Ja, må så vara. Men jag har narkolepsi och behöver hjälp med insomnandet på kvällen, nu tar jag runt 80mg ritalin per dag istället och slipper insomningsmedicin.

    Sen blir det troligen lithium mot bipolaritet, och inte antideppressiva som triggar maniska perioder. Jag har gått på citalopram tidigare med.

    Stilnoct är dessutom ingen sömnmedicin, det är en insomningstablett.
  • Dynamic
    Chivasreal skrev 2009-07-20 09:21:48 följande:
    Okey tack jag funderade på hur många som missbrukar dem men de är för sömnen då? Är de bra?
    De är ruskigt bra, du somnar inom ett par minuter om du tar dom korrekt, mitt problem är ju att jag får i princip alltid med ett fåtal undantag de biverkningar som står under sällsynta eller extremt sällsynta.

    Lägg där till att min puckoläkare inte berättade att man måste lägga sig direkt när man tagit dom. Mina syskon minns än hur rolig de tyckte jag var.
    Jag såg dubbla personer av allt på tvn, men bara av personerna inte träden eller annat.

    Det var folk i min hall som stod på kö för att gå ut, bredvid ytterdören. Jag försökte tala dom tillrätta men de lyssnade ju inte...

    Täcket rörde sig

    tavlorna dansade....
  • Dynamic
    DreamBitch skrev 2009-07-20 09:36:41 följande:
    Jag skulle hellre tipsa dig om en tablett som heter Theralen. Den är betydligt svagare men fungerar enligt mig minst lika bra på sitt sätt. Dessutom finns ingen risk för tillvänjning med den tabletten.
    Tablett? Jag fick det flytande?
  • Dynamic
    Chivasreal skrev 2009-07-20 13:15:47 följande:
    Jo nu vet jag har sett på tv då en patient som var mer eller mindre i koma å han blev mer vaken av stilnoct
    Japp!

    De har priovat det på komapatienter som vaknat till kosrta stunder efter intag av stilnoct. Helt sjukt egentligen att det funkar så
  • Dynamic
    Anonym skrev 2009-07-20 13:19:50 följande:
    Såg ovan att du blivit tipsad om Theralen. Avråder från den då du blir avtrubbad och seg dagen efter. Jag vill absolut inte döma dig på något sätt, men försöka ge dig lite motivation till att sluta medicinera som du gör. Tänk om dina barn vaknar och upptäcker att mamma är alldeles vimsig och konstig. Tänk om dina barn blir sjuka under natten och du i ditt rus inte uppfattar detta. Man får inte köra bil under en viss tid när man har tagit stilnoct eller theralen. Man blir avtrubbad från verkligheten. Stilnoct innehåller narkotiska preparat. Ett beroende av medicinen kan växa sig starkare och kräva mer och mer och mer.
    Fel, det finns inte längre några gränser på när och vad man får göra på/efter mediciner.
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?